Νέα δεδομένα φέρνει στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη η κροατική εφημερίδα «Nacional», η οποία με αποκλειστικό δημοσίευμά της, αποκαλύπτει τα δύο άτομα που οργάνωσαν την αιματηρή εκδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Κροατών, το οποίο επικαλείται με τη σειρά του πηγές από την Ελληνική Αστυνομία, «ολόκληρο το ταξίδι στην Αθήνα οργανώθηκε από τον πατέρα τεσσάρων παιδιών, τον D.H., πρώην ηγέτη των BBB (των οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ) και τον απόφοιτο κοινωνιολόγο Ι.Ζ.».


Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο τους αφού αφίχθησαν στη χώρα μας μαζί με τους υπόλοιπους χούλιγκαν και οργάνωσαν το σχέδιο επιδρομής προς τον χώρο του γηπέδου της ΑΕΚ, εν συνεχεία πήραν τον δρόμο του γυρισμού για την Κροατία, αφήνοντας μόνους τους, τους εναπομείναντες οργανωμένους να φτάσουν ως εκεί.

Παράλληλα επισημαίνεται πως η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει για τους συγκεκριμένους δυο ωστόσο κατέστη αδύνατο να τους συλλάβει.


Η Nacional, επίσης, κάνει αναφορά «στον συλληφθέντα Π.Λ. (PL), γεννημένο το 2000, πάνω στον οποίο η Ελληνική Αστυνομία βρήκε ένα μεταλλικό πτυσσόμενο μαχαίρι σε ασημί χρώμα με μαύρη λαβή, μήκος λεπίδας 8 cm, συνολικού μήκους 18 cm και το οποίο φέρεται να αποκαλύπτει τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης που ερευνάται για την αιματηρή εκστρατεία των μελών των Bad Blue Boys».

Το δημοσίευμα κλείνει θέτοντας ερωτήματα προς τις κροατικές Αρχές: «Πρώτον γιατί η κροατική αστυνομία δεν συμμετείχε πιο ενεργά στην αποτροπή της κλιμάκωσης της βίας, και δεύτερον, γιατί, τελικά, η κροατική αστυνομία δεν πήγε στην Αθήνα, αλλά αντίθετα αποποιήθηκε τις ευθύνες της με ισχυρισμούς ότι έστειλε έγκαιρα στην Ελληνική Αστυνομία πληροφορίες για το κομβόι των φιλάθλων που πηγαίνει στην Αθήνα».

Ξεκίνησαν οι μεταγωγές των κρατουμένων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στο μεταξύ, άρχισαν από σήμερα οι μεταγωγές των προφυλακισθέντων για οδυνηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μέχρι το πρωί είχαν εκδοθεί περίπου 70 φυλακιστήρια από τους συνολικά 105 κρατούμενους και συνεχίζεται ή έκδοση και των υπολοίπων, ενώ από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ μετήχθησαν οι πρώτοι 46, οι οποίοι οδηγούνται σε όλα σχεδόν τα καταστήματα κράτησης της χώρας. Οι μεταγωγές των υπολοίπων, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, λόγω Δεκαπενταύγουστου, θα γίνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, 8 βρίσκονται ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού, 12 επρόκειτο να οδηγηθούν στις φυλακές Αυλώνα και οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις φυλακές Τρικάλων, Λάρισας, Βόλου, Νιγρίτας, Κομοτηνής, Μαλανδρίνου, Άμφισσας, Δομοκού, Χανίων, Χίου, Γρεβενών, Ναυπλίου, Κω και Θεσσαλονίκης, ανάλογα με τη χωρητικότητα του κάθε καταστήματος κράτησης.

Ο προβληματισμός των Αρχών είναι πώς θα υπάρχει ασφάλεια για τους κρατούμενους, γι’ αυτό υπήρξε επικοινωνία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής με τις διοικήσεις όλων των καταστημάτων κράτησης, οι οποίες έχουν λάβει μέτρα για την ασφαλή κράτηση των προφυλακισθέντων.

Ο «πονοκέφαλος» των σωφρονιστικών είναι στις φυλακές που υπάρχουν πολλοί Σέρβοι, οι οποίοι έχουν μίσος με τους Κροάτες χούλιγκαν, αλλά και η σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων και των άλλων κρατουμένων, γι’ αυτό έχουν δοθεί εντολές και έχει ληφθεί μέριμνα να μην υπάρχουν επαφές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν συμπλοκές, ενώ έχουν καταρτιστεί σχέδια για αυξημένα μέτρα και επιτήρηση σε όλες τις φυλακές, καθώς και ετοιμότητα από τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Όπου υπάρχει δυνατότητα να κρατηθούν σε ειδικούς χώρους αυτό θα γίνει. Για παράδειγμα, οι 8 που μεταφέρθηκαν στον Κορυδαλλό κρατούνται στην ειδική πτέρυγα, ώστε να μην έχουν επαφή με άλλους κρατούμενους