Breaking

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Ξεκινά «πόλεμος» στο Παρίσι με στόχο να «ΠΕΙΝΑΣΕΙ» η Γαλλία! Τεθωρακισμένα εναντίον αγροτών

 

Θα μπλοκάρουν από το μεσημέρι την μεγαλύτερη αγορά τροφίμων, λένε! «Μόνο αν οι Γάλλοι πεινάσουν θα καταλάβουν πως χρειάζονται τους αγρότες! Θα είναι μεγάλη εβδομάδα», υπογραμμίζεται.
Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας και πολλών άλλων γαλλικών πόλεων ξύπνησαν σήμερα σε κατάσταση πολιορκίας με συνδικάτα αγροτών να προγραμματίζουν από τις 14.00 (ώρα Γαλλίας) και μετά να μπλοκάρουν με τρακτέρ οκτώ σημεία εισόδου και εξόδου από την γαλλική πρωτεύουσα, προκειμένου να εμποδίσουν τις προμήθειες τροφίμων να φτάσουν στην πόλη και ουσιαστικά να την κάνουν να… «πεινάσει»!

Πιο συγκεκριμένα, οι Γάλλοι αγρότες ετοιμάζονται να πολιορκήσουν επ αόριστον την γαλλική πρωτεύουσα και να αποκλείσουν την μεγαλύτερη αγορά χονδρικής πώλησης προιόντων Rungis, με σκοπό να προκαλέσουν ελλείψεις τροφίμων όχι μόνο στο Παρίσι αλλά και σε άλλες περιοχές.

Προς απάντηση, η αστυνομία έβγαλε στους δρόμους γύρω από το Rungis, τεθωρακισμένα στο πλαίσιο “μιας σημαντικής αμυντικής επιχείρησης” σύμφωνα με τις εντολές του υπουργού εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν.

Λέγεται μάλιστα πως τα νέα τεθωρακισμένα της γαλλικής χωροφυλακής που βγήκαν στους δρόμους στην περιοχή του Rungis, στο Παρίσι, είναι εξοπλισμένα με πολυβόλα στην οροφή.

Το βράδυ του Σαββάτου, η γαλλική ένωση FNSEA, μαζί με την ένωση αγροτών “Jeunes Agriculteurs du Grand Bassin parisien” (Νέοι αγρότες της Λεκάνης του Μεγάλου Παρισιού), ανακοίνωσαν ότι θα αποκλείσουν τη γαλλική πρωτεύουσα για “αόριστο χρονικό διάστημα” από τη Δευτέρα στις 2 μ.μ. Είναι «πολιορκία», είπε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της FNSEA, Τιερί Κουέ.

Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro ανέφερε την Κυριακή ότι συνδικαλιστές και αγρότες θεώρησαν ανεπαρκή τα τελευταία μέτρα που υποσχέθηκε ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ. Ως εκ τούτου, η πλειοψηφία των αγροτών στη Γαλλία αποφάσισε να εντείνει τον αγώνα. Εκτός από την πρωτεύουσα, θα πρέπει να αποκλειστεί και το προάστιο του Παρισιού Petit-Couronne.

Επτά σημεία μπλοκαρίσματος προβλέπονται στους αυτοκινητόδρομους Α1, Α4, Α5, Α6, Α12, Α13 και Α15. Το θέμα της «πολιορκίας» παρουσίασε στο Sud Radio το πρωί του Σαββάτου ο γραμματέας του σωματείου νέων αγροτών, Maxime Buizard.

Οι αποκλεισμοί πρέπει να καταστήσουν σαφές στους Παριζιάνους ότι χρειάζονται την γεωργία για να επιβιώσουν:

“Η ιδέα είναι ότι δεν υπάρχει φορτηγό που να μπορεί να παραδώσει στην πρωτεύουσα, ότι κανένα προϊόν δεν θα μπαίνει στο Παρίσι. Οι Παριζιάνοι πρέπει να ξεκαθαρίσουν ότι χρειάζονται αγρότες για να ζήσουν… Λέω στους φίλους μας στο Île-de- France: Θα είναι μια μεγάλη εβδομάδα».

Εάν το Λεκανοπέδιο του Παρισιού λιμοκτονήσει, όλος ο κόσμος της Γαλλίας θα πληγεί από αυτό, λένε οι αγρότες:

“Στο Παρίσι, ο Rungis είναι ο στόχος! Αν μπλοκαριστεί ο Rungis, ολόκληρη η λεκάνη του Παρισιού θα πεινάσει και όλος ο κόσμος θα ασχοληθεί μαζί μας!”

Η κυβέρνηση της Γαλλίας ανακοίνωσε πως πέριξ του Παρισιού θα αναπτυχθούν σήμερα Δευτέρα σχεδόν 15.000 αστυνομικοί με στόχο την «τήρηση της τάξης και της ασφαλείας» και ειδικότερα την εξασφάλιση ότι τα τρακτέρ δεν θα εισέλθουν στο Παρίσι και δεν θα εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της αγοράς τροφίμων του Ρανζίς, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

«Θέλω να αποσαφηνισθούν τα πράγματα και να δούμε τα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε, επιπλέον μέτρα, γι’ αυτές τις ιστορίες περί αθέμιτου ανταγωνισμού…δεν είναι φυσιολογικό να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένα προϊόντα, ενώ γειτονικές χώρες, η Ιταλία και άλλες, μπορούν», είπε ο Γκαμπριέλ Ατάλ κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε αγροτική εκμετάλλευση νότια του Παρισιού, όπου άκουσε τις διαμαρτυρίες για σειρά θεμάτων που προκαλούν την κρίση του αγροτικού τομέα: πτώση εισοδημάτων, χαμηλές συντάξεις, γραφειοκρατία, υπερπληθώρα νόμων και ρυθμίσεων, ανταγωνισμός από το εξωτερικό κ.α., σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

el.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου