Breaking

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ο Ρώσος υφυπουργός Επιστήμης και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Pyotr Kucherenko, πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες

 



ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ο Ρώσος υφυπουργός Επιστήμης και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Pyotr Kucherenko, πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες

Ο Ρώσος υφυπουργός Επιστήμης και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Pyotr Kucherenko (46) πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες το περασμένο Σαββατοκύριακο, αφού αρρώστησε σε αεροπλάνο. Αυτό αναφέρει το υπουργείο του.

Ο Κουτσερένκο είναι ένας ακόμη υψηλόβαθμος Ρώσος που πεθαίνει μυστηριωδώς μετά την εισβολή στην Ουκρανία. «Ο Κουτσερένκο ένιωσε άρρωστος ενώ βρισκόταν σε αεροπλάνο με ρωσική αντιπροσωπεία που επέστρεφε από επαγγελματικό ταξίδι στην Κούβα. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη ρωσική πόλη Μινεράλνιε Βόντι, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να βοηθήσουν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο. Πρόσθεσαν ότι ο αναπληρωτής υπουργός δεν μπορούσε πλέον να βοηθηθεί.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, ο θάνατός του θα μπορούσε να συνδεθεί με καρδιακή πάθηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός δεν είναι ο πρώτος υψηλόβαθμος Ρώσος που εξαφανίστηκε ή πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Αρκετοί ολιγάρχες, πολιτικοί και στρατηγοί έχουν πεθάνει τον περασμένο χρόνο. Κάποιοι αυτοκτόνησαν, αν και αυτό αμφισβητείται, άλλοι αρρώστησαν ξαφνικά. Ο γνωστός πολιτικός της αντιπολίτευσης, Aleksander Navalny, πιστεύεται ότι δηλητηριάστηκε μετά από εντολή του Κρεμλίνου. Ωστόσο, επέστρεψε στη Ρωσία, όπου συνελήφθη αμέσως και κρατείται ακόμη σε σωφρονιστικό ίδρυμα.

korakas-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου