Breaking

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Ο Β.Ζελένσκι για πρώτη φορά παραδέχεται επερχόμενη ήττα: «Μπορεί να αναγκαστούμε να υποχωρήσουμε»

 

«Λόγω Ισραήλ η Δύση μείωσε τις προμήθειες πυρομαχικών»

Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι παραδέχεται δημοσίως ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ηττώνται στον πόλεμο με την Ρωσία και πως αν η Δύση δεν συνεχίσει να υποστηρίζει με όπλα και πυρομαχικά το Κίεβο, τότε θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν!

Η υποχώρηση σε αυτή την φάση του πολέμου ειδικά από τις οχυρωμένες επί οκταετία αμυντικές γραμμές του Ντόνμπας σημαίνει ήττα.


Πέραν του Ντόνμπας δεν υπάρχουν ανάλογες οχυρώσεις που να σταματήσουν μία ρωσική προέλαση.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, η αλλαγή της εστίασης της Δύσης λόγω της τελευταίας πολεμικής κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή έχει επιβραδύνει τις παραδόσεις βλημάτων 155 χιλιοστών στο Κίεβο.

Αντίθετα, η Ρωσία έχει επιδείξει μοναδικές ικανότητες στην παραγωγή νέων βλημάτων που ξεπερνούσαν κατά πολύ ακόμα και τις δυτικές προμήθειες  πόσο μάλλον τώρα που έχουν μειωθεί.

Επειδή ο πόλεμος στην Ουκρανία, με χρόνιες παραινέσεις των Αμερικανών έχει δομηθεί από την πλευρά της Ουκρανίας πάνω σε τακτικές του Α’ ΠΠ, όπως χαρακώματα, πυκνές οχυρές θέσεις και δημιουργία πόλεων-φρουρίων, το Πυροβολικό αποδείχτηκε το σημαντικότερο μέσο επίτευξης της νίκης.

Απλοϊκά μιλώντας, όποιος έχει τα περισσότερα βλήματα για να χρησιμοποιήσει είναι αυτός που κερδίζει.

Ο Ουκρανός ηγέτης Βλαντιμίρ Ζελένσκι παραδέχτηκε ότι ο ουκρανικός Στρατός θα πρέπει να υποχωρήσει εάν οι δυτικοί σύμμαχοι της χώρας του σταμα

τήσουν να παρέχουν υποστήριξη στο Κίεβο.

«Τώρα είμαι επικεντρωμένος στο να λάβω βοήθεια από τη Δύση», ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο τον Ζελένσκι, σε συνάντηση με ξένους δημοσιογράφους.

«Η εστίασή τους [των δυτικών χωρών] “μετατοπίζεται λόγω της Μέσης Ανατολής. Χωρίς την υποστήριξη τους, θα κινηθούμε προς τα πίσω», είπε.

«Οι προμήθειες μας έχουν μειωθεί», παραδέχτηκε.

Το Κίεβο έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η υποστήριξη από τους συμμάχους του που έχουν αυξήσει τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι ο λόγος που μπόρεσαν τα ουκρανικά στρατεύματα να αντισταθούν ακόμα και να αντεπιτεθούν.

Ωστόσο, οι ουκρανικές αρχές επιμένουν να αποσταλούν μεγαλύτερες ποσότητες νεότερου στρατιωτικού υλικού και πυρομαχικών.

Μετά την τελευταία κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, ο Ζελένσκι έχει εκφράσει ανησυχίες ότι η δυτική υποστήριξη προς το Κίεβο μπορεί να μειωθεί, παρά τις δεσμεύσεις από την πλευρά των συμμάχων.

Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell ανακοίνωσε τον στόχο της προμήθειας 1 εκατομμυρίου βλημάτων και ρουκετών στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε αργότερα ότι θα πρέπει να υποτεθεί ότι αυτό το ποσό δεν θα επιτευχθεί εντός του χρονοδιαγράμματος.

Είπε επίσης ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ βρίσκονται σε συνομιλίες με τις αμυντικές τους βιομηχανίες για το θέμα.

Με τη σειρά του, ο Εσθονός υπουργός Άμυνας Χάνο Πεβκούρ, είπε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παράγει επί του παρόντος λιγότα από 1 εκατομμύριο βλήματα ετησίως, ενώ η ποσότητα που απαιτείται είναι τριπλάσια!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έλλειψη πυρομαχικών των Ουκρανών είναι εμφανέστατη από τις τελευταίες εξελίξεις στα μέτωπα του Μπάκχμουτ και της Αβντίιβκα, καθώς οι γραμμές τους διασπώνται πλέον με γρήγορους ρυθμούς, υπάρχει κίνηση στις ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις και η αντίσταση τους έχει μειωθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου