Breaking

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Ο Α.Τσίπρας «καθάρισε» τον Γ.Κατρούγκαλο μετά τις δηλώσεις για ασφαλιστικό – Τον «παραίτησε» από παντού!

 

Α.Τσίπρας: «Καμία αύξηση εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες» - «Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας τον «παραίτησε» από παντού! 

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Πέμπτης (18/5) ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την εκλογική μάχη, ενώ την ίδια στιγμή μέσω συνέντευξής του ο Α.Τσίπρας κλείνει κάθε συζήτηση για το ζήτημα λέγοντας: «Δεν υπάρχει καμία αύξηση εισφορών στο πρόγραμμά μας».

Η ανακοίνωση του Κατρούγκαλου: 

«Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές.

Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό. Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας περί ‘κρυφής ατζέντας” είναι φαιδρές.

Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δυο μέρες πριν από τις εκλογές;

Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο την μηντιακή παντοκρατορία της δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς. Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη».

Οι δηλώσεις του Κατρούγκαλου που προκάλεσαν σάλο

Το βράδυ της Τετάρτης (17/5), ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για τις επικείμενες εκλογές και μία από τις τοποθετήσεις του ήταν αρκετή για να βάλει… φωτιά στο πολιτικό σκηνικό λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε για την πιθανότητα επιστροφής του μέτρου επιβολής ασφαλιστικών κρατήσεων 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες, και της σύνδεσής του με το εισόδημα, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί κυβέρνηση.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων, ακόμα και εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του ξεκαθάρισε ότι αυτή η θέση δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αύξηση εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στο in.gr ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχει καμία αύξηση εισφορών» και έκανε λόγο για fake news.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής απαντώντας στην επίθεση του Μεγάρου Μαξίμου, διέψευσε το σχέδιο επιβαρύνσεων, και, ταυτόχρονα, εμμέσως πλην σαφώς «άδειασε» δημοσίως και όσους διακινούν τέτοιου είδους σενάρια.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προβλέπει ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν αλλαγές στη ζωή τους. Αλλά οι αλλαγές θα είναι θετικές. Εξηγεί “από την αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα 10.000 ευρώ, από τη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, από τη μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης – που θα μειώσει τις τιμές- και από τη ρύθμιση χρεών, αναστολή πλειστηριασμών”. “Είμαι απόλυτα κάθετος σε αυτό”, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε πως “το πρόγραμμά μας είναι αναρτημένο εδώ και είκοσι ημέρες, είναι 50 σελίδες, μέχρι και την τελευταία λέξη. Είναι πιστεύω λαθροθηρία μεγάλη και unfair, λίγες ώρες πριν τις εκλογές, με fake news, να πάμε να κερδίσουμε ψήφους”.


Ζητά μάλιστα να κυβερνήσει με το δικό το πρόγραμμα, καθώς όπως σημείωσε “ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε στις δύσκολες στιγμές. Όχι, με το πρόγραμμά του, αλλά με τα πρέπει. Είχε την υποχρέωση και την τρόικα πάνω από το κεφάλι του”. Για αυτό και τώρα, όπως επισήμανε, ζητάει την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει με βάση το πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου