Breaking

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Tik Tok: Τι συμβαίνει και οι ακόλουθοι του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη πολλαπλασιάζονται «εν ριπή οφθαλμού»;

 

Ο ρόλος της «Team Jorge» στην Ελλάδα

Η είσοδος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο  μέσο κοινωνικής δικτύωσης  Tik Tok κάπου το Μάιο του 2022 αποτέλεσε μια ακόμη κίνηση του πρωθυπουργού προκειμένου να πλησιάσει τις νεότερες ηλικιακές ομάδες, ιδιαίτερα ενόψει εκλογών.

Ο αριθμός όμως των ακολούθων του όμως πολλαπλασιάζεται  με…  εκπληκτικούς ρυθμούς.

Όπως φαίνεται στο κατατοπιστικά βίντεο μέσα σε λίγες ώρες από 34,8 χιλιάδες  ακολούθους πήγε στους 35,8 και αμέσως μετά στους 37 χιλιάδες

Πως εξηγείται αυτή η ξαφνική άνοδος στους ακολούθους μέσα σε ελάχιστη ώρα;

Το γεγονός της μαζικής αυτής «προσέλευσης» ακολούθων στο λογαριασμό του Κ.Μητσοτάκη αναπόφευκτα φέρνει ξανά το θέμα της λεγόμενης ισραηλινής «Team Jorge» η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της Gurdian βρίσκεται στην Ελλάδα.

Τι κάνει η συγκεκριμένη ομάδα; Όπως αναφέρεται πάντα στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας η ομάδα κατηγορείται ότι έχει αλλοιώσει περισσότερες από 30 εκλογές σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας hacking, σαμποτάζ και αυτοματοποιημένη παραπληροφόρηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φέρεται να έχει εγκατεστημένο δικό της παράρτημα και στην Ελλάδα λίγο πριν τις εθνικές εκλογές.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η ομάδα διευθύνεται από τον Tal Hanan, έναν 50χρονο πρώην πράκτορα των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων, που  εργάζεται πλέον ιδιωτικά.

Έχει το ψευδώνυμο «Jorge», ενώ εργάζεται για να αλλοιώσει εκλογές σε διάφορες χώρες για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Η παραπληροφόρηση αποτελεί όπλο της Team Jorge, η οποία λειτουργεί μια ιδιωτική υπηρεσία που προσφέρεται για να παρεμβαίνει κρυφά στις εκλογές χωρίς να αφήνει ίχνη. Μάλιστα η ομάδα δουλεύει για εταιρικούς πελάτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου