Breaking

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολάτα – Δείτε ποια

Καταγραφή

Για μεγαλύτερου του επιτρεπτού ορίου δύο ουσιών


Την ανάκληση δύο τύπων σοκολάτας της βελγικής σοκολατοποιΐας «Kim’s Chocolates NV» ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στις συγκεκριμένες σοκολάτες βρέθηκαν στα αμύγδαλα που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη ποσοστά δύο ουσιών μεγαλύτερα των προβλεπόμενων ορίων.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τους δύο τύπους σοκολάτας να μην τους καταναλώσουν:

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση από τη βέλγικη εταιρεία “Kim’s Chocolates NV” στην ελληνική αγορά βιολογικών σοκολατών για την παρασκευή των οποίων χρησιμοποιήθηκε α’ ύλη (αμύγδαλα) στην οποία ανιχνεύτηκε αφλατοξίνη Β1 και άθροισμα αφλατοξινών σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά όρια.

 

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα κάτωθι προϊόντα:

Α) “ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΑΥΡΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟ 72% ΚΑΚΑΟ” με εμπορική ονομασία «CACHET» σε συσκευασία των 100g, με αριθμό παρτίδας 22343 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 09/03/2024 με ενδεικτική φωτογραφία: 

Β) “ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΑΥΡΗ ΚΕΡΑΣΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ 57% ΚΑΚΑΟ” με εμπορική ονομασία “CACHET” σε συσκευασία των 100g, με αριθμό παρτίδας 22302 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 29/01/2024 με ενδεικτική φωτογραφία: 

O Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την ανάκληση/απόσυρση των συγκεκριμένων παρτίδων των ανωτέρω προϊόντων και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου