Breaking

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Ρωσική πανωλεθρία στο Ugledar με «γαλλική σφραγίδα»: 103 τεθωρακισμένα καταστράφηκαν από τους Ουκρανούς με Α/Κ πυροβόλα Ceasar

 

Ανεπαρκής και προβληματική αποδεικνύεται η ρωσική τακτική

Μεγάλες απώλειες συνεχίζουν να καταγράφουν οι ρωσικές δυνάμεις στην μάχη του Ugledar αναγκάζοντάς τους να αλλάξουν τακτική: Δορυφορικές εικόνες και πλάνα από drone δείχνουν 103 ρωσικά άρματα και ΤΟΜΑ κατεστραμμένα στις παρυφές της πόλης στην πιο σημαντική στρατιωτική αποτυχία της Μόσχας από τον περασμένο Νοέμβριο που έχασαν την πόλη Χερσώνα, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας.

Ως αποτέλεσμα των απωλειών, αλλάζουν τακτική και πάνε σε σαρωτικούς, αδιάκριτους βομβαρδισμούς: Η ρωσική διοίκηση εκκένωσε το νότιο τμήμα του Ugledar από τον άμαχο πληθυσμό και ξεκίνησε σφοδρούς βομβαρδισμούς με ρουκετοβόλα συστήματα TOS-1A που πλήττουν με θερμοβαρικά πυρομαχικά τα καλά οχυρωμένα ουκρανικά στρατεύματα μέσα στην πόλη.

Από την κατάληψη της Μαριούπολης έχουν να χρησιμοποιήσουν οι Ρώσοι TOS-1Α σε μάχες εντός αστικού ιστού, σε μαζική έκταση.

Παρόλα αυτά οι Ουκρανοί μετέφεραν ισχυρές δυνάμεις από τον άξονα Svatovo-Kremmenaya.

Οι δυνάμεις των Ρώσων αποτελούνται από τους πεζοναύτες του Στόλου του Ειρηνικού, από την 155η και 40η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, τις
δυνάμεις Kaskad OBTF από τη ΛΔΔ (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ), δυνάμεις της 29ης Στρατιάς και το 3ο Σώμα Στρατού, αλλά η αναλογία δυνάμεων δεν τους βοηθά καθώς οι αμυνόμενοι είναι περισσότεροι από τους επιτιθέμενους!

Για να καταληφθεί μια αστική βαριά οχυρωμένη περιοχή χωρίς αεροπορική υποστήριξη (η ρωσική Αεροπορία είναι εξαφανισμένη για κάποιο περίεργο λόγο), χρειάζονται πενταπλάσιοι επιτιθέμενοι έναντι των αμυνόμενων.

Αυτό δεν υπάρχει για τους Ρώσους.

Άρα καταφεύγουν στο μόνο που τους δίνει πλεονέκτημα, το πυροβολικό και ειδικά το πυραυλικό πυροβολικό. Αυτό μέχρι τώρα.

Γιατί οι Ουκρανοί όχι απλώς κατάφεραν να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους, αλλά πλέον πήραν τον λόγο και τα γαλλικά αυτοκινούμενα πυροβόλα Caesar, που προκάλεσαν τις μεγάλες απώλειες στα ρωσικά τεθωρακισμένα.

Η δράση του ουκρανικού πυροβολικού είναι εξαιρετικά αποδοτική γιατί αμύνονται σε ένα λόφο, ανεφοδιάζονται χωρίς πρόβλημα και μεταφέρουν ενισχύσεις, όπου και όποτε χρειάζεται.

Η ουκρανική Διοίκηση για να αναπληρώσει τις απώλειες των Πεζοναυτών της 35ης ταξιαρχίας και των δυνάμεων του 80ου ODSHB μετέφερε ισχυρές εφεδρείες για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

Δύο ουκρανικές Ταξιαρχίες μεταφέρθηκαν στην πόλη: Η 1η και η 68η ανεξάρτητη Ταξιαρχία η 128η Ταξιαρχία Υπερκαρπάθιας OGSH και η 55η ταξιαρχία πυροβολικού με τα γαλλικά αυτοκινούμενα πυροβόλα όπλα Caesar που κυριολεκτικά, όπως προαναφέραμε, ρήμαξαν τα ρωσικά τεθωρακισμένα, σε συνδυασμό με τις αστείες τακτικές επίθεσης που εφάρμοσαν οι Ρώσοι διοικητές του πεδίου.

Και σαν αν μην έφτανε αυτό για τους Ρώσους: Αργότερα, μεταφέρθηκε το ουκρανικό 21ο τάγμα της 56ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων με UAV και συσκευές νυχτερινής όρασης, μια μονάδα ειδική για νυχτερινές επιχειρήσεις συκρινόμενη από πλευράς οπλισμού με τους καλύτερους δυτικούς σχηματισμούς μάχης.

Τι μέλλει γενέσθαι;

Πολύ δύσκολα οι Ρώσοι θα σπάσουν την ουκρανική άμυνα στο Ugledar.

Το πιθανότερο είναι σε έξι εβδομάδες από σήμερα να δεχθούν τις επιθέσεις των δυτικών αρμάτων μάχης, καθώς ήδη ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της εκπαίδευσης των ουκρανικών πληρωμάτων σε Γερμανία, Βρετανία και ΗΠΑ, ενώ η Γαλλία τελειώνει σε τρεις εβδομάδες την εκπαίδευση των Ουκρανών στους «κυνηγούς αρμάτων» AMX-10.

Και τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τον ρωσικό Στρατό…

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου