Breaking

Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

BULLYING ΣΤΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟ: ΤΥΛΙΞΑΝ ΜΕ ΠΕΤΟΝΙΑ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ 15ΧΡΟΝΟΥ – ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ; ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ; ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ!

bullying

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο των bullying στα σχολεία, με ανήλικους μαθητές να βιώνουν εφιαλτικές στιγμές στα χέρια συνομηλίκων τους.

Το νέο περιστατικό που ήρθε χθες στο φως, από το Αρσάκειο, με την σύλληψη τεσσάρων μαθητών, μαρτυρά την ανάγκη αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού, που πλέον αποτελεί μάστιγα.

Όλα συνέβησαν στο ιδιωτικό σχολείο του Ψυχικού, το πρωί της Παρασκευής 31/3, την ώρα του διαλείμματος. Έξι άτομα, ανάμεσά τους και ένα κορίτσι, περικύκλωσαν τον 15χρονο, τον ακινητοποίησαν και χωρίς να μπορεί να αντιδράσει, τύλιξαν γύρω από το λαιμό του νήμα πετονιάς. Μάλιστα, γελούσαν εκείνη την ώρα, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι τον τραυμάτισαν στην περιοχή του λαιμού.

«Κατά το πρωινό ημερήσιο πρόγραμμα της 31ης Μαρτίου 2023 και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, οι ανωτέρω ανήλικοι ευρισκόμενοι εντός της σχολικής αίθουσας, ενεργώντας από κοινού, περικύκλωσαν και ακινητοποίησαν τον ανήλικο συμμαθητή τους και καταγγέλλοντα, και στη συνέχεια μην μπορώντας ο ίδιος να αντιδράσει, χρησιμοποιώντας νήμα πετονιάς, τον τύλιξαν με αυτό στο λαιμό του, ενώ αποπειράθηκαν να το τυλίξουν σε όλο του το σώμα, προξενώντας σε αυτόν, σωματικές βλάβες στην περιοχή του λαιμού. Κατά την διάρκεια της πράξης οι ανωτέρω ανήλικοι γελούσαν σε βάρος του, ενώ υπήρχαν και άλλα παιδιά στην αίθουσα που παρακολουθούσαν την πράξη» αναφέρεται στην σχετική δικογραφεία της Ασφάλειας Αττικής.

Το 15χρονο θύμα αρχικά δεν μίλησε για την επίθεση που είχε δεχτεί. Ωστόσο, στη συνέχεια, έπειτα από πίεση των γονιών του, οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά, ο μαθητής αναγκάστηκε να τους εξομολογηθεί τα όσα έζησε. Οι γονείς προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία, και ξεκίνησε η έρευνα που οδήγησε στις συλλήψεις.

Οι συλλήψεις
Το απόγευμα της επομένης, δηλαδή Σάββατο 1 Απριλίου, εντοπίστηκαν τέσσερις από την «συμμορία» των ανηλίκων, ανάμεσά τους και η κοπέλα. Οι μαθητές συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία, ωστόσο, οι άλλοι δύο δεν εντοπίστηκαν παρά τις αναζητήσεις των αστυνομικών, στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Οι ανήλικοι, αφού εξετάστηκαν και έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις, αφέθησαν ελεύθεροι. «Για τα προαναφερόμενα, ενημερώθηκε τηλεφωνικά η Εισαγελία Πρωτοδικων Αθηνών, αρμόδια για θέματα ανηλίκων, η οποία παρήγγειλε την μη τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας και την άμεση υποβολή της δικογραφίας καθώς και την διενέργεια αυστηρων συστάσεων στους γονείς και στους ανήλικους. Οι ανήλικοι αφού εξετάστηκαν σχετικά, αποχώρησαν συνοδευόμενοι από τους γονείς τους» επισημαίνεται στην δικογραφία.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο 15χρονος
Την ίδια ώρα, ο 15χρονος μαθητής εξακολουθεί να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Τα προηγούμενα 24ωρα εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος επιβεβαίωσε πως τα ευρήματα στο σώμα του παιδιού, «κουμπώνουν» με την καταγγελία.

«Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση του ανήλικου, όπου διαπιστώθηκαν επιφανειακά τραύματα, συμβατά με τις καταγγελλόμενες πράξεις» αναφέρθηκε.

Και 15χρονη μαθήτρια στην ομάδα των ανηλίκων που έδεσαν με σχοινί τον λαιμό του συμμαθητή τους στο ιδιωτικό σχολείο
Στο άγριο επεισόδιο που οδήγησε τον 15χρονο μαθητή στην καταγγελία στην Αστυνομία και τη σύλληψη των τεσσάρων εκ των έξι της ομάδας που έκανε συστηματικά bullying στον μαθητή του ιδιωτικού σχολείου συμμετείχε και μια μαθήτρια.

Ένα σκηνικό, ωμής βίας που ξεκίνησε απο λεκτική παρενόχληση για να καταλήξει η ομάδα των έξι να έχει δέσει με σχοινί τον συμμαθητή τους και να τον ξυλοκοπούν. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, χειρίζονται με προσοχή την υπόθεση ενώ αυτό που περιμένουν είναι να εντοπιστούν και οι άλλοι δυο 15χρονοι μαθητές για να δώσουν εξηγήσεις για το άγριο συμβάν που στήθηκε στις 31 Μαρτίου στο ιδιωτικό σχολείο.

Η κορύφωση του δράματος που βίωνε ο μαθητής σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στους χώρους του ιδιωτικού σχολείου, όταν οι έξι 15χρονοι ανάμεσα τους και μια μαθήτρια, εξύβρισαν, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον συνομήλικό τους. Όπως είπε το παιδί, οι συμμαθητές του τον έδεσαν με σχοινί, οι πληροφορίες λένε πως είπε ότι του το πέρασαν απο τον λαιμό και στη συνεχεια τον έδειραν.

Για το επεισόδιο συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής οι τέσσερις ανήλικοι που κατηγορούνται για εξύβριση, παράνομη βία και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος συνομηλίκου τους. Σε βάρος των τεσσάρων 15χρονων σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία, ενω αναζητούνται άλλα δυο άτομα.

Στον Σύλλογο Διδασκόντων του Αρσακείου οι εμπλεκόμενοι μαθητές
Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρσάκειο με αφορμή το άγριο περιστατικό το οποίο σημειώθηκε μέσα στο χώρο του ιδιωτικού σχολείου, με θύμα έναν 15χρονο μαθητή.

Όπως αναφέρεται από τη διεύθυνση του Αρσακείου, θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών.

 Παράλληλα, έχει υποβληθεί αίτημα για ΕΔΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες εκπαιδευτικών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ενορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου