Breaking

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Η Μόσχα για πρώτη φορά «διαρρέει» πληροφορίες για «ενδεχόμενο πυρηνικό πλήγμα» στην Ουκρανία – Κτυπούν οι σειρήνες σε 4 περιοχές (upd 4)

 

Εκδόθηκε ανακοίνωση για επικείμενο πυραυλικό πλήγμα από την αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο - Μεταφέρθηκαν δύο πυρηνικές βόμβες στις βάσεις των στρατηγικών βομβαρδιστικών σε Ένγκελς και Σάικοβκα

Οι ρωσικές στρατηγικές δυνάμεις είναι έτοιμες να εξαπολύσουν μαζική επίθεση, με συμβατικά -για την ώρα- όπλα στο Κίεβο και σε επιλεγμένους στόχους του ουκρανικού καθεστώτος απόψε.

Στρατηγικά αεροσκάφη Tu-22M εκτελούν πτήσεις από το απόγευμα στα δυτικά σύνορα της χώρας και δύο πυρηνικές κεφαλές μάλιστα φέρεται να βρίσκονται στην βάση Ένγκελς έδρα των Tu-160, προφανώς ως προειδοποίηση στην Μόσχα. Δεν είναι οπλισμένες και φορτωμένες στα αεροσκάφη αυτή την στιγμή, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται.

Πάντως ο αντιπρόεδρος της ρωσικής Δούμα, έχει δεσμευθεί ότι δεν θα πληγούν πολιτικοί στόχοι.

 «Έχουν σταλεί εντολές στις αεροπορικές βάσεις σε Ένγκελς και Σάικοβκα για να ετοιμαστούν οι Μπίρες των TU-22M. Θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν πυραυλικές επιθέσεις σε ορισμένα διοικητικά κτίρια στο Κίεβο κατά τη διάρκεια της νύχτας», αναφέρει ρωσική πηγή.

«Η πηγή ισχυρίστηκε επίσης ότι για πρώτη φορά μπορεί να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα, τουλάχιστον δύο “αντικείμενα” βρίσκονται ήδη απευθείας σε ένα από τα προαναφερθέντα αεροδρόμια».

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κινητοποιηθεί το σύνολο των βάσεων στρατηγικών αεροσκαφών της ρωσικής Αεροπορίας, ενώ έχει κηρυχθεί συναγερμός και προετοιμασία εκτόξευσης και πυρηνικών όπλων:

Η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο προχώρησε σε έκδοση έκτακτης ανακοίνωσης για επικείμενο πυραυλικό κτύπημα στο Κίεβο, χωρίς να διευκρινίζει αν θα είναι συμβατικό ή πυρηνικό!

Το ερώτημα είναι που θα μπορούσε να υπάρξει πυρηνικό πλήγμα χωρίς να απειληθούν πολίτες: Στην βόρεια περιοχή του Δνείπερου έχουν συγκεντρωθεί 250 δυτικά άρματα μάχης και 1500 ΤΟΜΑ για να διασπάσουν την ρωσική άμυνα και να προελάσουν προς Κριμαία.

Είχαμε σημειώσει ότι «αυτό δεν θα επιτραπεί από την Μόσχα να συμβεί» και ότι «είναι η μόνη περίπτωση που μπορεί να υπάρξει ενδεχόμενο πυρηνικό πλήγμα με χρήση χαμηλής ισχύος πυρηνικού όπλου, στις ουκρανικές συγκεντρώσεις στρατευμάτων βόρεια του Δνείπερου»

Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε…

Πάντως στην βόρεια περιοχή του Δνείπερου, στην περιοχή της Χερσώνας που έχει καταληφθεί από τους Ουκρανούς στις επιχειρήσεις Αυγούστου-Νοεμβρίου, αναγγέλθηκε 58ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας από το καθεστώς στους πολίτες από το βράδυ της Παρασκευής.

«Από τις 8 το βράδυ της 5ης Μαΐου θα τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χερσώνα, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 6 τα ξημερώματα της 8ης Μαΐου», ανακοίνωσε ο περιφερειακός στρατιωτικός διοικητής Ολεξάντρ Προκούντιν, υποστηρίζοντας ότι το μέτρο είναι απαραίτητο προκειμένου «να διευκολυνθεί το έργο των δυνάμεων ασφαλείας».

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χερσώνα ανακοινώθηκε καθώς το Κίεβο γνωστοποίησε ότι «ολοκληρώνονται» οι προετοιμασίες για τη μεγάλη αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού με στόχο την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών».

Δείτε πώς ήταν χθες η κατάσταση στα τρία βασικά μέτωπα: Χερσώνα, Ζαπορίζια και Ντονμπάς (Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ):


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου