Breaking

Σάββατο 29 Απριλίου 2023

ΝΔ: Κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες» στις εκλογές

 

Βάσει των θεωρούμενων ως αντισυνταγματικών τροπολογιών απαγόρευσης του κόμματος «Έλληνες»

Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε το Σάββατο υπόμνημα ενώπιον του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, κατά της ανακήρυξης του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Το υπόμνημα συνοδεύεται από 300 σελίδες  και δύο ηλεκτρονικούς δίσκους μεγάλης χωρητικότητας με οπτικοακουστικό υλικό συμφώνα με το οποίο «αποδεικνύεται» η ταυτοποίηση  του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού αρχηγού του κόμματος.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με αίσθημα ευθύνης, είχε την πρωτοβουλία για την κατάθεση στη Βουλή των διατάξεων που εμποδίζουν εγκληματικές οργανώσεις να μπουν στη Βουλή με τον μανδύα πολιτικού κόμματος.

Αποτελεί χρέος κάθε δημοκρατικού πολιτικού σχηματισμού και κάθε πολίτη να προστατεύει την δημοκρατία από τους εχθρούς της. Σε αυτό τον διαρκή αγώνα θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κόμμα  της ΝΔ.

Την ίδια ώρα οι «Έλληνες» ζητούν την  εξαίρεση τριών δικαστών της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Χατζηλιάδης, αιτήθηκε την αποχή τριών δικαστών του Αρείου Πάγου από τη σύνθεση του Πολιτικού Τμήματος, επικαλούμενος δημοσιεύματα, βάσει των οποίων οι τρεις δικαστές πραγματοποίησαν προ διάσκεψη ώστε να προετοιμάσουν απορριπτικό σκεπτικό για τη συμμετοχή του κόμματος στις εκλογές.

Η αίτηση εξαίρεσης θα κριθεί από το Α2 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Αναλυτικά η δήλωση της δικηγόρου του Ηλία Κασιδιάρη για την αίτηση εξαίρεσης

«Πληροφορηθήκαμε ότι μέλη της συνθέσεως είναι τρεις δικαστές για τις οποίες τις προηγούμενες ημέρες έλαβαν χώρα εκτενή δημοσιεύματα περί συμμετοχής τους σε μια συνάντηση που έχει πραγματοποιηθεί προκειμένου να καταγράψουν σκεπτικό απόρριψης του Εθνικού κόμματος Έλληνες στις επερχόμενες εκλογές.

Τα δημοσιεύματα αυτά παρότι αναμέναμε αρκετές ημέρες να διαψευστούν είτε από τος ίδιες, είτε από το συνδικαλιστικό όργανο, δεν έγινε καμία διάψευση. Αυτό δημιουργεί υπόνοιες ότι δε θα είναι αντικειμενική και αμερόληπτη η κρίση τους. Να ξεκαθαρίσω ότι οι υπόνοιες αυτές δεν αφορούν το πρόσωπο του Ηλία Κασιδιάρη, αφορούν την κοινωνία γενικότερα.

Καθότι η απόφαση αυτή έχει ιστορική σημασία για τη δημοκρατία και τις ελεύθερες εκλογές.

Επειδή λοιπόν δημιουργήθηκαν δυσμενή σχόλια γι αυτές τις τρεις δικαστές αρεοπαγίτες, οι οποίες αποτελούν μέλη της συνθέσεως κι εμείς θεσμικά θέλουμε να θωρακίσουμε απέναντι στην ελληνική κοινωνία την απόφαση αυτή, ώστε να μην αμφιβάλλει κανένας πολίτης ότι αυτή η απόφαση είναι αντικειμενική και δεν είναι προειλημμένη, καταθέτουμε αυτή τη στιγμή στο τμήμα του Αρείου Πάγου αίτηση προκειμένου είτε οι ίδιες να δηλώσουν αποχή από τη σύνθεση του Τμήματος για λόγους ευπρέπειας, όπως ορίζει ο νόμος, ειδάλλως ζητούμε να εξαιρεθούν με δικό μας αίτημα, καθ’ ότι, ούσες πρωταγωνίστριες αρνητικών δημοσιευμάτων, η δε τρίτη εξ αυτών, ούσα εφέτης ανακρίτρια είχε λάβει απόφαση γι αυτόν και τον είχε προφυλακίσει, ενώ αθωώθηκε αμετάκλητα για την κατοχή μιας νόμιμης καραμπίνας, ζητούμε να απέχουν από μόνες τους, διαφορετικά ζητούμε να εξαιρεθούν από τον Άρειο Πάγο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου