Η ΕΛ.ΑΣ. το απόγευμα της Παρασκευής (26/1) προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ταυτότητας, αλλά και των φωτογραφιών του 21χρονου, ο οποίος συνελήφθη τον Δεκέμβρη και κατηγορείται για ληστεία από κοινού και κατά μόνας τετελεσμένης και σε απόπειρα κατά συρροή. Ο λόγος για τον Ανδρέα Παπαδόπουλο του Αποστόλου και της Ειρήνης γεννηθέντα στις 12 Μαρτίου του 2003 στην Αθήνα.

Πρόκειται για την υπόθεση από τον Δεκέμβριο του 2023, που ένας 19χρονος από τη Νέα Σμύρνη τηλεφώνησε στην Αστυνομία, καθώς λίγο νωρίτερα ένας άγνωστος τον είχε απειλήσει με μαχαίρι και είχε προσπαθήσει να τον ληστέψει. Οι αστυνομικοί έπειτα από ενδελεχείς έρευνες εντόπισαν τελικά τον δράστη ο οποίος και συνελήφθη στην περιοχή της Καλλιθέας ως μέλος συμμορίας που διέπραττε ληστείες και κλοπές.

Μάλιστα, ο νεαρός τη στιγμή που οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να του περάσουν χειροπέδες αντιστάθηκε χτυπώντας τους με χέρια και με πόδια. Τελικά, οδηγήθηκε στο αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης και μεταξύ άλλων κατηγοριών παραπέμφθηκε και για βία κατά υπαλλήλων και απείθεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 21χρονος και οι συνεργοί του «τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών στις περιοχές της Καλλιθέας και της Νέας Σμύρνης».

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας κινούμενοι με μοτοσυκλέτες – τις οποίες είχαν κλέψει νωρίτερα – με την απειλή μαχαιριού αφαιρούσαν από νεαρά άτομα χρηματικά ποσά και προσωπικά τους αντικείμενα. Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 9 περιπτώσεις ληστειών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Σμύρνης της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ήταν αυτό που έδωσε στην δημοσιότητα τα στοιχεία του νεαρού δράστη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 21χρονου ημεδαπού, κατηγορούμενου για ληστεία από κοινού και κατά μόνας, τετελεσμένης και σε απόπειρα, κατά συρροή, ο οποίος συνελήφθη την 10-12-2023 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής (Σχετικό το από 12-12-2023 Δελτίο Τύπου).

Πρόκειται για τον :

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Ανδρέα του Αποστόλου και της Ειρήνης γεννηθέντα 12-3-2003 στην Αθήνα.

Επειδή η παραπάνω αξιόποινη πράξη προσβάλλει το έννομο αγαθό της δημόσιας τάξης, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην διερεύνηση, ανίχνευση ή δίωξη όμοιας φύσης εγκλημάτων που έχουν τελεστεί από τον κατηγορούμενο σε βάρος και άλλων θυμάτων και την αποτροπή απειλής της δημόσιας ασφάλειας σε σχέση με τα παραπάνω εγκλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9374613 του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 19-2-2024, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη.

Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων».