Breaking


Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Πώς η Χαβάη σχεδιάζει να γίνει η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που θα λειτουργεί εξ ολοκλήρου με καθαρή ενέργεια,αρθρο απο το 2018 !!Τωρα ξερεις γιατι καηκε η Χαβαη!!

Η κυβέρνηση της Χαβάης ξεκίνησε την πρωτοβουλία της για καθαρή ενέργεια το 2008.

Μπορεί να έχει τη φήμη ενός οικολογικού παραδείσου, αλλά η Χαβάη είναι επίσης μία από τις πιο εξαρτημένες από ορυκτά καύσιμα πολιτείες της Αμερικής. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απομονωμένη θέση της στον Ειρηνικό Ωκεανό – τα καύσιμα των αεροσκαφών αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ της συνολικής κατανάλωσης καυσίμων μεταφοράς στην πολιτεία, σύμφωνα με τη Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών (EIA).

Η οικονομία της πολιτείας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό και τον στρατό, και είναι τέτοια η ζήτηση από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τις εμπορικές αεροπορικές εταιρείες που τα καύσιμα τζετ αποτελούν μεγαλύτερο μερίδιο της συνολικής κατανάλωσης πετρελαίου στη Χαβάη από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ, εκτός από την Αλάσκα.

Για να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου της πολιτείας, η κυβέρνηση της Χαβάης ξεκίνησε το 2008 την πρωτοβουλία για την καθαρή ενέργεια, η οποία δεσμεύεται να καθιερώσει νέα πράσινα διαπιστευτήρια και στοχεύει στη χρήση 100% ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας για την ηλεκτροδότηση ολόκληρης της πολιτείας έως το 2045.

Έχοντας εισαγάγει φιλόδοξους στόχους για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η Χαβάη εξετάζει τώρα την εξυγίανση των επίγειων μεταφορών, μια σημαντική πηγή κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων.

Σε μια σημαντική κίνηση, τέσσερις δήμαρχοι από όλη την πολιτεία υπέγραψαν συμφωνία για τη λειτουργία του συστήματος δημόσιων μεταφορών της Χαβάης με τη χρήση μόνο καθαρής ενέργειας έως το 2045.

Κάνοντας την ανακοίνωση πάνω σε ένα παραδοσιακό χαβανέζικο ταξιδιωτικό κανό, ο δήμαρχος του Μάουι Άλαν Αρακάουα δήλωσε: “Οι στόχοι που θέτουμε σήμερα δεν είναι μόνο επιθυμητοί, αλλά και εφικτοί, και συμβάλλουν στο να σταλεί το μήνυμα ότι η κομητεία Μάουι και η Χαβάη είναι ανοιχτές στην καινοτομία για να συμβάλουν στη διασφάλιση της ευρύτερης υγείας των κοινοτήτων μας και του πλανήτη στο σύνολό του”.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε πέρυσι να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού, η οποία είναι αφιερωμένη στη διατήρηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου και, αν είναι δυνατόν, κάτω από τους 1,5 βαθμούς Κελσίου.

Λίγο αργότερα, η Χαβάη έγινε η πρώτη πολιτεία που μετέτρεψε τη συμφωνία σε επίσημη πολιτική, γεγονός που οδήγησε τον κυβερνήτη του νησιού David Ige να δηλώσει: “Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να λένε οι άλλοι”.

Τα διαπιστευτήρια καθαρής ενέργειας της Χαβάης
Η δέσμευση της Χαβάης για τη βελτίωση του περιβάλλοντος είναι τέτοια που σήμερα φιλοξενεί περισσότερα από 60 έργα καθαρής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων εννέα αιολικών πάρκων, 19 υδροηλεκτρικών εγκαταστάσεων και 22 ηλιακών σταθμών.

Σύμφωνα με το Γραφείο Ενέργειας της Πολιτείας της Χαβάης, συνολικά τα έργα αυτά έχουν τη δυνατότητα να παράγουν περίπου 156 εκατομμύρια κιλοβατώρες ενέργειας το μήνα, ή αρκετά για να τροφοδοτήσουν 314.600 σπίτια της Χαβάης για τα επόμενα 20 χρόνια.

Το νησί Kauai, το οποίο βρίσκεται βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της Χαβάης, της Χονολουλού, διαθέτει πάνω από 15 τέτοια έργα, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου ηλιακού πάρκου που δημιουργήθηκε από την Tesla και την Kauai Island Utility Cooperative.

Το έργο αποτελείται από 54.978 ηλιακούς συλλέκτες με 13 μεγαβάτ ηλιακής παραγωγικής ικανότητας και η Tesla έχει επίσης εγκαταστήσει 272 συστήματα μπαταριών Powerpack 2 για την αποθήκευση της ηλιακής ενέργειας προς χρήση τη νύχτα.

Σύμφωνα με την Tesla, το έργο αναμένεται να μειώσει τη χρήση ορυκτών καυσίμων κατά περίπου 1,6 εκατομμύρια γαλόνια ετησίως, με το σύστημα να τίθεται σε λειτουργία σταδιακά.

 
weforum.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου