Breaking

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Άκης Τσελέντης: Σεισμικότητα στο Ξυλόκαστρο

Πριν λίγες ημέρες σας ανέφερα για μια μικροσεισμική δράση στο θαλάσσιο χώρο Β. του Ξυλόκαστρου. Φωτογραφίζει ένα μικρό ρήγμα με διεύθυνση ΒΑ-ΝΔ. Το μικρό αυτό ρήγμα στη ξηρά περνά από τον οικισμό Μελίσσια. Η δράση αυτή συνεχίζεται και το τελευταίο 24ωρο και ίσως κρατήσει μερικές ημέρες ακόμα. ΔΕΝ έχει σχέση με τις μεγάλες ρηξιγενείς δομές Α-Δ του Κορινθιακού ούτε με αυτό το καθ αυτό ρήγμα του Ξυλόκαστρου.

Η περιοχή του Ανατ. Κορινθιακού που γνωρίζουμε ότι έχει «φορτώσει» αρκετά χρόνια με ενέργεια, και που κυρίως μας ενδιαφέρει, ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΗΜΑΔΙΑ ΔΙΕΓΕΡΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Το τονίζω ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ!

Το Γεωδυναμικό έχει εγκαταστήσει επιπλέον όργανα και τα παρακολουθούμε όλα σε 24ωρη βάση. Οι κάτοικοι του Ξυλόκαστρου και του Κιάτου οι οποίοι δικαιολογημένα έχουν ανησυχήσει τις τελευταίες ημέρες απλώς να τηρούν τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης. Το φαινόμενο σμηνοσεισμικής δράσεις όπως θα θυμούνται το είχαμε αρκετές φορές στο παρελθόν.

Επειδή επανειλλημένα έχουμε αναφέρει οτι η περιοχή του Ανατ. Κορινθιακού έχει σημαντικό σεισμικό δυναμικό πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα σεισμικής προφύλαξης που ανέφερα στη προηγούμενη ανάρτηση μου. Προς το παρόν ΔΕΝ βλέπουμε κάτι αλλά στη Σεισμολογία το 100% δεν υπάρχει!

Τονίζω ξανά ότι ξεκινά η τουριστική περίοδος και το τελευταίο που θέλουμε είναι να την τορπιλίσουμε με γενικές κινδυνολογίες. Να γνωρίζετε ότι η Πολιτεία με τη βοήθεια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και ο ΟΑΣΠ παρακολουθούμε τα πάντα και ΟΤΑΝ και ΕΑΝ απαιτηθεί θα προχωρήσουμε στις ενέργειες που θα κρίνουμε απαραίτητες. Προς το παρόν το μόνο που ζητάμε (όπως το κάνουμε για όλη την Ελλάδα) είναι να τηρείτε τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης. Κάντε το!

Φυσικά το ίδιο να κάνουν και οι κκ Δήμαρχοι σας θυμίζω τις άθλιες συνθήκες του σχολείου στη Κόρινθο κ. Δήμαρχε που μου επιτεθήκατε γιατί μάλλον σας χάλασα το αφήγημα όλα καλά και όλα ωραία με τα σχολεία σας. Ελπίζω το θέμα των σχολείων να τεθεί στο σημερινό συμβούλιο που οργανώνεται στη Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Για να μην μας βομβαρδίζετε με τηλ στο Γεωδυναμικό κάθε φορά που γίνεται κάποιος μικρός σεισμός (δυστυχώς δεν έχουμε ούτε το απαραίτητο προσωπικό να κάνουμε τη δουλειά μας πόσο μάλλον δεν μπορούμε συνεχώς να το έχουμε στα τηλέφωνα), όλη τη σεισμικότητα ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ την βλέπετε στην ιστοσελίδα μας www.gein.noa.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου