Breaking

Κυριακή 16 Απριλίου 2023

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Πού θα "χτυπήσουν" έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

 


Κακοκαιρία
Κακοκαιρία  KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOO

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους και πιθανόν χαλαζοπτώσεις αναμένονται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Η μεταβολή του καιρού αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, με βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και να επεκταθεί στη Μακεδονία τη Δευτέρα του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, έγραψε στο Twitter: «Σήμερα το απόγευμα, έντονα φαινόμενα στο Ιόνιο και αύριο σε Μακεδονία. Η βάρδια της ΕΜΥ, σε λίγο, θα εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης». Μάλιστα, ο ίδιος συνοδεύει τη δημοσίευσή του με αντίστοιχους χάρτες για την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη δυτική και κατά τόπους στη βόρεια χώρα από σήμερα Κυριακή (16-04-2023) έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (17-04-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ενισχυμένους ανέμους και πιθανώς χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Κυριακή (16-04-2023)

  • α) από τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Τη νύχτα τα φαινόμενα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα εξασθενήσουν.

Β. Αύριο Δευτέρα (17-04-2023)

  • α) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική Στερεά.
  • β) μέχρι το απόγευμα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 17-04-2023

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Πού θα

Τη Δευτέρα του Πάσχα, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και το βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στην ανατολική νησιωτική χώρα.

ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18-04-2023

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Πού θα

Άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια την Τρίτη. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου