Breaking

Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Οι περιοχές που «μαυρίζουν» τη ΝΔ – Σε ποιες περιφέρειες πιέζεται ο ΣΥΡΙΖΑ – Τα «μαξιλάρια» της κυβέρνησης: ΝΙΚΗ και Πλεύση Ελευθερίας

 

Ανησυχία στο Μαξίμου για Μακεδονία, Θράκη και Κρήτη

Αγώνας ψήφο-ψήφο δίνεται σε όλη την Ελλάδα από τα έξι κόμματα της Βουλής, αλλά και με διάφορα άλλα μικροκόμματα που εμφανίστηκαν «από τα δεξιά», όπως η ΝΙΚΗ η οποία δέχεται ήδη σφοδρές κατηγορίες ότι είναι «μαξιλάρι» της κυβέρνησης για να απορροφήσει τις ψήφους δυσαρεστημένων δεξιών και να πέσει όλο το ποσοστό της υπέρ ΝΔ σε τυχόν επόμενες εκλογές.

Το ίδιο «μαξιλάρι» υποστηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι εμφανίζεται και στα αριστερά με την Πλεύση Ελευθερίας να προσπαθεί να πιέσει το ποσοστό στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει ανοικτά κανάλια επικοινωνίας με το Μαξίμου.

Χαρακτηριστικό π.χ. στη ΝΙΚΗ είναι ότι έχει (πολύ…) χρήμα, στηρίζεται από όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και υπήρξαν και αποκαλύψεις από τον Σ.Χίο για χρηματοδότησή της από καταδικασμένο εφοπλιστή (Β.Ρέστη) με μεγάλα ποσά (2,5 εκατ. ευρώ).

Στηρίζεται κατά βάση από τον Σεραφείμ Πειραιώς και από τις Μητροπόλεις Λάρισας και Ιωαννίνων…

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σε ότι αφορά τη ΝΔ Μακεδονία, η Θράκη και η Κρήτη, μαζί με την δυτική Ελλάδα (Αχαΐα, Ηλεία, Αγρίνιο, Άρτα) φαίνεται ότι αποτελούν «ανοικτές πληγές» για τη ΝΔ, καθώς είναι πολυεδρικές περιφέρειες και θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα.

Αντίθετα στο Μαξίμου εμφανίζονται ευχαριστημένοι από από την διατήρηση των δυνάμεων τους σε Α’Αθηνών, Βόρειο και Νότιο Τομέα Αττικής, Α΄Πειραιά και από εκεί και πέρα σε νότια Πελοπόννησο (Μεσσηνία, Λακωνία), Αρκαδία, Αργολίδα και Κορινθία.

‘Οπως επίσης στη ΝΔ θεωρούν ότι θα πάνε καλά στην Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα, αλλά και τα Δωδεκάνησα, ενώ θα καταφέρουν να πάρουν και την μονοεδρική των Γρεβενών καθώς ο βασικός υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ κάνει «γκελ» στο νομό και «κλέβει» ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου η πρόβλεψη δεν είναι θετική για τη ΝΔ.

Πάντως στις προεκλογικές συγκεντρώσεις είναι εντυπωσιακή η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ: Χθες ο Α.Τσίπρας κατάφερε να έχει μια προεκλογική συγκέντρωση τουλάχιστον διπλάσια της αντίστοιχης του Κ.Μητσοτάκη στο Θησείο!

Στα Χανιά η συγκέντρωση Μητσοτάκη ήταν της τάξης των 2000 ατόμων και στο Ηράκλειο με τα βίας έφτασε τα 1200 άτομα (ο Ν.Αδρουλάκης εδώ κατάφερε να κάνει μια τριπλάσια σε μέγεθος συγκέντρωση).

Και που κερδίζει; Η ΝΔ φαίνεται να διατηρεί σταθερό προβάδισμα σε Θεσσαλία, Κεντρική Στερεά Ελλάδα, νότια Πελοπόννησο (ειδικότερα σε Μεσσηνία και Λακωνία) αν και εκεί με απώλειες και βόρεια και νότια Αθήνα.

Στην εξίσωση βέβαια δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι νέοι και οι αναποφάσιστοι που είναι οι «δεξαμενές» από τις οποίες στην Πειραιώς δυσκολεύονται να βγουν ενισχυμένοι.

Αριθμητικά, άλλωστε, οι ηλικίες 17-20, που ψηφίζουν για πρώτη φορά, υπολογίζονται σε πάνω από 400.000 και όσοι δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο κόμμα, περίπου μισό εκατομμύριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου