Breaking

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Μίλτος Τεντόγλου: Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου -VIDEO

  6 

Στο πιο ψηλό σκαλί της Ευρώπης ανέβηκε, την Κυριακή (05/03), ο Μίλτος Τεντόγλου αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το οποίο διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, με άλμα στα 8,30 μ.

Λίγα 24ωρα μετά το ασημένιο μετάλλιο του Νίκου Ανδρικόπουλου στο τριπλούν, η Ελλάδα κατάφερε να πάρει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης, με τον Έλληνα χρυσό Ολυμπιονίκη να κατακτά την πρωτιά, στον τελικό του μήκους.




 

Ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε έτσι το τρίτο σερί χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό κλειστού στίβου (είχαν προηγηθεί αυτά, το 2019 και το 2021 σε Γλασκόβη και Τορούν αντίστοιχα) και συνέχισε το… σερί του και στο σύνολο των διοργανώσεων, έχοντας ανέβει στο βάθρο των τελευταίων πέντε μεγάλων διοργανώσεων που έχει συμμετάσχει τα τελευταία δύο χρόνια, με τέσσερα χρυσά (Ευρωπαϊκό κλειστού, Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο κλειστού, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) και ένα ασημένιο (Παγκόσμιο πρωτάθλημα).

Η Ελλάδα κατέκτησε έτσι το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης και 8ο συνολικά, με τον Τεντόγλου να φτάνει στην κορυφή, με κορυφαίο άλμα στην πρώτη του προσπάθεια.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο τότε θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Χανς Μπαουμγκάρντνερ με τρία χρυσά σε ευρωπαϊκό κλειστού στίβου. Η βασική διαφορά ωστόσο είναι ότι ο Έλληνας πρωταθλητής θα το έχει κάνει σε τρεις διαδοχικές διοργανώσεις, ενώ ο Γερμανός το είχε καταφέρει μέσα σε επτά.

Ο Μίλτος Τεντόγλου μπήκε με… φόρα στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου, κάνοντας 8,30μ. στο πρώτο του άλμα στον τελικό του μήκους.

Με το άλμα αυτό, ο Μίλτος Τερντόγλου έβαλε γερές βάσεις για ένα μετάλλιο. Με τη συμπλήρωση των δυο πρώτων προσπαθειών στον τελικό του μήκους, ο Έλληνας πρωταθλητής βρισκόταν στην πρώτη θέση, κάνοντας 8,16μ. στη δεύτερη προσπάθεια και άκυρο στην τρίτη του.

Έχοντας “κρατήσει” πίσω του τον ανταγωνισμό, ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε 8,05 μ., στην τέταρτή του προσπάθεια, με πάτημα αρκετά πίσω στην βαλβίδα. Στα 8,07 μ. ήταν το πέμπτο του άλμα, με τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Μοντλέρ να τον ακολουθεί με καλύτερη προσπάθεια στα 8,19 μ. και να μην μπορεί να τον ξεπεράσει ούτε στο τελευταίο του άλμα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ολοκλήρωσε τον αγώνα του, κάνοντας 8,29 μ. και αγκαλιάζοντας την ελληνική σημαία, αμέσως μετά!

Το αργυρό μετάλλιο, κατέκτησε ο Σουηδός, Τομπίας Μόντλερ με 8.19μ. και το χάλκινο, ο Ρουμάνος, Γκαμπριέλ Μπιτάν με οκτώ μέτρα.

Η κατάταξη του τελικού:

1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.30 μέτρα

2. Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8.19

3. Γκαμπριέλ Μπιτάν (Ρουμανία) 8.00

4. Μπόζινταρ Σαραμπουγιούκοφ (Βουλγαρία) 7.97

5. Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7.94

6. Χάϊμε Γκουέρα (Ισπανία) 7.84

7. Ερβάν Κονατέ (Γαλλία) 7.65

8. Λαζάρ Ανιτς (Σερβία) 2.48**

Πηγή: newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου