Breaking

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Λάθος λέει τώρα ο εκβιασμός για τον προσωπικό γιατρό ο γνωστός Εξαδάκτυλος – Αφού το απόκομμα που ανήκεις ρε χασάπη μία ζωή έμαθε να εκβιάζει τώρα θα αλλάξει


Την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ετοιμάζει το πακέτο των ποινών αναφορικά με τους πολίτες που δεν θα εγγραφούν στην πλατφόρμα του προσωπικού γιατρού, η ιατρική κοινότητα, πνέει μένεα για την λογική αυτή της κυβέρνησης.

«Αποτελεί λάθος προσέγγιση να εξαναγκάζεις τον πολίτη, να λάβει ιατρικές υπηρεσίες, την στιγμή που η αποτελεσματικότερη λύση, είναι η ελευθερία επιλογής γιατρού», τονίζει εμφατικά, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, και συνεχίζει:

Ένα σύστημα που βασίζεται στις ποινές δεν είναι καλό σύστημα, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ιατρικές υπηρεσίες. Η ουσία στην προκειμένη περίπτωση και στο εν λόγω σύστημα, είναι να μπορούμε να έχουμε έναν επαρκή αριθμό γιατρών και η σχέση μεταξύ ασθενούς και προσωπικού γιατρού να είναι ουσιαστική και όχι τυπική. Να μην τρέχει δηλαδή ο ασθενής σε περιοχή στην οποία είναι εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του…

Ένα σύστημα επίσης που βασίζεται σε αντικίνητρα και ποινές, αναφέρει ο κ. Εξαδάκτυλος, είναι αντισυνταγματικό, διότι όπως όλοι γνωρίζουμε, ο πολίτης έχει πληρώσει για την υγεία του.

Σε άλλο σημείο της συζήτησής μας, ο πρόεδρος του ΠΙΣ, μας θυμίζει ότι ο ιατρικός κλάδος έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ήδη από τον Αύγουστο του 2022, προκειμένου να μην ισχύσουν οι ποινές και τα αντικίνητρα. Η εκτίμηση του προέδρου είναι ότι θα κερδίσουν την εκδίκαση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση των ποινών, εκδικάστηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2022 και ο κλάδος αναμένει την απόφαση.

Όπως αναφέρει μάλιστα, το γεγονός ότι το ΣτΕ δίκασε σε πλήρη σύνθεση, καταδεικνύει ότι θεωρεί την παρούσα προσφυγή, ως ιδιαίτερης βαρύτητας.

Αυτή την στιγμή, στην πλατφόρμα του προσωπικού γιατρού έχουν εγγραφεί 2.000 γιατροί από Κέντρα Υγείας και επιπλέον 1.100 γιατροί ιδιώτες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, το ισχυρότερο κίνητρο για τον πολίτη, είναι η ελεύθερη επιλογή γιατρού.

karditsastakra.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου