Breaking

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου για τις χειμερινές εκπτώσεις

Σας ενημερώνουμε ότι οι Χειμερινές Εκπτώσεις έχουν λήξει στις 28/2/2023 .

Ωστόσο όποιος καταστηματάρχης επιθυμεί , μπορεί να πραγματοποιήσει δεκαήμερο προσφορών .

Σας υπενθυμίζουμε ότι με βάση το άρθρο 6 του νόμου 4965/2022 (ΦΕΚ 162Α΄),Επιτρέπεται η διενέργεια προσφοράς ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα.

Κατά τη διενέργεια των προσφορών θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς, στα σημεία όπου πωλούνταν τα προσφερόμενα προϊόντα , η αρχική και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων, με αναφορά στην κατάλληλη μονάδα μέτρησης ανά προϊόν.

Σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής υποδεικνύεται η προγενέστερη τιμή που εφάρμοζε ο έμπορος για καθορισμένο χρονικό διάστημα πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια χρονικού διαστήματος όχι συντομότερο των 30 ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Όταν το προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά για λιγότερο από 30 ημέρες, ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια χρονικού διαστήματος 10 ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Όταν η μείωση της τιμής αυξάνεται προοδευτικά, ως προγενέστερη τιμή νοείται η τιμή χωρίς τη μείωση της τιμής πριν από την πρώτη εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου