Breaking


Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ “ΑΛΗΤΕΙΑ” – ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΩΝ ΚΡΟΑΤΩΝ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΚΑΙ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΤΑ… ΑΣΤΕΡΙΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ – ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;

5943529

Το χρονικό των επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχε αποτέλεσμα να χάζει τη ζωή του ο 29χρονος Μιχάλης παρουσιάζει το διαβιβαστικό της δικογραφίας που σχημάτισε το Τμήμα Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της ΕΛΑΣ ενώ σε αυτό δίνονται πληροφορίες και για το τι προηγήθηκε της αιματηρής επίθεσης των χούλιγκαν.

Αρχικά αναφέρονται τα ονόματα των συλληφθέντων ενώ οι πληροφορίες που παρατίθενται αρχίζουν με όλα όσα ακολούθησαν αμέσως μετά την κλήρωση στα γραφεία της UEFA, για τα προκριματικά του Champions League, κατά την οποία η ΑΕΚ κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την ομάδα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ από την Κροατία.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Ποδοσφαίρου της Κροατίας, 150-200 οργανωμένοι οπαδοί της Dinamo Zagreb (BlueBadBoys) είχαν πρόθεση να προσέλθουν στη χώρα μας , εκμεταλλευόμενοι και την αδελφοποίηση τους με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, με σκοπό να αποπειραθούν να εξασφαλίσουν εισιτήρια για τον αγώνα».

Σημεία του διαβιβαστικού:
Την 21:45 ώρα της 08/08/2023 είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί στο γήπεδο «OPAP Arena-Αγιά Σοφιά» ο αγώνας ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της 3ης προκριματικής φάσης, της Ευρωπαϊκής Διασυλλογικής Διοργάνωσης Champion League , ανάμεσα στις ομάδες «Α.Ε.Κ-DINAMO ZAGREB».

Μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της UEFA, για τα προκριματικά του Champions League, κατά την οποία η ομάδα της Α.Ε.Κ., κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την ομάδα της Dinamo Zagreb από την Κροατία και η ομάδα του Παναθηναϊκού την ομάδα της Marseille από τη Γαλλία, η Υπηρεσία μας, λαμβάνοντας υπόψη τις αδελφοποιήσεις των οργανωμένων οπαδών της Α.Ε.Κ με της MARSEILLE και του Παναθηναϊκού με της DINAMO ZAGREB, το ιστορικό και των τεσσάρων ομάδων αλλά και τον τρόπο δράσης των οργανωμένων οπαδών τους, κίνησε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα και με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, πρότεινε να κινηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι ανωτέρω αγώνες, να διεξαχθούν χωρίς την παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών. Κατόπιν αυτού, από την διοργανώτρια αρχή (UEFA) πάρθηκε απόφαση οι ως άνω αγώνες να πραγματοποιηθούν χωρίς να χορηγηθούν εισιτήρια στους φιλοξενούμενους οπαδούς.

Επιπλέον η Υπηρεσία μας, αιτήθηκε μέσω του Εθνικού Γραφείου Ποδοσφαίρου (NFIP), στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές της Κροατίας και της Γαλλίας, ανεξαρτήτως της μη διάθεσης εισιτηρίων στους φιλοξενούμενους οπαδούς, να πληροφορηθεί για τις προθέσεις των φιλοξενούμενων φιλάθλων και τυχόν μετακίνηση τους προς τη χώρα μας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Ποδοσφαίρου της Κροατίας, 150-200 οργανωμένοι οπαδοί της Dinamo Zagreb (BlueBadBoys) είχαν πρόθεση να προσέλθουν στη χώρα μας , εκμεταλλευόμενοι και την αδελφοποίηση τους με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, με σκοπό να αποπειραθούν να εξασφαλίσουν εισιτήρια για τον αγώνα. Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν και από την Υπηρεσία μας, καθώς από το πληροφοριακό μας δίκτυο διαπιστώθηκε ότι ικανός αριθμός οργανωμένων οπαδών της Dinamo Zagreb, σχεδίαζαν να προσέλθουν στην πόλη της Αθήνας, κάποιοι εκ των οποίων θα διέμεναν σε καταλύματα χαμηλού κόστους (RBNB’S), ενώ άλλοι θα φιλοξενούνταν σε οικίες οπαδών του Παναθηναϊκού και στα πολιτικά γραφεία του ΠΑΝ.ΚΙ επί της Λ. Αλεξάνδρας αρ. 115.

Πρωινές ώρες της 7/8/2023, ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά, ότι περίπου 25-30 οχήματα με υπηκόους Κροατίας, πιθανόν οπαδοί της Dinamo Zagreb, μέσω του Μαυροβουνίου, εισήλθαν στην Αλβανία ενώ μεσημβρινές ώρες, ενημερωθήκαμε ότι κάποια οχήματα με πιθανόν Κροάτες οπαδούς, εισήλθαν στην χώρα. Άμεσα και στις δύο περιπτώσεις έγιναν προσπάθειες τηλεφωνικώς, προκειμένου να εξακριβωθεί τυχόν είσοδος των ανωτέρω στην Χώρα μας και εν συνεχεία ανωτέρω πληροφορίες, αρμοδίως, διαβιβάσθηκαν προς όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες.

Επιπροσθέτως, υπήρξε πληροφόρηση ότι οι οργανωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ, είχαν ενημερωθεί για την τυχόν άφιξη των οπαδών από την Κροατία και για τον λόγο αυτό, με την πρόφαση της διανομής εισιτηρίων, υπήρξε κάλεσμα να συγκεντρωθούν εξωτερικά του γηπέδου διεξαγωγής του αγώνα.

Την 22:00 ώρα, από εποχούμενη περιπολία της Υπηρεσίας μας, εντοπίσθηκαν να διέρχονται από τα διόδια της Ελευσίνας, 25 περίπου οχήματα με πινακίδες κυκλοφορίας εκδοθέν από Κροατικές αρχές, στα οποία επέβαιναν όπως αργότερα διαπιστώθηκε, οπαδοί της Dinamo Zagreb και τέθηκαν υπό διακριτική επιτήρηση, επί της Εθνικής Οδού.

Στην έξοδο της Αττικής Οδού, τα οχήματα διασπάρθηκαν αναπτύσσοντας ταχύτητα και άλλα συνέχισαν να κινούνται επί της Εθνικής Οδού και άλλα εισήλθαν στην Αττική οδό, αναμεμειγμένα πλέον με τα λοιπά οχήματα που κινούνταν σε αυτές, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον δυνατή η επιτήρηση τους. Παρόλα αυτά συνεχίσθηκαν οι προσπάθειες εκ νέου εντοπισμού τους, τόσο από εποχούμενες περιπολίες, όσο και από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας.

Χρονικό συμπλοκής
Περί ώρα 22:55, από την ΣΤΑ.ΣΥ, υπήρξε ενημέρωση για 100 περίπου άτομα με κουκούλες και αντικείμενα, τα οποία εισήλθαν σε συρμό από τον σταθμό ΗΣΑΠ «ΕΙΡΗΝΗ» με κατεύθυνση τον Πειραιά, ενώ επί της οδού Νερατζιωτίσσης στον σταθμό ΗΣΑΠ «ΕΙΡΗΝΗ» εντοπίσθηκαν σταθμευμένα τα οχήματα με τις Κροατικές πινακίδες που αναζητούνταν.

Περί ώρα 23:00, τα άτομα αποβιβάσθηκαν στο σταθμό ΗΣΑΠ «ΠΕΡΙΣΣΟΣ», ενώ ταυτόχρονα οι οργανωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ που είχαν συγκεντρωθεί στο γήπεδο, άρχισαν να κινούνται εξωτερικά και περιμετρικά του γηπέδου προς τις οδούς Πατριάρχου Κωνσταντίνου-Κιουταχείας και Λεύκης.

Στο σημείο ξέσπασε άγρια συμπλοκή και σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ομάδων των οπαδών από την Κροατία και ομάδων των οπαδών της Α.Ε.Κ, με εκατέρωθεν ρίψεις φωτοβολίδων, αντικειμένων όπως αυτοσχέδια ρόπαλα, τεμάχια από πέτρες και κάθε είδους αντικείμενα πρόσφορα για επίεθση, καθώς και με ρίψεις Αυτοσχέδιων Εμπρηστικών Μηχανισμών (Α.Ε.Μ.).

Αστυνομικές δυνάμεις που είχαν στο μεταξύ σπεύσει στο σημείο, κατάφεραν να διασπάσουν τα άτομα και να τα τρέψουν σε φυγή, ενώ με κινήσεις τακτικής, κατάφεραν να απομονώσουν, να ακινητοποιήσουν και να δεσμεύσουν τους υπ’ αρίθμ. -85-, -86, -87- κατηγορούμενους.

Αποτέλεσμα των συγκρούσεων αυτών, ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός ατόμου υπό στοιχεία ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ Μιχαήλ του Κωνσταντίνου και της Αικατερίνης, γεν. την 12/09/1994 στην Αθήνα, κάτ. εν ζωή Ελευσίνας Αττικής επί της οδού …, του οποίου ο θάνατος διαπιστώθηκε την 01:20 ώρα της 08/08/2023 στο Νοσοκομείου «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ».

Επίσης, τραυματίστηκε ο υπ’ αρίθμ. -94-κατηγορούμενος ο οποίος και μέχρι τη σύνταξη του παρόντος, νοσηλεύεται στο Γ.Ν.Α ο «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» καθώς και τρία ακόμη -άτομα, οι οποίοι βρίσκονταν σε καταστήματα εστίασης στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου και για τους οποίους κατά την προανακριτική διαδικασία, δεν προέκυψε συμμετοχή στην εν λόγω συμπλοκή.

Τέλος, η Υπηρεσία μας ενημερώθηκε ότι στο Νοσοκομείο «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» μετέβη βαριά τραυματισμένο άτομο υπό στοιχεία (αναφέρονται) για τον οποίο δεν μπορεί να εξακριβωθεί η συμμετοχή ή μη στα επεισόδια λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Μετά τη συμπλοκή
Μετά τη συμπλοκή πέριξ του γηπέδου “OPAP Arena Αγιά Σοφιά”, αστυνομικές δυνάμεις ακολούθησαν ομάδα ατόμων που συμμετείχε στη συμπλοκή και τους είχε σε οπτική επαφή και κατάφεραν αρχικά να ακινητοποιήσουν σε χώρο μακριά του γηπέδου τον υπ’αριθμ. -7- κατηγορούμενο, ο οποίος είχε απομακρυνθεί από τον χώρο της συμπλοκής και τυγχάνει γνωστός οργανωμένος οπαδός της ομάδας του Παναθηναϊκού και τους υπ’ αρίθμ. – 1- έως -6-, -8- έως -84- και -88- έως -98- κατηγορούμενους. Γνωστός οπαδός της ομάδας του Παναθηναϊκού, τυγχάνει και ο υπ’αριθμ.-51- κατηγορούμενος.

Διαβάστε επίσης:

«ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΑΛΗΤΕΙΑΣ!» – «ΒΡΑΖΕΙ» Η ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ ΨΕΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ – ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΔΙΕΝΥΣΑΝ ΕΞΙ(!!) ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ, ΟΙ “ΛΕΒΕΝΤΕΣ” ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ “ΛΑΔΙ” – ΕΧΕΙ ΤΑ… ΜΕΜΕΤΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου