Breaking

Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Αυστρία: Ομιλίες του Χίτλερ ακούγονται από μεγάφωνα τρένου – Οργή για το περιστατικό


Αντί για την επόμενη στάση ή κάποια ανακοίνωση για ανταπόκριση επιβάτες υπεραστικού τρένου στην Αυστρία έμειναν άφωνοι όταν ξαφνικά ακούστηκαν ναζιστικοί χαιρετισμοί και αποσπάσματα ομιλίας του δικτάτορα.

Μάρτυρες ενός απίστευτου περιστατικού έγιναν οι επιβάτες ενός υπεραστικού τρένου στην Αυστρία όταν κατά τη διάρκεια του δρομολογίου την Κυριακή (14/05) ακούστηκε μία ηχογράφηση από ομιλία του Αδόλφου Χίτλερ.

Αντί για τις απλές ανακοινώσεις, όπως για παράδειγμα η αναγγελία της επόμενης στάσης, ακουγόταν πλήθος να φωνάζει “Heil Hitler” και “Sieg Heil” από τα μεγάφωνα του τρένου. Μάλιστα, ο χειριστής ανέφερε ότι έχουν υπάρξει πολλά τέτοια περιστατικά τις τελευταίες ημέρες.

Ένας επιβάτης του τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Bregenz-Βιέννη είπε στο BBC ότι όλοι στο τρένο ήταν «εντελώς σοκαρισμένοι».

Ο David Stoegmueller, βουλευτής του Κόμματος των Πρασίνων, είπε ότι η ομιλία του Γερμανού ηγέτη των Ναζί παίχτηκε μέσω της ενδοεπικοινωνίας λίγο πριν το τρένο, OEBB Railjet 661, φτάσει στη Βιέννη.

Ακούσαμε δύο επεισόδια“, είπε σημειώνοντας πως πρώτα ακούστηκαν 30 δευτερόλεπτα μιας ομιλίας του Χίτλερ και μετά ακούστηκε το “Sieg Heil”.

Ο κ. Stoegmueller είπε ότι το προσωπικό του τρένου δεν μπόρεσε να σταματήσει την ηχογράφηση και δεν ήταν σε θέση να κάνει τις δικές του ανακοινώσεις. “Ένα μέλος του πληρώματος ήταν πραγματικά αναστατωμένο”, πρόσθεσε.

Σε ανακοίνωση που εστάλη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο BBC, οι Austrian Railways (OEBB) ανέφεραν: “Σαφώς αποστασιοποιούμαστε από το περιεχόμενο. Μπορούμε προς το παρόν να υποθέσουμε ότι οι ανακοινώσεις έγιναν από άτομα απευθείας στο τρένο μέσω ενδοεπικοινωνίας. Έχουμε αναφέρει το θέμα στην αστυνομία“.

Ο κ. Stoegmueller είπε επίσης ότι έλαβε ένα email από έναν άνδρα που βρισκόταν στο τρένο με μια ηλικιωμένη κυρία που ήταν επιζώσα από στρατόπεδο συγκέντρωσης, η οποία έκλαιγε, ενώ ανέφερε πως ένας άλλος επιβάτης παρατήρησε ότι όταν σε άλλες χώρες μιλάνε για τεχνικά προβλήματα, αναφέρονται για παράδειγμα σε βλάβη του κλιματισμού. ”

“Στην Αυστρία, το τεχνικό πρόβλημα είναι ο Χίτλερ”, είπε.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου