Breaking

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Ο Angel Fournier Rodriguez 35, ο κωπηλάτης-θρύλος της Κούβας πέθανε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς στο Dallas του Tέξας

Ο πιο επιτυχημένος κωπηλάτης όλων των εποχών της Κούβας, ο Angel Fournier Rodriguez πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 35 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Μόλις δύο μέτρα ύψος και βάρος 100 κιλά, ο Fournier ήταν μια τρομερή φιγούρα σε ρεγκάτα κωπηλασίας.

Μεγαλώνοντας στο Guantanamo, ο Fournier προσεγγίστηκε από έναν προπονητή κωπηλασίας που κάλεσε τον 12χρονο να δοκιμάσει το άθλημα. Στην αρχή ήταν απλώς ένα «χόμπι» για τον Fournier με το basketball and baseball τα κύρια ενδιαφέροντά του.

«Ο προπονητής της επαρχίας του Guantanamo, με κάλεσε να δοκιμάσω την κωπηλασία. Έβλεπε πολλές δυνατότητες σε μένα. Σιγά σιγά πήγαινα για προπόνηση όλο και περισσότερο. Ο προπονητής μου είπε ότι είχα τη δυνατότητα να μπω την εθνική ομάδα (η υψηλότερη τιμή στην Κούβα). Μπήκα την εθνική ομάδα στα 17 μου».

Ο Fournier μετακόμισε στην Ακαδημία Αθλητισμού στην Αβάνα και η κωπηλασία έγινε το κύριο άθλημά του.

Αυτή η τυχαία κίνηση οδήγησε τον Fournier στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Κωπηλασίας του 2005. Τρία χρόνια αργότερα παρατάχθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 στο τετράκλινο σκιφ ανδρών. Το πλήρωμα αγωνίστηκε στον β-τελικό.

Την επόμενη χρονιά ο Fournier άρχισε να επικεντρώνεται στο σινγκλ και άνοιξε τη διεθνή του σεζόν με ένα εντυπωσιακό τέταρτο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας I. Ο Fournier παρέμεινε στο single για το υπόλοιπο της καριέρας του στην κωπηλασία, προχωρώντας για να γίνει κανονικός φιναλίστ και κερδίζοντας πολλές θέσεις στο βάθρο μεταλλίων. Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, ο Fournier έτρεξε στην πρώτη θέση στον Β-τελικό τερματίζοντας μπροστά από τον Λιθουανό Mindaugas Griskonis και τον Νορβηγό Olaf Tufte.

Ο Fournier κέρδισε μετάλλιο σε τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κωπηλασίας και τερμάτισε έκτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 – τους τρίτους Ολυμπιακούς του. Πήρε επίσης χρυσά μετάλλια σε τρεις Παναμερικανικούς Αγώνες.

Από την καριέρα του ο Fournier ήταν πολύ περήφανος για το ασημένιο μετάλλιό του από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας του 2013 στο Chungju της Κορέας, τερματίζοντας δεύτερος μετά τον φίλο και αντίπαλο του Ondrej Synek από την Τσεχία. Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο παγκόσμιου πρωταθλήματος για την Κούβα.

Η συμμετοχή στο σινγκλ δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Fournier, αλλά ο περιορισμένος αριθμός Κουβανών κωπηλατών το έκανε την καλύτερη επιλογή. Η Κούβα έχει περίπου 500 κωπηλάτες, αν και οι αριθμοί αυξήθηκαν μετά την επιτυχία του Fournier.

«Πρέπει να σου αρέσει να είσαι εκεί μόνος στο single. Είστε μόνοι σας. Είναι πιο δυναμικό να είσαι με κάποιον», είπε ο Fournier σε μια συνέντευξη στο World Rowing.

Η χρηματοδότηση των αθλημάτων στην Κούβα είναι περιορισμένη και ο προπονητής του Fournier έπρεπε να κάνει ταχυδακτυλουργικά ταξίδια σε ρεγκάτα στο εξωτερικό με διαθέσιμες ευκαιρίες χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης του προγράμματος ανάπτυξης της World Rowing. Πήρε τον Fournier σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, όπου η λίμνη Κόμο και το Βαρέζε έγιναν δύο από τα πιο αγαπημένα του μέρη για προπόνηση.Τον θαύμαζαν πολύ και συχνά είχε Ιταλούς θαυμαστές που περίμεναν να τον δουν.

Ο Fournier άφησε την ομάδα της Κούβας το 2020 και μετακόμισε με την οικογένειά του στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου σχεδίαζε να συνεχίσει την κωπηλασία. Πέθανε από καρδιακή προσβολή στο Ντάλας του Τέξας.

-Ο Fournier ήταν μια απίστευτη δύναμη και φιγούρα στον κόσμο της κωπηλασίας. Αφήνει πίσω του θαυμαστές και θαυμαστές και μια οικογένεια κωπηλασίας – ειδικά τους συναδέλφους του μοναχοπόρπες – από όλο τον κόσμο.

Τα σχόλια που αναγνωρίζουν τον Fournier στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν εκτεταμένα και εγκάρδια – συμπεριλαμβανομένου του αντιπάλου και φίλου του, Ondrej Synek. «Τόσο λυπημένος, κάθε στιγμή χαμογελαστός φίλε μου.”

Η World Rowing επιθυμεί να εκφράσει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Angel, στην Κουβανική Ομοσπονδία Κωπηλασίας και σε όλους τους λάτρεις της κωπηλασίας σε όλο τον κόσμο.

Alan Campbell of Great Britain (silver), Ondrej Synek of Czech Republic (gold) and Angel Fournier Rodriquez (bronze) of Cuba celebrate on the podium of the men’s single sculls at the 2012 Samsung World Rowing Cup in Belgrade, Serbia.

Στο μεταξύ

Αμήχανη η οξυδερκής ελληνική κοινή γνώμη παρακολουθεί την σιγή ασυρμάτου των Ελλήνων πολιτικών στο σύνολό τους για τους ξαφνικούς θανάτους των εμβολισμένων συμπολιτών τους.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Αθανάσιος Πλεύρης, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Γιάννης Κουτσούμπας, ο Γιάννης Βαρουφάκης και σχεδόν σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της χώρας, οι οποίοι κάθε τόσο ξεσηκώνονται για τις συντάξεις και ο από που πέρδεται το μπαρμπούνι αίφνης δεν έχουν ούτε μία επερώτηση για τους αιφνίδιους θανάτους από τις παρενέργειες των εμβολίων.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ακόμη και ο βαθιά και ειλικρινά μετανοών Πολάκης δεν έχει βγάλει κιχ για τις παρενέργειες των εμβολίων.

Στο μεταξύ τόσο οι ίδιοι όσο και οι συγγενείς τους δεν αποτελούν εξαίρεση μια και πρόσφατα έφυγαν από τη ζωή ο εμβολιασμένος βουλευτής Κρήτης Μανούσος Βολουδάκης στον οποίο τα εμβόλια “ενεργοποίησαν” θεραπευθέντα καρκίνο, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ο οποίος διεγνώσθη με καρκίνο τον Δεκέμβριο του 2022 και λίγους μήνες μετά έφυγε από τη ζωή και χιλιάδες συμπολίτες μας στη διάρκεια της εκστρατείας εμβολιασμού.

Για όλους αυτούς τους ανθρώπους που φεύγουν καθημερινά οι πολιτικοί μας όχι μόνο σιωπούν αλλά ο εκλεκτός συνταγματολόγος Ευάγγελος Βενιζέλος έβγαλε προς ώρας τις σοφιστείες του από το ράφι και αρθρογράφησε στην ασφυκτικά έγκριτον Καθημερινή υπέρ της συνταγματικής νομιμότητος του προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 που επέβαλλε ο υπ. Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης.

Το υπουργός Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης είναι εφαμίλλου αξίας με το «Κι ήταν τα στήθια σου λευκά γεμάτα γάλατα και μου ‘λεγες γαργάλατα!» το οποίο κακώς αποδίδεται εις τον Γεώργιον Αθανάσιο-Νόβα, μια και ο δράσης των εμπνευσμένων αυτών στίχων ήτο ο σπουδαίος Κώστας Σταματίου. Διαβάστε εδώ το σχετικό σημείωμα του Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Πάμε λοιπόν τώρα στη συνέχεια του εμβολιαστικού θρίλερ Για Ποιον Χτυπάει η Καμπάνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsbreak.gr σε κλίμα οδύνης και ανείπωτου θρήνου τελέστηκε στα Μέγαρα η κηδεία για τον 18χρονο Αντώνη που «έφυγε» ξαφνικά, ενώ βρισκόταν μέσα στο σχολείο μαζί με τους συμμαθητές του.

Το 18χρονο αγόρι κατέρρευσε την Τρίτη, μέσα στο ΕΠΑΛ Μεγάρων, μπροστά στα έντρομα μάτια των φίλων του.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο ήταν ήδη αργά και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν τα κατάφερε.

Βυθισμένοι στο πένθος, συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές αποχαιρέτησαν σήμερα τον 18χρονο Αντώνη, κρατώντας λευκά μπαλόνια και τριαντάφυλλα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας.

Πριν στεγνώσει το μελάνι>

Μυτιλήνη/Σταύρος Πατέστος ετών 57, καθηγητής φυσικής αγωγής. Έφυγε από ανακοπή καρδιάς

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε πριν από λίγη ώρα τον καθηγητή Φυσικής, Σταύρο Πατέστο, στο ναό του Αγίου Θεράποντα της Μυτιλήνης όπου τελέστηκε η κηδεία του.

Ανάμεσα στους συγγενείς, φίλους και γνωστούς του εκπαιδευτικού, βρίσκονταν εκατοντάδες μαθητές του που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έφυγε ξαφνικά την Κυριακή από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία μόλις 57 ετών.

Αγαπητός σε όλους και πάντα χαμογελαστός βρισκόταν δίπλα στα παιδιά για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούσαν και το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο για όλους όσους τον γνώρισαν.

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου