Breaking

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Βύρωνας: Χρησιμοποιούσαν την 16χρονη σαν «πειραματόζωο» για δοκιμές σε κάθε νέα παρτίδα ναρκωτικών!

 

Τι είναι το ναρκωτικό «σίσα» που «θερίζει» τη νεολαία της χώρας

Σοκ προκαλεί η είδηση πως η 16χρονη που είναι πλέον εγκεφαλικά νεκρή από εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών είναι θύμα σπείρας που την εκμεταλλευόταν, χρησιμοποιώντας την ακόμα και ως πειραματόζωο για δοκιμές σε νέες παρτίδες ναρκωτικών!

Η κοπέλα βρέθηκε σε μονοκατοικία στον Βύρωνα όπου γινόταν εκτεταμένη χρήση σίσα και άλλων ναρκωτικών από ανήλικους. Η αστυνομία προχώρησε στην εξάρθρωση συμμορίας συλλαμβάνοντας έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικους, ως μέλη επικίνδυνης σπείρας.


Εκτός από την μονοκατοικία στον Βύρωνα, μετά από έρευνα των αρχών εντοπίστηκε και μία μισογκρεμισμένη κατοικία στη Γλυφάδα, όπου έκρυβαν τις ποσότητες ναρκωτικών.

Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από τη δικογραφία και την κατάθεση της μητέρας της κοπέλας, οι έμποροι ναρκωτικών δεν άφηναν την ανήλικη ούτε να χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνό της.

Η μητέρα της 16χρονης ισχυρίστηκε ότι της ασκούσαν μεγάλη ψυχολογική πίεση, ενώ όπως είπε όταν έπαιρνε τηλέφωνο το παιδί της, το σήκωνε πολλές φορές ο έμπορος ή κάποιος από την υπόλοιπη παρέα της κόρης της, που επίσης είχε μπλέξει στα δίχτυα της συμμορίας και δεν έδιναν ούτε το τηλέφωνο, για να μιλήσει η μητέρα με το παιδί, λέγοντάς της ότι η 16χρονη είναι μια χαρά!

Τα παιδιά περιέγραψαν πώς γινόταν η προμήθεια, ενώ οι έμποροι τους έλεγαν «Αν υπάρχουν άλλες ποσότητες κοιτάξτε να τις κρύψετε».

Σοκάρει το γεγονός ότι ακόμα και όταν ήθελαν να δοκιμάσουν τα ναρκωτικά, χρησιμοποιούσαν την 16χρονη ως πειραματόζωο!

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ότι υπάρχει λόγος που οι μικρές ηλικίες προτιμούν το ναρκωτικό σίσα, η «κοκαΐνη των φτωχών» που κοστίζει μόλις 3 ευρώ και μπορεί ακόμα και να αποβεί μοιραίο για τους χρήστες...

«Η διαφορά με τις παλιές ναρκωτικές ουσίες είναι ότι, τα νέα ναρκωτικά έχουν πολύ χαμηλότερο κόστος, ενώ η επίδραση που έχουν είναι πολύ σημαντική, κυρίως στο κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ μπορεί να σταματήσει την αναπνοή», είπε ο Γρηγόρης Λέων.

Η σίσα, ένα είδος κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, ένα ναρκωτικό που δημιουργείται από μη καθαρά υλικά, όπως λάδι κινητήρα, οξέα μπαταρίας αλλά και θειικό οξύ, είναι 10 φορές πιο δυνατή από την ηρωίνη, ενώ οι χρήστες, που είναι κυρίως νεαρής ηλικίας, ακόμα και ανήλικοι αισθάνονται παντοδύναμοι.

Νικούν τον ύπνο, έχουν υπερδιέγερση, έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι σούπερ ήρωες, ότι μπορούν να χαρούν τα πάντα.

Ο πρώην υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Γιάννης Ραχωβίτσας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα νέα ναρκωτικά και τα επικίνδυνα… κοκτέιλ, αναφερόμενος στη μόδα που έρχεται και από τις ΗΠΑ «στην Αμερική πεθαίνουν σαν τα κοτόπουλα με μιξ κοκαΐνη φαιντανύλη».

Το ναρκωτικό σίσα είναι ένα από τα 1.000 συνθετικά ναρκωτικά που κυκλοφορούν και έχουν ακόμα και θανάσιμες συνέπειες για τους χρήστες.

Χρήστες του ναρκωτικού, που περιέγραψαν τις τραγικές συνέπειες του ναρκωτικού στον Guardian πριν 10 χρόνια είπαν ότι «σου καίει τα σωθικά, σε κάνει επιθετικό και είναι σίγουρο ότι στο τέλος θα τρελαθείς τελείως. Όμως είναι φθηνό και μπορείς να το βρεις εύκολα, οπότε αυτό κάνουν όλοι».

Η σίσα μπορεί να οδηγήσει τους χρήστες σε κατάσταση παράκρουσης και άκρατης βίας.

Η σίσα «είναι δολοφόνος, όμως σε κάνει και εσένα να θέλεις να σκοτώσεις. Μπορείς να σκοτώσεις χωρίς να καταλάβεις τι έκανες… Και εξαπλώνεται γρηγορότερα από το θάνατο. Πολλοί χρήστες έχουν ήδη πεθάνει».

Το θανατηφόρο «κοκτέιλ» είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Αθήνα. Η παρασκευή του απαιτεί ειδικές γνώσεις, ενώ η χρήση του μπορεί να επιφέρει ακόμα και ακαριαίο θάνατο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου