Breaking

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

«Παρέλυσε» η Γαλλία από τη γενική απεργία – Διαδηλώσεις σε 260 πόλεις (φωτό-βίντεο)

 

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης σημειώθηκαν επεισόδια με την αστυνομία να συγκρούεται με διαδηλωτές

Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, σήμερα, στη Γαλλία, διαμαρτυρόμενοι για το συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως μεταδίδει η Liberation, η Γενική Εργατική Συνομοσπονδία (CGT) υποστηρίζει ότι περίπου 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι διαδήλωσαν στη Γαλλία για την έκτη ημέρα κινητοποιήσεων.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών κατεβάζει τον αριθμό των διαδηλωτών στα 1,28 εκατομμύρια σε όλη τη χώρα.

Και οι δύο εκτιμήσεις είναι υψηλότερες από αυτές της 31ης Ιανουαρίου, το προηγούμενο ρεκόρ. Εκείνη την ημέρα, η CGT είχε υπολογίσει ότι 2,5 εκατομμύρια διαδηλωτές είχαν βρεθεί στους δρόμους της Γαλλίας, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών είχε μετρήσει 1,27 εκατομμύρια.

Η αστυνομία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι 81.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στην γαλλική πρωτεύουσα. Η ανεξάρτητη εταιρεία Occurence μέτρησε 68.000 άτομα.

«Ο Μακρόν πρέπει να βγει από τον πύργο του και να ακούσει τον λαό αντί να ακούει τον εαυτό του», είπε η Ναταλί στην Liberation. «Αισθάνομαι ότι αυτή η διαδήλωση είναι σαν μια χύτρα ταχύτητας, ένα ηφαίστειο που βουίζει και που σύντομα θα εκραγεί», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης σημειώθηκαν επεισόδια με την αστυνομία να συγκρούεται με διαδηλωτές.

Ο Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση «ουσιαστική» λόγω των ελλειμμάτων που προβλέπονται για το συνταξιοδοτικό σύστημα της Γαλλίας τα επόμενα 25 χρόνια. Σύμφωνα με το BBC, εκτός από την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, η κυβέρνηση λέει ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συνεισφέρουν για 43 χρόνια στο κοινό συνταξιοδοτικό ταμείο της Γαλλίας πριν λάβουν πλήρη σύνταξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου