Breaking

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

ΙΡΑΝOΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟYΧΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕI ΤΟ ΙΣΡΑHΛ ΓΙΑ «ΕΠΙΚIΝΔΥΝΟ ΛAΘΟΣ» ΜΕΤA ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚH ΕΠΙΔΡΟΜH – «EΝΑ ΠΟΛY ΕΠΙΚIΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚO ΛAΘΟΣ ΠΑIΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡA ΤΟΥ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟY»


iraq-syria-aeroplana-polemos

Μετά την αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στο Ιράν, ο Ιρανός βουλευτής Mahmoud Abbaszadeh Meshkini προειδοποιεί τη χώρα ότι έκανε «ένα πολύ επικίνδυνο και στρατηγικό λάθος παίζοντας με την ουρά του λιονταριού».

Σε δηλώσεις του στο ημιεπίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο ILNA, ο Μεσκίνι, μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής, τόνισε ότι το Ιράν είναι εξοπλισμένο με «τον πιο προηγμένο στρατιωτικό εξοπλισμό και πυραύλους ακριβείας».

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, αναφέρθηκαν εκρήξεις κοντά στο αεροδρόμιο και μια στρατιωτική βάση στην επαρχία Ισφαχάν, που βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Η επίθεση οδήγησε τα συστήματα αεράμυνας του Ιράν να ενεργοποιηθούν σε πολλές τοποθεσίες, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επιβεβαιώσει την επίθεση , το Ισραήλ δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει οποιαδήποτε ανάμειξη στην αεροπορική επιδρομή.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, που ελέγχονται από το καθεστώς, υποβαθμίζουν την απεργία. Ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι η αεράμυνα της χώρας αναχαίτισε τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αρνήθηκε οποιαδήποτε πρόσκρουση από πυραύλους.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι οι πυρηνικές τους εγκαταστάσεις παρέμειναν ασφαλείς και έδειξαν ήρεμες σκηνές σε περιοχές όπου ακούστηκαν εκρήξεις.

 

Αυτή η τελευταία στρατιωτική ενέργεια ακολουθεί τις επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ, όπου εξαπέλυσε εκατοντάδες επιθέσεις με drone και πυραύλους το Σαββατοκύριακο. Η Τεχεράνη λέει ότι ανταποδίδει μια ευρέως πιστευτή ισραηλινή επίθεση στο υποτιθέμενο προξενείο του Ιράν στη Συρία, η οποία σκότωσε αρκετούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC).

Πριν από την επίθεση της Παρασκευής στο Ιράν, ο Esmail Kowsari, άλλος βουλευτής στην επιτροπή εθνικής ασφάλειας, μίλησε για πιθανές ενέργειες κατά των ισραηλινών πυρηνικών εγκαταστάσεων.

«Εάν χρειαστεί, σίγουρα θα γίνει», είπε ο Kowsari στο Jamaran News.

Τόνισε ότι το Ιράν δεν επιδιώκει σύγκρουση με καμία περιφερειακή χώρα, αλλά ότι θα εξεταστεί εάν ενεργήσουν «κακόβουλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου