Breaking

Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Χάος στη Γαλλία: Χιλιάδες διαδηλωτές κυνήγησαν δυνάμεις ασφαλείας – 108 αστυνομικοί τραυματίες – Άγριο ξύλο και συλλήψεις (βίντεο)

 

Βίντεο με αστυνομικούς να παίρνουν φωτιά μετά από ρίψη μολότοφ - 291 συλλήψεις

(Ανανέωση κειμένου 21:50) Χαοτική είναι η κατάσταση στην Γαλλία, εκεί που εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν για την Πρωτομαγιά και συγκρούστηκαν με δυνάμεις ασφαλείας. 

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές μεγάλες και μικρότερες πόλεις της Γαλλίας αφού σύμφωνα με τα εργατικά συνδικάτα οργανώθηκαν πάνω 300 συγκεντρώσεις.

Σε όλη τη χώρα, οι αρχές ανέμεναν από 500.000 ως 650.000 διαδηλωτές. Μόνο στο Παρίσι αναμένονταν 100.000 διαδηλωτές.

Στο Παρίσι οι δυνάμεις της τάξης συνεχίζουν να παρεμβαίνουν «προκειμένου να εμποδίσουν τα ριζοσπαστικά στοιχεία να εγκατασταθούν και να εμποδίσουν την πορεία»Στις 3 το απόγευμα, η αστυνομία είχε προβεί σε 30 συλλήψεις στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγή.

Η κατάσταση μάλιστα, όπως φαίνεται και στα βίντεο, έχει ξεφύγει, με διαδηλωτές να φτάνουν στο σημείο μέχρι και να κυνηγήσουν δυνάμεις ασφαλείας, ενώ οι ρίψεις μολότοφ είναι συνεχείς. Όπως φαίνεται και σε βίντεο ένας αστυνομικός πήρε φωτιά μετά από μολότοφ που το έριξαν διαδηλωτές.

Τουλάχιστον 108 τραυματίες αστυνομικοί 

Τουλάχιστον 108 αστυνομικοί και χωροφύλακες τραυματίστηκαν σήμερα στη Γαλλία, 20 από αυτούς στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων της Πρωτομαγιάς, δήλωσε σήμερα το βράδυ ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν .

Πρόσθεσε ότι 291 άτομα συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 90 στην πρωτεύουσα.

Ο αριθμός των αστυνομικών που τραυματίστηκαν σήμερα «1η Μαΐου είναι εξαιρετικά σπάνιος», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, «καταδικάζοντας έντονα αυτού του τύπου τη βία».

Ένας αστυνομικός στον οποίο πετάχθηκε μια βόμβα μολότοφ στο Παρίσι «έχει εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια του…» χωρίς να διατρέψει κίνδυνο η ζωή του, συμπλήρωσε ο Νταρμανέν.

Την ίδια ώρα πολλά είναι οι εικόνες και τα βίντεο που καταγράφονται και δείχνουν δυνάμεις ασφαλείας να χτυπούν με βία διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές έσπασαν τη βιτρίνα ενός καταστήματος Copy-Top στη γωνία της rue du Chemin-Vert και της boulevard Voltaire στο 11ο διαμέρισμα. Η αστυνομία επιτέθηκε και έριξε δακρυγόνα σε μια προσπάθεια να διαιρέσει την πομπή.|

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου