Breaking

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Ιταλία: Σύγκρουση δύο αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας – ένα έπεσε ανάμεσα σε σπίτια

Τραγικό δυστύχημα λίγο πριν το μεσημέρι στους ουρανούς της Guidonia, στην περιφέρεια της Ρώμης.

Δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, του 60ης Πτέρυγας Siai, συγκρούστηκαν και συνετρίβησαν, το ένα σε χωράφι έξω από την πόλη και το άλλο μεταξύ των σπιτιών στη λεωφόρο Roma και στη οδό της Margherite. Οι δύο πιλότοι πέθαναν ακαριαία.

Τα τέσσερα μικρά ελικοφόρα αεροσκάφη βρίσκονταν σε εκπαιδευτική πτήση και έκαναν ελιγμούς όταν δύο από αυτά πλησίασαν πάρα πολύ, αγγίχτηκαν και έχασαν τον έλεγχο.

Τα δύο αεροσκάφη που συνετρίβησαν είχαν απογειωθεί περίπου μία ώρα νωρίτερα μαζί με τα άλλα δύο δίδυμα.

Και οι δύο πιλότοι που πέθαναν ήταν εκπαιδευτές όπως και οι συνάδελφοί τους που συμμετείχαν σε μια πτήση σχηματισμού που δεν περιελάμβανε πέρασμα πάνω από κατοικημένες περιοχές.

Πιστεύεται, λοιπόν, ότι το ένα από τα δύο αεροπλάνα που έπεσαν κατέληξε ανάμεσα στα σπίτια μετά την απώλεια του ελέγχου, μετά τη σύγκρουση με το άλλο αεροσκάφος που συντρίβη σε χωράφι στο Colle Fiorito.

Σύμφωνα με ορισμένους μάρτυρες, ο πιλότος επιχείρησε έναν τελευταίο απελπισμένο ελιγμό για να αποφύγει τη σύγκρουση με τα σπίτια και κατέληξε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο: «Ο πιλότος έκανε κάτι για να αποφύγει τα κτίρια, τα απέφυγε. Κατά τη γνώμη μου, έκανε ελιγμό για να μας γλυτώσει, γιατί θα μπορούσε να είχε πέσει στα κτίρια» λέει κάτοικος.

Corriere della Sera

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου