Breaking

Σάββατο 15 Απριλίου 2023

Γιατί η Πολωνία απαγορεύει τις εισαγωγές σιτηρών και ειδών διατροφής από την Ουκρανία

3744ceff6b067d9aa234ac1b61c8ef19_XL

O υπουργός γεωργίας της χώρας παραιτήθηκε μετά από εκτεταμένη διαμαρτυρία των αγροτών για τις εισαγωγές σιτηρών από τη γειτονική Ουκρανία.
H Πολωνία απαγόρευσε τις εισαγωγές σιτηρών και ορισμένων άλλων προϊόντων διατροφής από την Ουκρανία για να προστατεύσει την αγορά της, δήλωσε ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος της χώρας Jaroslaw Kaczynski, σύμφωνα με το Bloomberg το Σάββατο 14 Μαρτίου 2023.
Το έθνος μας «θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία», δήλωσε ο Καζίνσκι σε συγκέντρωση στη Λίζα.
“Ωστόσο, έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε τους πολίτες μας, τους αγρότες και να αποφύγουμε μια κρίση της γεωργίας μας”.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο υπουργός γεωργίας της χώρας παραιτήθηκε μετά από εκτεταμένη διαμαρτυρία των αγροτών για τις εισαγωγές σιτηρών από τη γειτονική Ουκρανία.
Οι αγρότες αποτελούν σημαντικό εκλογικό σώμα για το κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη, το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπο με δύσκολες εκλογές το φθινόπωρο.
Η Πολωνία και άλλα γειτονικά κράτη είχαν συμφωνήσει να βοηθήσουν στη μεταφορά σιτηρών από την Ουκρανία στις παγκόσμιες αγορές, αφού η ρωσική εισβολή μπλόκαρε τις εξαγωγές πέρυσι.
Μέρος της προσφοράς αυτής συσσωρεύεται τώρα στην ανατολική Ευρώπη και απειλεί τα τοπικά μέσα διαβίωσης.
Η κυβέρνηση θα προβεί σε αγορά σιτηρών από τους τοπικούς αγρότες και θα παράσχει πρόσθετες επιδοτήσεις για τους παραγωγούς, διατηρώντας παράλληλα τα οφέλη για την αγορά λιπασμάτων, δήλωσε ο Kaczynski.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου