Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο, ενώ σε πύρινο κλοιό βρίσκεται όλη η χώρα με τη νύχτα να προβλέπεται πολύ δύσκολη και τα πύρινα μέτωπα να είναι πολλά και εκτός ελέγχου, καθώς οι δυνατοί άνεμοι που φτάνουν έως και τα 8 μποφόρ τα αναζωπυρώνουν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η επιχείρηση για την προληπτική εκκένωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, καθώς οι φλόγες από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Δαδιά του Έβρου πλησιάζουν απειλητικά.

Η επιχείρηση συντονίζεται από τις υγειονομικές αρχές με σκοπό να μεταφερθούν οι ασθενείς του νοσοκομείου σε υγειονομικές μονάδες των γύρω περιοχών. Το νοσοκομείο βρίσκεται στη θέση Δραγώνι, κοντά στην Εγνατία Οδό και τον οικισμό της Νέας Χιλής.

Παράλληλα, η Περιφέρεια διεξάγει μια μεγάλη επιχείρηση με μηχανήματα και προσωπικό για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών προστασίας γύρω από το νοσοκομείο. Ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σπεύδει στην περιοχή για να παρακολουθήσει την κατάσταση.

Ένας νεκρός στην περιοχή Λευκίμμη

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, νεκρός εντοπίστηκε ένας άνδρας στο Δάσος Δαδιάς-Λευκίμμης.

Ο άνδρας βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του κοντά στις κεραίες της Λευκίμμης, προς την Αγία Παρασκευή. Πιθανότατα πρόκειται για μετανάστη, ενώ όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας βρέθηκε απανθρακωμένος.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μεταβαίνει το βράδυ στον Έβρο

Τεράστια είναι η κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στον Έβρο. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μεταβαίνει σήμερα το βράδυ στον Έβρο.

Κατόπιν διαταγών του ΑΓΕΕΘΑ πέρα από την τεράστια συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην καταπολέμηση των πυρκαγιών, έχουν πυκνώσει οι περιπολίες σε όλη την παρέβριο και ιδιαίτερα στην Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως, αλλά και στα εσωτερικά δρομολόγια ανά τομέα των Σχηματισμών στην περιοχή. Αυξάνονται οι περιπολίες στην περιοχή με την συμμετοχή και μη εν υπηρεσία προσωπικού που υπηρετεί στις Μονάδες και τους Σχηματισμούς στον Έβρο

Επίσης, έμφαση δίνεται στην επιτήρηση και στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον τομέα της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού και της 29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ και ιδιαίτερα στα δρομολόγια που περνούν από τα μειονοτικά χωριά.

Από αύριο το πρωί 2 Λόχοι της Ε’ Μοίρας Καταδρομών θα αναλάβουν αποστολή επιτήρησης με συνεχείς περιπολίες στα εσωτερικά δρομολόγια των ν. Έβρου και Ροδόπης.

Επίσης, το UAV HERON θα εκτελέσει πτήσεις επιτήρησης άνωθεν του ν.Έβρου μεταφέροντας ζωντανά εικόνα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στο ΕΘΚΕΠΙΧ και στο ΕΣΚΕΔΙΚ. Παράλληλα έμφαση δίνεται και σε μέτρα αυτασφάλισης των στρατοπέδων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο πλαίσιο επαύξησης των μέτρων ασφαλείας.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση του οικισμού Παλιννοστούντων Παλαγίας

Στο μεταξύ, νέο μήνυμα εστάλη από το 112 λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην Αλεξανδρούπολη. Συγκεκριμένα στις 10:52 εστάλη οδηγία προς τους κατοίκους του οικισμού Παλιννοστούντων Παλαγίας να κατευθυνθούν προς την Αλεξανδρούπολη.