Breaking


Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

«Άργησα να ειδοποιήσω την Αστυνομία επειδή κοιμόμουν»

 Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2023

«Άργησα να ειδοποιήσω την Αστυνομία επειδή κοιμόμουν»

Άλυτο παραμένει το μυστήριο της δολοφονίας της 58χρονης Γερμανίδας η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα που δέχθηκε πισώπλατα έξω από το σπίτι της στην περιοχή Μηλίνα του νοτίου Πηλίου.

Οι έρευνες των Αρχών εστιάζουν σε πρώτη φάση τόσο στο οικογενειακό, όσο και στο φιλικό περιβάλλον του θύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι κοιμόταν και πως αυτός είναι ο λόγος που άργησε σχεδόν 5 ώρες να ειδοποιήσει την αστυνομία. Παράλληλα σημείωσε, πως νωρίτερα είχε κληθεί για εργασίες στο σπίτι ένας τεχνικός, ωστόσο εκείνος έφυγε προτού πέσει για ύπνο ο 62χρονος και φυσικά μέχρι τότε, η 58χρονη ήταν ζωντανή. 

Τι ανέφερε η ιατροδικαστική έκθεση 

Κατά την εξέταση της σορού της 58χρονης Γερμανίδας, η διαπίστωση της ιατροδικαστού Χρυσαυγής Κούση, ήταν ότι η τουρίστρια κατέληξε έχοντας δεχθεί βολίδα πυροβόλου όπλου, μικρού διαμετρήματος 22mm. Το θύμα φέρεται να αιφνιδιάστηκε από τον δολοφόνο της που την πυροβόλησε από κοντά στην πλάτη.

«Κατά την ιατροδικαστική εξέταση της θανούσης διαπιστώθηκε ότι αυτή φέρει τραύμα ως επί πύλης εισόδου βλήματος στην αριστερή οπίσθια θωρακική επιφάνεια, με φόρα από πίσω προς τα εμπρός και με ανωφερή πορεία. Η πορεία του βλήματος διαπερνά το 9 – 10 μεσοπλεύριο διάστημα, τον κάτω λοβό του αριστερού πνεύμονα, το περικάρδιο, το οπίσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς, το πρόσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς – (διαμπερές τραύμα καρδιάς), το δεύτερο- τρίτο μεσοπλεύριο διάστημα, τα μαλακά μόρια άνωθεν του αριστερού μαστού, χωρίς πύλη εξόδου. Συναφώς αναφέρεται ότι πρόκειται για βολίδα πυροβόλου όπλου, μικρού διαμετρήματος, πιθανόν 22mm. Η πύλη εισόδου δεν ήταν εμφανής. Το φόρεμα της θανούσης φέρει αντίστοιχα στο σημείο πολύ μικρή οπή».

Πιο σαφείς απαντήσεις πάντως, αναμένεται να δώσουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια στα οποία έχει σταλεί η σφαίρα και διάφορα στοιχεία που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος.

Το χρονικό του εγκλήματος

Αρχικά, ο θάνατος της Γερμανίδας είχε αποδοθεί σε αιφνίδιο αίτιο, πριν από 11 ημέρες, όταν έκανε διακοπές σε παραθαλάσσιο χωριό του Ν. Πηλίου και συγκεκριμένα στη Μηλίνα. Ωστόσο, εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι ο θάνατός της προήλθε από σφαίρα στην πλάτη, με όπλο διαμετρήματος 22mm.

Η γυναίκα ήταν νεκρή 4-5 ώρες πριν ο άνδρας της δηλώσει τον θάνατό της. Μεταφέρθηκε, από την παραλία της Μηλίνας του Ν. Πηλίου αρχικά στο Κ.Υ. Αργαλαστής όπου διαπίστωσαν τον θάνατό της, αναφέροντας ότι οφείλονταν σε αιφνίδια αίτια.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, το πτώμα μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, με αρκετές ημέρες καθυστέρησης λόγω φόρτου εργασίας, όπου και τελικά στη νεκροψία – νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι θάνατος οφείλεται σε ανθρωποκτονία.

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, η γυναίκα σκοτώθηκε περίπου στις 3-4 το μεσημέρι στην αυλή του σπιτιού της και τη σορό της εντόπισε ο σύζυγός της σχεδόν πέντε ώρες μετά, στις 8 το απόγευμα. 

Η 58χρονη Γερμανίδα φορούσε μαγιό, από πάνω ποδιά μαγειρέματος και παντόφλες, ενώ το άψυχο σώμα της βρέθηκε στο τσιμέντο του αύλειου χώρου. Αρχικά ο θάνατός της αποδόθηκε σε παθολογικά αιτία, όμως η ιατροδικαστή εξέταση αποκάλυψε πως πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Κλήθηκαν για κατάθεση ο σύζυγος και η κόρη της 

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες των Αρχών στην προσπάθεια εξιχνίασης της υπόθεσης, εστιάζουν τόσο στο οικογενειακό περιβάλλον του θύματος, όσο και στο φιλικό της περιβάλλον. Για τον λόγο αυτό άλλωστε κλήθηκαν εσπευσμένα από τις Αρχές για να δώσουν κατάθεση τόσο ο σύζυγος όσο και η κόρη της 58χρονης Γερμανίδας. Προς το παρόν πάντως δεν προκύπτει κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο εις βάρος των δύο ατόμων του οικογενειακού της περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου