Breaking

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

«Τεχνητή κρίση στα ελληνοτουρκικά μετά τις εκλογές»

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023

«Τεχνητή κρίση στα ελληνοτουρκικά μετά τις εκλογές»

Ο Νουριέλ Ρουμπινί,νομπελίστας οικονομολόγος τουρκικής καταγωγής και γνωστός για τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία, προβλημάτισε τους ακροατές του κατά την παρέμβασή του στο Φόρουμ των Δελφών, προβλέποντας μετεκλογικά τεχνητή κρίση στα ελληνοτουρκικά που θα προκαλέσει η Άγκυρα.

Ο λόγος για τον Ρουμπινί είναι ξεκάθαρος. Η Τουρκία είναι βουτηγμένη στα χρέη και θα κάνει ότι μπορεί για να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών της από το βασικό πρόβλημά της, που είναι η οικονομία.

Συγκεκριμένα στη συζήτηση που είχε με το Bloomberg News στην Αθήνα, έκανε λόγο για τεράστιες νέες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα.

Τόνισε ότι η διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι οι προκλήσεις δεν είναι μόνο οικονομικές ή πολιτικές αλλά πολλές και διαφορετικές μαζί τόσο γεωπολιτικές όσο και τεχνολογικές με αφορμή και την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης.

«Μιλάμε για μία παγκόσμια πολυκρίση» είπε χαρακτηριστικά στην οποία περιλαμβάνονται και οι φυσικές καταστροφές εξαιτίας του φαινομένου της Κλιματικής Αλλαγής. «Όσο διαρκεί αυτή η πολυκρίση, τα χρέη των χωρών θα μεγαλώνουν και θα αυξάνεται ο πληθωρισμός με αποτέλεσμα την ραγδαία άνοδο του λαϊκισμού τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ»,πρόσθεσε.

Όσον αφορά στην Ελλάδα ο Ρουμπινί  είπε  μεταξύ άλλων ότι κατέγραψε αξιοσημείωτη ανάπτυξη τα τελευταία τρία χρόνια, αναδιαρθρώνοντας τις τράπεζες, αν και θα πρέπει να κάνει περισσότερα στο θέμα της γραφειοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου