Πληροφορίες κάνουν λόγο για επίθεση με πυροβολισμούς κατά του κομβόι που μετέφερε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που μεταδίδει το CNNTurk, την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει η οργάνωση «Παιδιά του Αμπού Τζαντάλ». Στο βίντεο που ακολουθεί, άνδρας από τη συνοδεία του Παλαιστίνιου προέδρου φαίνεται να χτυπήθηκε από σφαίρες. Δεν υπάρχει ακόμη δήλωση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Αμπάς.  Πληροφορίες κάνουν λόγο για επίθεση με πυροβολισμούς κατά του κομβόι που μετέφερε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που μεταδίδει το CNNTurk, την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει η οργάνωση «Παιδιά του Αμπού Τζαντάλ». Στο βίντεο που ακολουθεί, άνδρας από τη συνοδεία του Παλαιστίνιου προέδρου φαίνεται να χτυπήθηκε από σφαίρες. Δεν υπάρχει ακόμη δήλωση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Αμπάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βίντεο όπου φαίνεται να δείχνει τη στιγμή της επίθεσης:

Πιο αναλυτικά, η οργάνωση «Παιδιά του Αμπού Τζαντάλ» έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της και ισχυρίζεται ότι είναι μέλη του μηχανισμού ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής στη Δυτική Όχθη.

Στη δήλωσή τους, που βγήκε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στη δημοσιότητα, έδωσαν τελεσίγραφο 24 ωρών στον Μαχμούντ Αμπάς να δηλώσει ανοιχτά ότι είναι σε πόλεμο με την ισραηλινή κατοχή, διαφορετικά θα κάνουν ανταρσία.

Ο Αμπού Τζαντάλ ήταν κορυφαίος αξιωματούχος του Ισλαμικού Κράτους, υπηρετώντας ως σημαντικός στρατιωτικός διοικητής και στρατολόγος. Γνωστός για τις διοικητικές του ικανότητες και δημοφιλής μεταξύ των υφισταμένων του, ο Αμπού Τζαντάλ ονομαζόταν «Το Λιοντάρι» μεταξύ των μαχητών του ΙΚ και πολέμησε σε πολλές μάχες στη Συρία και το Ιράκ. Στα τέλη του 2016, ο Αμπού Τζαντάλ είχε γίνει ο δεύτερος υψηλόβαθμος διοικητής του ΙΚ στη Συρία και ηγήθηκε της υπεράσπισης της πρωτεύουσάς του Ράκα ενάντια στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στις 26 Δεκεμβρίου 2016.

Δείτε εικόνα από την Γάζα

 

 

Πηγή: CNNTurk