Breaking


Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Συνέλαβαν ένοπλο που υποδύονταν τον Σερίφη σε ομιλία του Robert F. Kennedy Jr., κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε ο πατέρας του


Ένας ένοπλος που υποδύονταν σερίφη των ΗΠΑ συνελήφθη κατά τη διάρκεια ομιλίας του Robert F. Kennedy Jr. την Παρασκευή, κατήγγειλε ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές του 2024.

Ο Kennedy ανέφερε συγκεκριμένα ότι οι αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα οπλισμένο, με το σήμα του Σερίφη και ομοσπονδιακή ταυτότητα σε μια εκδήλωση της προεκλογικής εκστρατείας του στο Λος Άντζελες την Παρασκευή. Ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι ήταν μέρος της ασφαλείας του Kennedy, κάτι που προφανώς δεν ίσχυε. Ο Kennedy πρόσθεσε ότι η ασφάλεια του ταυτοποίησε τον άνδρα και τον κράτησε μέχρι να φτάσει η αστυνομία του Λος Άντζελες.

«Είμαι ευγνώμων που οι άγρυπνοι και γρήγοροι προστάτες… εντόπισαν και συνέλαβαν έναν ένοπλο άνδρα που προσπάθησε να με πλησιάσει στην ομιλία μου για την Ισπανική Κληρονομιά (Hispanic Heritage Month) στο Wilshire Ebell Theatre στο Λος Άντζελες απόψε», έγραψε ο Kennedy στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο άνδρας, με δύο θήκες ώμου με γεμάτα πιστόλια και εφεδρικές γεμιστήρες πυρομαχικών, είχε σήμα των US Marshals σε κλιπ ζώνης και ομοσπονδιακή ταυτότητα. Έχει αυτοπροσδιοριστεί ως μέλος της ασφάλειας μου. Ένοπλα μέλη της ομάδας GDBA κινήθηκαν γρήγορα για να απομονώσουν και να κρατήσουν τον άνδρα μέχρι να φτάσει το LAPD για να κάνει τη σύλληψη. Είμαι επίσης ευγνώμων στο LAPD για τις άμεσες ενέργεις του. Ακόμα διατηρώ την ελπίδα ότι ο πρόεδρος Biden θα επιτρέψει την προστασία μου από τη Μυστική Υπηρεσία», πρόσθεσε.

Η αστυνομία του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος, που ταυτοποιήθηκε ως Adrian Aispuro, συνελήφθη επειδή υποδύονταν ομοσπονδιακό πράκτορα στην εκδήλωση. Το τμήμα είπε ότι ο άνδρας δεν χρησιμοποίησε όπλο ούτε απείλησε κανέναν στην εκδήλωση. Η εγγύηση του ορίστηκε στα 35.000 δολάρια, σύμφωνα με τα αρχεία του LAPD.

Το σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα λιγότερο από τρία χιλιόμετρα απόσταση από το σημείο όπου ο πατέρας του γερουσιαστή, Robert F. Kennedy, αδελφός του δολοφονηθέντος Προέδρου John F. Kennedy, πυροβολήθηκε μετά τη νίκη του στις προκριματικές εκλογές της Καλιφόρνια η οποία ήταν το κλειδί για τη δική του υποψηφιότητα όσον αφορά την προεδρία.

Συγκεκριμένα, στις 5 Ιουνίου του 1968, ο Robert Kennedy ενώ μοιράζονταν δημοσίως τον ενθουσιασμό του για τη νίκη του σε περίπου 2.000 υποστηρικτές του σε μια συγκέντρωση του ξενοδοχείου Ambassador και περνούσε από την κουζίνα για μια συνάντηση με δημοσιογράφους ακούστηκαν πυροβολισμοί. Ο ίδιος χτυπήθηκε πολλές φορές, καθώς άλλοι πέντε στην κατάμεστη κουζίνα βλήθηκαν επίσης. Πέθανε σχεδόν 25 ώρες αργότερα στο Νοσοκομείο Good Samaritan.

Ο Kennedy πιέζει εδώ και καιρό προκειμένου να του παρασχεθεί προστασία από τις μυστικές υπηρεσίες, υποστηρίζοντας ότι το έως τώρα καθεστώς αποτελεί απόδειξη ότι ο Biden δεν αντιμετωπίζει σωστά την κύρια πρόκληση που υπάρχει.

Ο Kennedy πιέζει εδώ και καιρό προκειμένου να του παρασχεθεί προστασία από τις μυστικές υπηρεσίες, υποστηρίζοντας ότι το έως τώρα καθεστώς αποτελεί απόδειξη ότι ο Biden δεν αντιμετωπίζει σωστά την κύρια πρόκληση που υπάρχει.

Η κυβέρνηση Biden έχει απορρίψει το αίτημά του για τις μυστικές υπηρεσίες τον Ιούνιο, ισχυρίστηκε ο Kennedy.

Η Μυστική Υπηρεσία είναι εξουσιοδοτημένη να προστατεύει υποψήφιους προέδρους και αντιπροέδρους εντός 120 ημερών από τις γενικές προεδρικές εκλογές, αν και συνήθως το κάνει μόνο για καθορισμένους «σημαντικούς» υποψηφίους. Θα ήταν ασυνήθιστο για έναν υποψήφιο των προκριματικών να αποκτήσει προστασία μυστικών υπηρεσιών τόσο νωρίς.

Ο γραμματέας Εσωτερικής Ασφάλειας, σε συνεννόηση με μια συμβουλευτική επιτροπή της ηγεσίας της Βουλής και της Γερουσίας, καθορίζει ποιοι υποψήφιοι ανήκουν σε αυτή τη «μείζονα» κατηγορία.


kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου