Breaking

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Ομαδικός βιασμός στον Τύρναβο: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση - Ελεύθεροι οι ανήλικοι

Ομαδικός βιασμός στον Τύρναβο: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση - Ελεύθεροι οι ανήλικοι

 ISTOCK

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν σήμερα οι τέσσερις ανήλικοι συλληφθέντες που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό στον Τύρναβο. "Ιδιαιτέρως σοβαρή και αρκετά δύσκολη" η υπόθεση της 22χρονης, λέει ο ιατροδικαστής.

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι τέσσερις ανήλικοι που συνελήφθησαν μετά από καταγγελία 22χρονης ότι την βίασαν ομαδικά το περασμένο Σάββατο (6/7) στον Τύρναβο, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το παζάρι της περιοχής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η επιμέλειά τους ανατέθηκε στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής. Πρόκειται για τρεις νεαρούς ηλικίας 16 και 17 ετών, που είναι κατηγορούμενοι για κατάχρηση σε ασέλγεια σε άτομο ανίκανο -η κοπέλα αντιμετωπίζει νοητική στέρηση- και ένα 14χρονο, που αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια

Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι αρνούνται τη χρήση βίας στην σεξουαλική επαφή, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης θα ζητήσουν ψυχιατρική γνωμάτευση για την 22χρονη καθώς υποστηρίζουν ότι δεν προκύπτει νοητική στέρηση.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για την συμμετοχή και άλλων ατόμων, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία της 22χρονης, πέντε είναι οι φερόμενοι ως δράστες.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση της 22χρονης

Σήμερα η 22χρονη εξετάστηκε και από τον αρμόδιο ιατροδικαστή του Νοσοκομείου Λάρισας, ενώ το βράδυ του Σαββάτου εξετάστηκε από γυναικολόγο του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Λάρισας, Χρήστο Κραββαρίτη, που πραγματοποίησε την εξέταση, δεν βρέθηκαν εμφανείς κακώσεις στην 22χρονη που παραπέμπουν σε βιασμό.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο ιατροδικαστής, πρόκειται για μια περίπτωση «ιδιαιτέρως σοβαρή και αρκετά δύσκολη» και θα χρειαστεί η συνδρομή και άλλων επιστημών και περαιτέρω εξετάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου