Breaking

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

O Νίκος Ταγαράς στην παρουσίαση της επιλεγείσας αρχιτεκτονικής πρότασης για την επέκταση και αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Παρουσία του Πρωθυπουργού K.Μητσοτάκη συμμετείχε ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς ως μέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής Παρακολούθησης για την “επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών”, στην παρουσίαση της επιλεγείσας πρότασης για την αναβάθμιση, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, αποτελεί σημείο αναφοράς της Πρωτεύουσας και στεγάζει μία από τις σημαντικότερες συλλογές Προϊστορικής και Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης παγκοσμίως.

Η αναγέννησή του, ισχυροποιεί τον δεσμό των σύγχρονων Ελλήνων με την πολιτιστική μας κληρονομιά και αναβαθμίζει τον ρόλο και την εικόνα της Χώρας μας ως κοιτίδας πολιτισμού στους διεθνείς επισκέπτες σε μία περίοδο μάλιστα που σημειώνεται ρεκόρ αφίξεων ξένων τουριστών.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με τις νέες παρεμβάσεις κρατά τον χαρακτήρα του και αναβαθμίζεται σε έναν χώρο που ανταποκρίνεται σε σύγχρονα πρότυπα βιωσιμότητας, συμβάλλοντας ουσιαστικά όχι μόνο στην αναγέννηση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, αλλά και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο έργο της επέκτασης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, της διασύνδεσής του με το Ακροπόλ και της συλλειτουργίας του με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ως ένα από τα εμβληματικά έργα της Κυβέρνησης.

EAM

Μητσοτάκης: Ευκαιρία να αναβιώσει ουσιαστικά μία ολόκληρη γειτονιά

«Έχω την βαθιά πεποίθηση ότι ένα προσωπικό μου όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Το πολιτικό μου γραφείο ήταν για πολλά χρόνια λίγους δρόμους πιο πέρα, στην Χαλκοκονδύλη. Περνούσα συχνά μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο, έζησα, ταυτόχρονα, τα χρόνια της υποβάθμισης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και πάντα ήταν στο μυαλό μου αυτή η ιδέα του πως θα μπορούσαμε να κάνουμε μια σημαντική παρέμβαση στο πιο σημαντικό μας μουσείο, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, πώς θα μπορούσαμε, όχι ταυτόχρονα, να το επεκτείνουμε, αλλά και να δημιουργήσουμε ένα νέο τοπόσημο και κυρίως να χρησιμοποιήσουμε αυτό το εμβληματικό έργο ως μια ευκαιρία για να αναβιώσει ουσιαστικά μια ολόκληρη γειτονιά» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παρουσίαση του αρχιτεκτονικού σχεδίου για την επέκταση και αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

«Με πολύ και σκληρή δουλειά και μεθοδική παρακολούθηση είμαστε σήμερα στο σημείο να έχουμε κάνει ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την υλοποίηση αυτού του οράματος» σημείωσε.

«Θα αποτελέσει μια σημαντικότατη παρέμβαση στον αστικό ιστό της πόλης αλλά και μια μοναδική ευκαιρία να μπορέσουμε να προσελκύσουμε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο περισσότερους επισκέπτες» είπε ο πρωθυπουργός.

«Προφανώς έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας, έχουμε όμως το χρονοδιάγραμμα, έχουμε και το απαραίτητο εργαλείο, τον οδικό χάρτη για το πως θα δρομολογήσουμε τις μελέτες που θα κοστίσουν αρκετά χρήματα για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το έργο αυτό. Πρόθεσή μας είναι όλες οι μελέτες να χρηματοδοτηθούν από ιδιωτικές δουλειές και στη συνέχεια η κατασκευή του μουσείου και του περιβάλλοντα χώρου να χρηματοδοτηθούν από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους» πρόσθεσε.

EAM
EAM
EAM
EAM
EAM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου