Συνολικά 17 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν κατά την ισραηλινή επίθεση σε ελληνορθόδοξο Μοναστήρι στην Γάζα, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του υπουργού Υγείας της Παλαιστίνης Mai al-Kaila. Την ίδια ώρα, το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Γάζας κάνει λόγο για 18 νεκρούς. Σημειώνεται πως έως και αυτήν την στιγμή αρκετοί είναι οι άνθρωποι που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.

Το Παλαιστινιακό Πρακτορείο Ειδήσεων (Wafa) μετέδωσε εχθές ότι ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν το Μοναστήρι που βρίσκεται στη συνοικία Αλ-Ζαϊτούν, στη νότια Γάζα, σημειώνοντας ότι προκλήθηκαν «σοβαρές υλικές ζημιές» σε τμήματα του ναού, ενώ ένα κτίριο που βρισκόταν δίπλα του, καταστράφηκε ολοσχερώς.

Δείτε live εικόνα από το μέτωπο

 

 

00:00
00:01

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
00:00
00:01

 

Την βαθιά του οδύνη εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Με ανακοίνωσή του, το ελληνικό υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε τη «βαθιά του οδύνη για την απώλεια ζωών που προκλήθηκε από χτύπημα σε κτήριο παρακείμενο στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα». Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η προστασία των αμάχων και η ασφάλεια των τόπων λατρείας και των θρησκευτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να διασφαλίζονται και να γίνονται σεβαστές από κάθε πλευρά».

Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέδωσε ανακοίνωση που καταγγέλλει αυτή τη βομβιστική επίθεση. Το Πατριαρχείο ανέφερε:

«Στόχευση εκκλησιών και συνδεδεμένων ιδρυμάτων τους, εκτός από τα καταφύγια που παρέχουν για την προστασία αθώων πολιτών, ιδιαίτερα παιδιών και γυναικών που έχασαν τα σπίτια τους ως αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών κατοικημένων περιοχών τις τελευταίες δεκατρείς ημέρες, αποτελεί έγκλημα πολέμου που δεν μπορεί να αγνοηθεί».

Συνολικά 25 άτομα με ελληνικά διαβατήρια ζουν στη Γάζα

Σημειώνεται πως στη Γάζα βρίσκονται περίπου 25 άνθρωποι με ελληνικά διαβατήρια. Οι 13 εξ αυτών έχουν δηλώσει ότι θέλουν να φύγουν και είναι σε συνεχή επαφή με το προξενείο και την πρεσβεία, έχει δε υπάρξει συνεννόηση πως μόλις ανοίξει η Ράφα θα περάσουν στην Αίγυπτο. Οι υπόλοιποι, που συνδέονται κυρίως με την εκκλησία, είχαν δηλώσει ότι θα μείνουν.