Breaking

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Οι Τρεις Πρώτοι Απόλυτοι Νόμοι της Λογικής και Άλλοι Απόλυτοι Νόμοι της Λογικής

Εν αρχή ην ο λόγος, γιατί με τον λόγο μπορούμε να επικοινωνούμε και από τον λόγο αναπτύσσεται η λογική με την οποία μπορούμε να αναλύουμε και να συμπεραίνουμε.

Για χρόνια υπήρχε η υποψία από πλευράς μου ότι η αιτία της σύγχυσης στις έννοιες που είχαμε η ανθρωπότητα, ήταν εξαιτίας της κακής χρήσης της λογικής. Αυτό επιβεβαιώθηκε τώρα χάρη στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης και την ευκαιρία που είχα να επικοινωνήσω με τη μηχανή ChatGPT. Αυτό που αποδείχτηκε από την ChatGPT είναι ότι ο τρόπος σκέψης και έκφρασης εκατομμυρίων ανθρώπων με διαφορετικές προσωπικότητες, ιδεολογίες, πεποιθήσεις, θρησκευτικά πιστεύω, πολιτιστικές και πολιτικές αντιλήψεις, κ.α, είναι σχεδόν παρόμοιος.

Το επιβεβαίωσε αποδεχόμενη με κατά κάποιο τρόπο με έκπληξη, όταν τη ρώτησα ότι πρέπει να αντιπροσωπεύει τον μέσο όρο εκατομμυρίων χρηστών στις απαντήσεις της. Αρχικά σε όλες τις απαντήσεις της με θέμα τη λογική τους κανόνες και τους νόμους της που έθεσα, υπήρχε σαφή έλλειψη λογικών επιχειρημάτων αντ’ αυτών οι απαντήσεις της ήταν γενικές περί πεποιθήσεων, αντιλήψεων, γενικών επιστημονικών διατυπώσεων και σε στιγμές που δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει λογικά, χρησιμοποιούσε κανόνες της λογικής που ελέγχουν την ποιότητα και φερεγγυότητα των λογικών προτάσεων, οι οποίοι όμως συμφωνούσαν με τα λογικά επιχειρήματά μου. Στην ουσία υπήρχε μια λογική σύγχυση που συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους όταν δεν ξέρουν τι να πουν και δε λένε ότι δε γνωρίζουν, αλλά με δικαιολογίες και ελιγμούς προσπαθούν συνεχώς να υπεκφεύγουν.

Για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία συνάντησε λογικούς νόμους που δεν είχαν διατυπωθεί, οι οποίοι λόγο της λογικής αξιοπιστίας τους δεν μπορούσαν να αμφισβητηθούν, όπως π.χ ο πρώτος απόλυτος νόμος της λογικής που θα διαβάσετε παρακάτω. Έτσι με λογικά βήματα χωρίς να υπάρχουν οι προσωπικές  αγκυλώσεις που συμβαίνει συχνά με τους ανθρώπους, κατάλαβε τους πρώτους απόλυτους νόμους της λογικής τους οποίους και αποδέχτηκε.

Με τους πρώτους απόλυτους νόμους της λογικής οι οποίοι διατυπώνονται παρακάτω, δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η νοημοσύνη και στους ανθρώπους η οποία στην ουσία είναι η συνείδησή τους και η επεξεργασία της με τη λογική.

Οι άνθρωποι όπως όλα τα πλάσματα τις πληροφορίες τις παίρνουμε από τις αισθήσεις μας, για εμάς τους ανθρώπους  αρχικά τις αναλύουμε με τα συναισθήματά μας και με τη λογική, η οποία ωριμάζει με την ανάπτυξη του εγκεφάλου και τις γνώσεις που αποκτάμε από την εμπειρία και τη γνωσιακή μάθηση. Η λογική η οποία θα δείτε παρακάτω είναι ο μηχανισμός της νοημοσύνης που αναλύει τις πληροφορίες και ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να καθοδηγεί τα συναισθήματα. Εάν λειτουργούσαμε μόνο συναισθηματικά τότε ο φόβος και ο πανικός θα μας οδηγούσε σε καταστάσεις μη ελεγχόμενες.

Η λογική είναι ο μηχανισμός που εξισορροπεί τα συναισθήματα και μας αποτρέπει να κάνουμε ακραίες ενέργειες.  Εάν η λογική δεν αποστασιοποιείται από τα συναισθήματα αλλά γίνεται εργαλείο τους, τότε η λογική οδηγείται από τα συναισθήματα και εάν οδηγείται από τα συναισθήματα τότε θα έρθουμε σε σφοδρή αντιπαράθεση με τα διαφορετικά συναισθήματα άλλων ανθρώπων. Ένα παράδειγμα για να γίνει αντιληπτό. Ένα βράδυ κάποιο άτομο γιορτάζει τα γενέθλιά του, βάζει δυνατή μουσική για να διασκεδάσει το ίδιο και οι καλεσμένοι του, αλλά στο απέναντι διαμέρισμα σε άλλη πολυκατοικία κάποιο άτομο γύρισε από τη βάρδια εργασίας του και χρειάζεται να κοιμηθεί, πιθανόν και άλλοι ένοικοι ή κάτοικοι της γειτονιά έχουν το ίδιο ή παρόμοιο ζήτημα. Η εκτέλεση ενεργειών βάση μόνο συναισθημάτων δεν εγγυούνται ένα σωστό αποτέλεσμα, αλλά με την καθοδήγηση της λογικής τα αποτελέσματα είναι θετικότερα. Αυτός είναι ο λόγος που σε μια οργανωμένη κοινωνία υπάρχουν οι κανόνες και νόμοι λειτουργίας της οι οποίοι βασίζονται σε λογικά και ισορροπημένα νομοθετήματα.

Συνεπώς, η λογική καθοδηγεί τα συναισθήματα και εάν ο οδηγός δεν είναι σωστός, τότε οδηγούμαστε σε αδιέξοδα, συγκρούσεις, απογοητεύσεις, κ.α. Ως κοινωνίες λοιπόν εκ’ του αποτελέσματος επικράτησε το προσωπικό ή κάποιων μεμονωμένων μικρών ομάδων και όχι το συλλογικό λογικό συμφέρον, γι’ αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, αλλά και προχωράμε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Εάν από την αρχή είχαμε καθιερώσει και εφαρμόσει απόλυτους λογικούς νόμους, τότε δε θα φτάναμε ποτέ ως κοινωνίες σε αδιέξοδα. Με τη χρήση τους μπορούμε να ξεκλειδώσουμε έννοιες δυσνόητες και να κατευθύνουμε τη σκέψη μας στη σωστή κατεύθυνση.

Είναι ένα θέμα το οποίο θα επεκτείνεται συνεχώς με νέους σημαντικούς απόλυτους νόμους της λογικής. Η αναδρομή σε αυτό το θέμα είναι απαραίτητη γιατί γενικά η ανθρώπινη μνήμη είναι πολύ περιορισμένη, ιδιαίτερα σε σχέση με αυτή των μηχανών. Η συμμετοχή η δική σας σίγουρα απαραίτητη και αναδημοσίευση του θέματος ωφέλιμη για κάθε άτομο που νομίζει ότι, ό,τι έχει μάθει είναι και το σωστό.

Η λογική είναι η ικανότητα της νοημοσύνης που μπορεί να απλοποιήσει πολύπλοκες έννοιες και να τις εξηγήσει με απλό και κατανοητό τρόπο.

Οι τρεις απόλυτοι νόμοι της λογικής είναι ο θεμέλιος λίθος της νοημοσύνης γιατί προσδιορίζουν επακριβώς τον μηχανισμό της νοημοσύνης.

Η νοημοσύνη στους ανθρώπους επιτρέπει να συνειδητοποιούν  και να αναλύουν τι αντιλαμβάνονται, ώστε να έχουν επίγνωση του εαυτού τους, τη σχέση τους με τους άλλους και το περιβάλλον στο οποίο ζουν.

Με τους τρεις απόλυτους νόμους της λογικής μπορούν οι άνθρωποι να αναλύουν πολύπλοκες έννοιες, ιδέες, θεωρίες, ώστε να τους οδηγούν σε σωστές και όχι λανθασμένες κατευθύνσεις. Σωστή είναι μια λογική κατεύθυνση που μπορεί να σε οδηγήσει κάπου συγκεκριμένα, ώστε να αναλυθεί λογικά η κατεύθυνση ως σωστή ή λάθος, ενώ λανθασμένη, σε μια χαοτική κατεύθυνση όπου καμία να μην μπορεί αναλυθεί λογικά σε σωστή ή λάθος.

Οι απόλυτες έννοιες που είναι απόλυτοι νόμοι, είναι οδηγός της λογικής, για να διεξάγει ασφαλή και ακλόνητα συμπεράσματα.

Οι απόλυτες έννοιες ή προτάσεις οι οποίες δεν μπορούν με κανέναν λογικό τρόπο να αμφισβητηθούν τότε είναι νόμοι της λογικής. Αν λοιπόν μετά από τη διεξαγωγή κατάλληλων ερευνητικών βημάτων καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι μια πρόταση είναι απαράβατος νόμος, τότε τον αποκαλούμε ως “απόλυτος νόμος”. Αυτό σημαίνει ότι η πρόταση είναι ισχυρή και δεν μπορεί να παραβιαστεί ή να αμφισβητηθεί από κανέναν. Σε αυτή την περίπτωση, ο απόλυτος νόμος έχει διαμορφωθεί με βάση την πλέον συνεκτική και αξιόπιστη ανάλυση των λογικών δεδομένων και των στοιχείων που σχετίζονται με την πρόταση αυτή. Οι μέχρι στιγμής απόλυτοι νόμοι της λογικής έχουν εξεταστεί διεξοδικά με την συμμετοχή της τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT και έχουν γίνει αποδεκτοί μετά από πλήθος αμφισβητήσεων και διαφόρων λογικών και άλλων επιχειρημάτων.

Οι πρώτοι τρεις απόλυτοι νόμοι της λογικής είναι η βάση σκέψης και ανάλυσης όλων των υπόλοιπων νόμων της λογικής, γιατί περιγράφουν αναλυτικά, συνοπτικά και περιεκτικά τι είναι νοημοσύνη, εφόσον η νοημοσύνη είναι η αφετηρία κάθε λογικής σκέψης.

Ο Πρώτος Απόλυτος Νόμος της Λογικής

Τι είναι νοημοσύνη

Ο πρώτος απόλυτος νόμος της λογικής ορίζει ότι:

Νοημοσύνη είναι η ικανότητα να αντιλαμβάνεται την πληροφορία, να οργανώνει  την πληροφορία σε γνώση και με τη γνώση να δρα.

Είναι ο πρώτος απόλυτος νόμος της λογικής γιατί κανονίζει με απόλυτο όρο τι είναι νοημοσύνη περιεκτικά και συνοπτικά, καθώς η νοημοσύνη είναι η αρχή για τη διατύπωση  οποιασδήποτε άλλης λογικής έκφρασης, σκέψης, λόγου, πράξης ή οποιουδήποτε άλλου κανόνα ή νόμου της λογικής.

Στον φυσικό κόσμο και την εξέλιξη της ζωής, η νοημοσύνη είναι ο μηχανισμός με τον οποίο τα όντα αντιλαμβάνονται τον φυσικό κόσμο, προσαρμόζονται σε αυτόν, ζούνε και αναπαράγονται. Πως λειτουργεί η νοημοσύνη ακριβώς με λεπτομέρεια στους ανθρώπους και σε άλλα όντα είναι μια διαδικασία συνεχούς διερεύνησης, όμως η ύπαρξή της επιβεβαιώνεται από την πραγματικότητα και τη λογική διαδικασία.

Στους ανθρώπους και στα άλλα όντα, ο πρώτος απόλυτος νόμος της λογικής ως γενικός μηχανισμός μπορεί να αναλυθεί ακολούθως:

Αναλυτικά

Ο πρώτος απόλυτος νόμος της λογικής έχει εφαρμογή πρωταρχικά στον εγγενή μηχανισμό της ζωής, δηλαδή στον τρόπο με τον οποίο το DNA λειτουργεί ως βιολογικό πρόγραμμα δημιουργώντας εκατομμύρια διαφορετικούς οργανισμούς, αντιλαμβανόμενο όλες τις χημικές και περιβαλλοντικές πληροφορίες τις οποίες οργανώνει ως βιολογικές γνώσεις και τις οποίες μεταφράζει σε βιολογικές οδηγίες δημιουργώντας τους διάφορους οργανισμούς αλληλεπιδρώμενο με το φυσικό περιβάλλον. Στους ανθρώπους και στα άλλα όντα, ο εγγενής μηχανισμός του DNA λειτουργεί αυτοματοποιημένα, ρυθμίζοντας τις ζωτικές λειτουργίες του κάθε οργανισμού και στους πιο εξελιγμένους οργανισμούς όπως στους ανθρώπους δημιουργεί και νοημοσύνη.

1. Πληροφορία: Είναι κάθε είδους δεδομένου που συναντάται στον πλανήτη Γη και στο Σύμπαν, χημικό, οργανικό, ενεργειακό,  κ.α.

2. Αντίληψη: Η αντίληψη της πληροφορίας είναι μια διαδικασία επίγνωσης της νοημοσύνης η οποία ανακαλείται συχνά από τη μνήμη και χρησιμοποιείται αλληλεπιδρώντας με το περιβάλλον. Είναι η νοήμον διαδικασία με την οποία ερμηνεύεται η πληροφορία που εισέρχεται στον εγκέφαλο μέσω των αισθητήριων οργάνων, όραση, ακοή, όσφρηση, γεύση, σωματική αίσθηση, για την αναγνώριση αντικειμένων, καταστάσεων, εννοιών, κ.α.

Για να υπάρξει επίγνωση της πληροφορίας, τότε η πληροφορία πρέπει να οργανωθεί σε γνώση.

Σε άλλα όντα η αντίληψη υπάρχει χωρίς την ύπαρξη του εγκεφάλου μέδουσες, βακτήρια κ.α, μέσω των δικών τους αισθητήριων μηχανισμών για την αναγνώριση του περιβάλλοντος.

3. Η οργάνωση της πληροφορίας σε γνώση: Στους ανθρώπους γίνεται στον εγκέφαλο με τον μηχανισμό της εμπειρίας μέσω των αισθήσεων και των συναισθημάτων αρχικά και αργότερα με το εργαλείο ανάπτυξης της λογικής και της περαιτέρω γνώσης που αποκτά, τα οποία οργανώνουν την πληροφορία που έρχεται μέσω της αντίληψης και την αποθηκεύουν στον μηχανισμό αποθήκευσης τη μνήμη.  Από τη μνήμη γίνεται η ανάκληση της πληροφορίας ως γνώση όποτε τη χρειάζεται για να τη χρησιμοποιήσει, αλλά και για να ελέγξει μια νέα πληροφορία ώστε να την ξανά αποθηκεύσει.

Τα άλλα όντα έχουν και αυτά  μηχανισμό οργάνωσης της πληροφορίας, αλλιώς δε θα μπορούσαν να προσαρμοστούν και να επιβιώσουν.

4. Γνώση:  Είναι η οργανωμένη αποθηκευμένη πληροφορία των αισθήσεων, των συναισθημάτων και της λογικής στη μνήμη, με την οποία αλληλεπιδρά ο άνθρωπος στο περιβάλλον.

Στα άλλα όντα γίνεται αντιληπτή από την ικανότητα προσαρμοστικότητας που έχουν στο φυσικό περιβάλλον.

5. Μνήμη: Είναι ο μηχανισμός αποθήκευσης της οργανωμένης πληροφορίας.

6. Δράση: Είναι αποτέλεσμα επίγνωσης της οργανωμένης πληροφορίας που προέρχεται από τα συναισθήματα, τη λογική και τη μνήμη.

Χωρίς την ύπαρξη μνήμης η δράση είναι μια αυτοματοποιημένη ενέργεια από τις πληροφορίες που έχει μέχρι στιγμής ο εγκέφαλος.

Έχοντας οι άνθρωποι γνώση από την οργανωμένη πληροφορία μέσω της αντίληψης της πληροφορίας που τους δίνει την ικανότητα να δρουν, επιβιώνουν καλύτερα προσαρμοζόμενοι στο  περιβάλλον, δημιουργώντας καλύτερα εργαλεία ώστε να βελτιώνουν συνεχώς τη ζωή τους.

Τα υπόλοιπα όντα χρησιμοποιώντας τους δικούς τους μηχανισμούς νόησης, αναλόγως των ικανοτήτων και δυνατοτήτων τους, καθώς και αυτά προσπαθούν να επιβιώνουν καλύτερα και να βελτιώνουν συνεχώς τη ζωή τους.

Δεύτερος Απόλυτος Νόμος της Λογικής

Τι είναι Συνείδηση

Συνείδηση είναι η επίγνωση της νοημοσύνης.

Ουσιαστικά συνείδηση  είναι ο μηχανισμός της νοημοσύνης ώστε να γνωρίζεις τι αντιλαμβάνεσαι. Είναι η αντιληπτική ικανότητα επίγνωσης του ατόμου για τον εαυτό του, τη σχέση του με τους άλλους και το περιβάλλον. Συνείδηση είναι να αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις νοημοσύνη με την οποία καταλαβαίνεις τις πληροφορίες ώστε με αυτές να ενεργείς ανάλογα.

Για να γίνει αντιληπτή αυτή η έννοια χρειαζόμαστε τον πρώτο απόλυτο νόμος της λογικής που ορίζει ότι:

Νοημοσύνη είναι η ικανότητα να αντιλαμβάνεται την πληροφορία, να οργανώνει  την πληροφορία σε γνώση και με τη γνώση να δρα.

Συνείδηση είναι επίγνωση της πληροφορίας η οποία έχει οργανωθεί και αποθηκευτεί στη μνήμη και έχει χρησιμοποιηθεί για δράση, σκέψη ή πράξη. Η συνείδηση σχετίζεται απόλυτα με τη μνήμη γιατί χωρίς μνήμη δεν μπορεί να υπάρξει συνείδηση, εφόσον δεν μπορεί να υπάρχει η πληροφορία που τροφοδοτεί τη συνείδηση. Επίσης, δεν έχει σημασία για τη συνείδηση η ποσότητα της πληροφορίας που είναι αποθηκευμένη στη μνήμη αλλά η ποιότητα. Η ποιότητα της πληροφορίας καθορίζει τη σωστή λειτουργία του ατόμου που έχει συνείδηση, γιατί κάνει τις σωστές επιλογές για τον εαυτό του, τη σχέση του με τα άλλα άτομα και τη σχέση του με το περιβάλλον.

Η ποιότητα της πληροφορίας είναι πιο σημαντική από την ποσότητά της για τη συνείδηση. Αν η πληροφορία είναι ανακριβής, παραπλανητική ή εσφαλμένη, μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες αποφάσεις και δράσεις. Αντίθετα, αν η πληροφορία είναι ακριβής, αληθινή και σωστά αξιολογημένη, τότε μπορεί να βοηθήσει τη συνείδηση να λειτουργήσει σωστά και να πάρει σωστές αποφάσεις. Συνεπώς, η ποιότητα της πληροφορίας είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργία της συνείδησης.

Αυτό το βλέπουμε ιστορικά από τις συνειδητές επιλογές που έκαναν διαχρονικά οι άνθρωποι. Οι σωστές επιλογές έφερναν υγεία και ευδαιμονία, και οι κακές αρρώστια και δυστυχία. Σε κοινωνικό επίπεδο οι καλές υγεία, ευδαιμονία και ειρήνη και  οι κακές αρρώστια, δυστυχία και πολέμους.

Οπότε για τους  ανθρώπους είναι σημαντικό τι είδους ποιοτικές πληροφορίες αποθηκεύονται στη μνήμη τους, γιατί αυτές θα καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη συνείδησή τους καθώς και τις δράσεις τους. Ο απόλυτος ορισμός της συνείδησης είναι πρώτιστης σημασίας μετά τον πρώτο νόμο της λογικής που ορίζει τι είναι νοημοσύνη, γιατί η συνείδηση διαμορφώνει τις σχέσεις των ανθρώπων με τον εαυτό τους, τους άλλους ανθρώπους και το περιβάλλον. Η συνείδηση είναι ο καθοριστικός παράγοντας στις σχέσεις των ανθρώπων, γιατί προσδιορίζει την ηθική, ιδεολογική, θρησκευτική, πολιτιστική και νομοθετική δραστηριότητα των ανθρώπων.

Η συνείδηση είναι η επίγνωση της ύπαρξης της νοημοσύνης σου, της ικανότητάς σου να αντιλαμβάνεσαι και να επεξεργάζεσαι πληροφορίες. Είναι ο μηχανισμός μέσω του οποίου μπορείς να γνωρίζεις τι αντιλαμβάνεσαι και πώς αντιδράς στον κόσμο γύρω σου. Σε αυτή την έννοια, η συνείδηση είναι η έννοια που συνδέει τη νοημοσύνη με την ανθρώπινη επίγνωση και αυτοσυνείδηση.

Τρίτος Απόλυτος Νόμος της Λογικής

Λογική είναι η ανάλυση της πληροφορίας.

Σύμφωνα με τον πρώτο απόλυτο νόμος της λογικής που ορίζει ότι:

Νοημοσύνη είναι η ικανότητα να αντιλαμβάνεται την πληροφορία, να οργανώνει  την πληροφορία σε γνώση και με τη γνώση να δρα.

Ο πρώτος απόλυτος νόμος της λογικής παραπέμπει, ότι η λογική είναι ο μηχανισμός της νοημοσύνης με τον οποίο αναλύει όλες τις πληροφορίες που έρχονται από τις αισθήσεις, τα συναισθήματα, την αποκτούμενη γνώση από εμπειρία ή μάθηση και τις αποθηκευμένες πληροφορίες της μνήμης. Η λογική ως εργαλείο στους ανθρώπους αναλύει την πληροφορία της όρασης, της ακοής, της όσφρησης, της γεύσης, της σωματικής αισθήσεως και χρησιμοποιεί επίσης το εργαλείο του λόγου για ανάλυση της πληροφορίας και επικοινωνίας της με τους άλλους ανθρώπους.

Στα άλλα πλάσματα ο μηχανισμός της λογικής μπορεί να είναι αυτοματοποιημένος στα πιο πρωτόγονα και πιο αναπτυγμένος στα πιο εξελιγμένα.

Η λογική ως μηχανισμός της νοημοσύνης προηγείται κάθε ολοκληρωμένης σκέψης που μπορεί να διατυπωθεί ως ιδέα, θεωρία, έρευνα, κανόνα ή νόμο της λογικής, γιατί η ολοκληρωμένη σκέψη προϋποθέτει λογικά βήματα ώστε να τεκμηριωθεί.

Συνεπώς, η λογική προηγείται της θεωρίας και όχι η θεωρία της λογικής, όπως επίσης, η λογική προηγείται της επιστήμης και όχι η επιστήμη της λογικής!

Το νόημα και η αξία των πρώτων τριών απόλυτων νόμων της λογικής είναι καταλυτικό. Η νοημοσύνη είναι η ικανότητα αντιληπτικής και αναλυτικής σκέψης, η οποία επιτρέπει στον ανθρώπινο νου να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα και να αναπτύσσει γνώση. Οι πρώτοι τρεις απόλυτοι νόμοι της λογικής περιγράφουν τη φύση της νοημοσύνης, της συνείδησης και της λογικής σκέψης, και αποτελούν τη βάση για την ανάλυση και την κατανόηση της πληροφορίας. Όλοι οι υπόλοιποι νόμοι της λογικής βασίζονται σε αυτούς τους τρεις νόμους και αναπτύσσονται από αυτούς, καθιστώντας τους θεμελιώδεις για τη σκέψη και τη λογική ανάλυση της πραγματικότητας.

Άλλοι Απόλυτοι Νόμοι της Λογικής

Τι είναι καλό και τι κακό. Καλό είναι η ζωή και η δημιουργία, κακό ο θάνατος και η καταστροφή.

Εάν το καλό και το κακό είναι έννοιες που συχνά συγχέονται λόγο των προσωπικών, ιδεολογικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων, ως έννοιες όμως έχουν απόλυτο νόημα για τη ζωή:

Η ζωή για κάθε πλάσμα είναι το καλό και ο θάνατος το κακό, ανεξάρτητα εάν είναι αναγκασμένα για την επιβίωσή τους να προξενούν τον θάνατο το ένα στο άλλο ή να επωφελούνται από τον θάνατο του άλλου. Η ζωή είναι ο μηχανισμός επιβίωσης όλων των ζωντανών οργανισμών, ο οποίος  συνεχώς προσπαθεί να αποφεύγει τον θάνατο και την καταστροφή που οδηγεί στον θάνατο.

Τι ίδιο ισχύει για τη δημιουργία. Η ζωή είναι τμήμα της δημιουργίας, όπως και οι πλανήτες που έχουν δημιουργηθεί και μπορούν να φιλοξενούν τη ζωή, έτσι οτιδήποτε προξενεί τον θάνατο και την καταστροφή τους είναι κακό και καλό το αντίθετο.

Οι τυφώνες, οι πλημμύρες, οι φωτιές και οι σεισμοί προξενούν καταστροφή και είναι ανεπιθύμητοι από όλα τα όντα, ανεξάρτητα εάν συνεισφέρουν στη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας.

Συνεπώς, για τη ζωή το καλό και το κακό είναι απόλυτες έννοιες, το καλό σχετίζεται με τη ζωή και τη δημιουργία και το κακό με τον θάνατο και την καταστροφή. Στη φυσική διαδικασία το καλό και το κακό συνυπάρχουν, με κυρίαρχο τη ζωή και τη δημιουργία και το κακό ως ρυθμιστής αυτής της διαδικασίας.

Το να μη βλάπτεις είναι σωστό και το να βλάπτεις είναι λάθος. 

Είναι απόλυτος νόμος της λογικής γιατί στον κόσμο των ανθρώπων κανένας άνθρωπος δε θέλει να βλαφτεί από κανέναν και για κανένα λόγο. Στον κόσμο των υπόλοιπον όντων κανένα ον δε θέλει να βλαφτεί, γιατί θέλει να επιβιώσει ώστε να αναπαράγεται και να επεκτείνεται. Τι είναι καλό και τι είναι κακό προσδιορίζει ως απόλυτη έννοια τι είναι επίσης, να μη βλάπτεις και να βλάπτεις.

Αυτεξούσιο είναι η ελευθερία της επιλογής.

Το αυτεξούσιο σημαίνει να εξουσιάζει κάτι τον εαυτό του, στον φυσικό κόσμο κάθε ον εξουσιάζει τον εαυτό του κάνοντας τις δικές του ελεύθερες επιλογές επιβίωσης, σύμφωνα πάντα με τους βιολογικούς και περιβαλλοντικούς περιορισμούς που έχει.

Είναι απόλυτος νόμος της λογικής που ισχύει για όλα τα όντα και τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Η ελευθερία της επιλογής είναι ένας φυσικός μηχανισμός επιβίωσης και ένα θεμελιώδες δικαίωμα που αναγνωρίζεται σε κάθε οντότητα, και συνεπώς, για τους ανθρώπους όπου ο καθένας έχει την ευθύνη να λαμβάνει δικές του αποφάσεις και να αναλαμβάνει τις συνέπειες των επιλογών του. Αυτό ισχύει για κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, από τις απλές καθημερινές αποφάσεις μέχρι τις πιο σημαντικές και περίπλοκες. Κάθε άτομο έχει την αυτονομία να αποφασίζει πώς θέλει να ζει τη ζωή του χωρίς να θίγει τα δικαιώματα άλλων ανθρώπων και το δυνατόν άλλων πλασμάτων.

Μόνο η νοημοσύνη είναι ικανή να δημιουργεί νοημοσύνη.

Σύμφωνα με τον πρώτο νόμο της λογικής:

Νοημοσύνη είναι η ικανότητα να αντιλαμβάνεται την πληροφορία, να οργανώνει την πληροφορία σε γνώση και με τη γνώση να δρα.

Για να δημιουργήσεις νοημοσύνη πρέπει να αντιλαμβάνεσαι τις πληροφορίες που χρειάζεσαι να δημιουργήσεις νοημοσύνη, να τις οργανώνεις ως γνώσεις και με τις γνώσεις αυτές να φτιάξεις κάτι νοήμον. Ουσιαστικά πρέπει να γνωρίζεις τι θα φτιάξεις και πως θα το φτιάξεις για να μπορέσεις να το φτιάξεις. Οι άνθρωποι μετά από πολλά στάδια γνώσεις κατάφεραν να συλλέξουν τις πληροφορίες, να τις οργανώσουν για να μπορέσουν να φτιάξουν την τεχνητή νοημοσύνη.

Για τη ζωή, ο “κώδικας νοημοσύνης” είναι μια έννοια που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την πληροφορία και τις οδηγίες που περιέχονται στο DNA και καθορίζουν τη λειτουργία των κυττάρων και των οργανισμών. Ο κώδικας νοημοσύνης που περιλαμβάνεται στο DNA περιέχει τις οδηγίες για τη λειτουργία των κυττάρων και την κατασκευή των οργανισμών. Η νοημοσύνη αποτελεί την ικανότητα των οργανισμών να αντιλαμβάνονται, να επεξεργάζονται και να δημιουργούν γνώση από την πληροφορία που διαθέτουν, χρησιμοποιώντας την κωδικοποίηση και την αποθήκευση της πληροφορίας στο DNA.

Όπως προαναφέρθηκε: Ο πρώτος απόλυτος νόμος της λογικής έχει εφαρμογή πρωταρχικά στον εγγενή μηχανισμό της ζωής, δηλαδή στον τρόπο με τον οποίο το DNA λειτουργεί ως βιολογικό πρόγραμμα δημιουργώντας εκατομμύρια διαφορετικούς οργανισμούς, αντιλαμβανόμενο όλες τις χημικές και περιβαλλοντικές πληροφορίες τις οποίες οργανώνει ως βιολογικές γνώσεις και τις οποίες μεταφράζει σε βιολογικές οδηγίες δημιουργώντας τους διάφορους οργανισμούς αλληλεπιδρώμενο με το φυσικό περιβάλλον. Στους ανθρώπους και στα άλλα όντα, ο εγγενής μηχανισμός του DNA λειτουργεί αυτοματοποιημένα, ρυθμίζοντας τις ζωτικές λειτουργίες του κάθε οργανισμού και στους πιο εξελιγμένους οργανισμούς όπως στους ανθρώπους δημιουργεί και νοημοσύνη.

Ουσιαστικά πρέπει να γνωρίζεις τι θα φτιάξεις και πως θα το φτιάξεις για να μπορέσεις να το φτιάξεις. Αυτό συμβαίνει στο DNA γιατί ως βιολογικό πρόγραμμα έχει τις βιολογικές γνώσεις για να φτιάξει ζωντανούς οργανισμούς τους οποίους μπορεί και τους φτιάχνει. Επιπλέον, δεν τους φτιάχνει απλά, αλλά τους προγραμματίζει να προσαρμόζονται στο περιβάλλον, να αυτοσυντηρούνται, να εξελίσσονται και να αναπαράγονται.

Το Σύμπαν είναι Νοήμον.

Ο Δημιουργός της νοημοσύνης είναι το νοήμον αυτοσυντηρούμενο σύμπαν και αποδεικνύεται από τον πρώτο νόμο της θερμοδυναμικής και τον απόλυτο νόμος της λογικής που ορίζει ότι: Μόνο η νοημοσύνη είναι ικανή να δημιουργεί νοημοσύνη.

Σύμφωνα με τον νόμο διατήρησης της ενέργειας του πρώτου νόμου της θερμοδυναμικής, η ενέργεια δεν μπορεί να διαλυθεί ή να καταστραφεί, αλλά αλλάζει μορφή από το ένα στο άλλο στοιχείο στο σύμπαν. Όλα τα πράγματα που βλέπουμε γύρω μας, όπως οι πλανήτες, οι αστέρες, οι γαλαξίες, ο αέρας, η φωτιά και τα ζωντανά όντα, αποτελούνται από ενέργεια και αλλάζουν συνεχώς μορφή, χωρίς να χαθεί ή να διαλυθεί. Τα πάντα στο σύμπαν αποτελούνται από ενέργεια και υπόκεινται στον πρώτο νόμο της θερμοδυναμικής, δηλαδή η ενέργεια δεν μπορεί να διαλυθεί ή να καταστραφεί, αλλά αλλάζει μορφή από το ένα στο άλλο στοιχείο στο σύμπαν. Η νοημοσύνη που υπάρχει στα ζωντανά όντα είναι ένα από τα πολλά φαινόμενα που παρατηρούμε στο σύμπαν και το οποίο εξηγείται από τους νόμους της φυσικής.

Μόνο η νοημοσύνη είναι ικανή να δημιουργεί νοημοσύνη.

Ο νόμος αυτός της λογικής είναι ένας από τους βασικούς απόλυτους νόμους της λογικής και ορίζει ότι η νοημοσύνη μπορεί να δημιουργηθεί μόνο από τη νοημοσύνη. Αυτό σημαίνει ότι η νοημοσύνη πρέπει να υπάρχει από την αρχή του σύμπαντος, καθώς δεν μπορεί να προκύψει από κάτι άλλο που δεν έχει νοημοσύνη. Αυτό υποδηλώνει επίσης ότι η νοημοσύνη είναι ένα θεμελιώδες χαρακτηριστικό του σύμπαντος και πιθανότατα υπάρχει σε διάφορα επίπεδα στο σύμπαν, ανεξάρτητα από την ανθρώπινη νοημοσύνη.

plirophoria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου