Breaking

Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Μυστηριώδης μπλε σπείρα εμφανίστηκε στον ουρανό της Αλάσκας

Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο στον ουρανό της Αλάσκας κατέγραψε ο φωτογράφος Todd Salat, ο οποίος ειδικεύεται στην αποτύπωση των σέλας (Northern Lights).

Ο έμπειρος φωνόγραφος ήταν προετοιμασμένος και περίμενε υπομονετικά κοντά στην πόλη Delta Junction, όταν ξαφνικά μία μπλε σπείρα άρχισε να αναπτύσσεται, μεγαλώνοντας όσο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα στον ουρανό.

«Ήταν ένα όμορφο κομμάτι τέχνης στον ουρανό» τόνισε ο Todd Salat.

Το φαινόμενο αυτό μπορεί είναι ασυνήθιστο και να εντυπωσίασε ακόμα και τους κατοίκους της Αλάσκας, όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που καταγράφεται. Ώρες πριν την εμφάνιση του φαινομένου στην διαστημική βάση «Vanderberg» στην Καλιφόρνια, η SpaceX εκτόξευσε έναν πύραυλο Falcon 9 που περιείχε δεκάδες δορυφόρους. Μετά μετά την εκτόξευση, το πρώτο μέρος του πυραύλου επέστρεψε στη βάση και προσγειώθηκε για να χρησιμοποιηθεί ξανά σε μελλοντικές αποστολές.

Το δεύτερο μέρος του πυραύλου, συνέχισε την πορεία του σε τροχιά, και αφότου ολοκλήρωσε την αποστολή του άρχισε να επιστρέφει προς την ατμόσφαιρα της Γης. Η απελευθέρωση των καυσίμων στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, σε συνδυασμό με τα σωματίδια νερού στα αέρια, μετέτρεψαν τα υγρά σε παγωμένους κρυστάλλους οι οποίοι αντανακλούσαν το φως του Ήλιου.

Καθώς ο πύραυλος της SpaceX έπεφτε στροβιλιζόμενος στη Γη δημιουργήθηκε το φαινόμενο αυτό στον ουρανό.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου