Η σορός του επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, αναγνωρίστηκε από το κομμένο δάχτυλο του, αφότου το πτώμα του ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του αεροπλάνου που συνετρίβη στην περιοχή Τβερ της Ρωσίας, σύμφωνα με ρωσικό κανάλι.

Ο Πριγκόζιν δέχθηκε τον τραυματισμό στο αριστερό του χέρι ενώ εξέτιε την ποινή του σε σωφρονιστικό ίδρυμα, ανέφερε το ρωσικό κανάλι Telegram VChK-OGPU.

Πρόσθεσε ότι το πτώμα του Πριγκόζιν αναγνώρισε ένας ανώτερος διοικητής της Wagner από τον τραυματισμό που υπέστη στο αριστερό του χέρι. Παράλληλα, το κανάλι πρόσθεσε πως ο υπαρχηγός της οργάνωσης Ντμίτρι Ούτκιν αναγνωρίστηκε από τα τατουάζ του.

Το κανάλι Telegram ανέφερε: «Η σορός του Γεβγκένι Πριγκόζιν αναγνωρίστηκε επίσημα στο νεκροτομείο από έναν από τους διοικητής του PMC Wagner. Το κύριο σημάδι ήταν η απουσία ενός δακτύλου».

Παράλληλα, μια προκαταρκτική εκτίμηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών διαπίστωσε ότι η συντριβή προκλήθηκε από σκόπιμη έκρηξη, αλλά το Πεντάγωνο ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία που να παραπέμπουν σε πύραυλο άμυνας εδάφους – αέρος.

Ο ταξίαρχος Πάτρικ Ράιντερ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, δεν προσέφερε περαιτέρω λεπτομέρειες ή στοιχεία καθώς έκανε τις παρατηρήσεις του σε συνέντευξη Τύπου του Πενταγώνου.

Δυτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως ο Πριγκόζιν ήταν «πολύ πιθανόν» στόχος, υποδεικνύοντας μια βόμβα κρυμμένη στο αεροσκάφος ή σκόπιμο σαμποτάζ στο αεροσκάφος, αν και ο Ράιντερ αρνήθηκε να σχολιάσει αν το περιστατικό ήταν σχέδιο δολοφονίας.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο Πριγκόζιν και αρκετοί από τους υπολοχαγούς του σκοτώθηκαν ως εκδίκηση για την ανταρσία του περασμένου Ιουνίου, που αμφισβήτησε την εξουσία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Ένας ανώνυμος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε δήλωσε ότι ήταν «πολύ πιθανό» να είχε στοχοποιηθεί ο Πριγκόζιν.

Πηγή: DailyMail.com