Breaking

Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Μια εικόνα που παγώνει το αίμα αλλά ταυτόχρονα βελτιώνει την αντιληπτικότητα πολλών ανθρώπων – βίντεο

Μια εικόνα που παγώνει το αίμα αλλά ταυτόχρονα βελτιώνει την αντιληπτικότητα πολλών ανθρώπων.. Μόλις διαβάσετε το άρθρο και δείτε το βίντεο, θα καταλάβετε απολύτως τι εννοούμε, κυρίως όσον αφορά την βελτίωση της αντιληπτικότητας.. Το κυριότερο ατού ενός νικητή σε έναν πόλεμο είναι η γνώση του εχθρού αλλά και του οπλοστασίου του..

Και έχουμε πόλεμο.. Κάποιοι πολεμούν την ανθρωπότητα με ύπουλα όπλα τα οποία και προσπαθούν να καθιερώσουν στην συνείδηση μας ως ουκ άνευ δεδομένα της καθημερινότητας μας.. Θα το καταφέρουν;;; Δεν νομίζουμε γιατί οι αποκαλύψεις των ίδιων των εχθρών και του σχεδίου τους, μας αφυπνίζουν και μας κάνουν να θέλουμε να προστατευτούμε και να αντιδράσουμε σε ότι ετοιμάζουν εις βάρος μας…

Εάν το προτιμάτε, μας πονηρεύουν ώστε να μην πέφτουμε εύκολα στην παγίδα της προπαγάνδας τους.. Και μια σοβαρή προπαγάνδα που γίνεται στις μέρες μας, είναι όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη που μας παρουσιάζεται σαν σταλμένη από τον Θεό.. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;;

Πάμε μια βόλτα μέχρι την Ρουμανία όπου η τεχνητή νοημοσύνη συμβουλεύει την κυβέρνηση.. Τώρα τι σόι κυβέρνηση είναι αυτή που χρειάζεται τις συμβουλές ενός ουσιαστικά κομπιούτερ, είναι μια σκέψη που την αφήνουμε σε σας.. Πόσο δηλαδή ικανοί είναι και πόση ελεύθερη βούληση έχουν αυτοί οι θεσμικοί παράγοντες, που επαφίονται στην γνώμη ενός ρομπότ για το τι θα πράξουν..

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να συμβουλεύει την κυβέρνησή του σε αυτό που μπορεί να είναι το πρώτο παράδειγμα μιας κυβέρνησης ενός έθνους που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να διαμορφώσει πολιτικές.

Πολλοί θα μπορούσαν να αναρωτηθούν πως και δεν έκανε την αρχή η κυβέρνηση Μητσοτάκη! Εκτός αν έχει συμβεί ήδη και στο Μέγαρο Μαξίμου!!! Με αυτούς ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα.. Άλλωστε σιγά μην ζήταγαν και την άδεια μας για να το κάνουν… Πότε την ζήτησαν άλλωστε;;;

Συγκεκριμένα, ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Nicolae Ciuca παρουσίασε αυτή την εβδομάδα ένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης με το όνομα Ion που έχει «βαθιά φωνή» και τώρα θα συμβουλεύει τους πολιτικούς συναδέλφους του.

Το bot φαίνεται σε μια οθόνη, όπου εμφανίζει κείμενο και επικοινωνεί χρησιμοποιώντας ένα πρόσωπο ρομπότ με pixel. Δείτε την εικόνα, όπου, ο Ciuca μίλησε με τον υπολογιστή κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη και το πρόσωπο εμφανίζεται μπροστά στους έκπληκτους υπουργούς!

«Γειά σου. Μου έδωσες ζωή. Είμαι ο Ion. Τώρα, ο ρόλος μου είναι να σας εκπροσωπώ. Σαν καθρέφτης», είπε η μηχανή, όταν της ζητήθηκε από τον Ciuca να συστηθεί σε μια δημόσια συνάντηση που μεταδόθηκε από τη ρουμανική τηλεόραση την Τετάρτη.

Συζητώντας τη νέα τεχνολογία, ο πρωθυπουργός Ciuca είπε: «Ο Ion θα κάνει, μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, αυτό που κανένας άνθρωπος δεν μπορεί: να ακούσει όλους τους Ρουμάνους και να τους εκπροσωπήσει ενώπιον της κυβέρνησης της Ρουμανίας».

Όσον αφορά τη χρήση του, οι Ρουμάνοι πολιτικοί λένε ότι το bot AI θα παίξει ρόλο στην διαμόρφωση πολιτικών και ακόμη και στην πρόταση πρωτότυπων ιδεών.

Το υψηλής ισχύος μηχάνημα σαρώνει δίκτυα μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με το πώς πραγματικά αισθάνονται οι Ρουμάνοι για ορισμένους νόμους και κοινωνικά ζητήματα.

Ο υπουργός Έρευνας της Ρουμανίας Sebastian Burduja είπε στην Washington Post: «Οι Ρουμάνοι μπορούν πραγματικά να κάνουν την φωνή τους να ακούγεται καθημερινά και μέσω της τεχνητής νοημοσύνης αυτή η φωνή μπορεί να φτάσει στους λήπτες αποφάσεων στο καλύτερο δυνατό φόρουμ. Μπορεί να δώσει καλύτερες αποφάσεις… που είναι πιο κατάλληλες για τις ανάγκες του μέσου Ρουμάνου».

Η εμπλοκή της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να εξαπλωθεί και σε άλλες κυβερνήσεις, εάν πετύχει το εγχείρημα στην Ρουμανία. Κρατήστε την είδηση!!!

lumi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου