Ούτε ένας ούτε δύο αλλά έντεκα μάρτυρες, μεταξύ αυτών, η σύντροφος του 44χρονου φερόμενου ως δολοφόνου, Γ. Κατσαγάνη, του τοπογράφου, Παναγιώτη Στάθη, αλλά και άτομα από την Αθήνα και τη Μύκονο, επιβεβαιώνουν δύο συναντήσεις του ποινικού με συγκεκριμένο επιχειρηματία-μεσίτη της Μυκόνου το προηγούμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για καταθέσεις που έχουν ληφθεί από τις 2 ως τις 5 Ιουλίου από επιχειρηματίες, από δύο άτομα που δραστηριοποιούνται σε κατασκευαστικές της Μυκόνου και άλλα που κινούνται στο φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος.

Σχεδόν όλοι αναφέρουν στις καταθέσεις τους ότι ο 54χρονος τοπογράφος είχε τσακωθεί έντονα με γνωστό επιχειρηματία στο νησί των ανέμων που ασχολείται με αγοραπωλησίες ακινήτων και τον οποίο ο Παναγιώτης Στάθης θεωρούσε υπεύθυνο για την επίθεση που είχε δεχτεί στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021 κοντά στο σπίτι του στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του θύματος, αυτή ήταν και η αιτία που η οικογένεια Παναγιώτη Στάθη μετακόμισε από το Χαλάνδρι σε άλλη οικία στο Παλαιό Ψυχικό. Σύμφωνα με μαρτυρίες προσώπων που γνώριζαν προσωπικά και επαγγελματικά τον 54χρονο τοπογράφο, η μετακόμιση αυτή έγινε για λόγους ασφαλείας.

Οι δύο συναντήσεις του «ωραίου Τζωρτζ» με τον επιχειρηματία της Μυκόνου

Σύμφωνα με τις έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Μύκονο, ο 44χρονος φερόμενος ως δολοφόνος του τοπογράφου, Γ. Κατσαγάνης, είχε συναντηθεί δύο φορές με τον ύποπτο για ηθική αυτουργία, στη Μύκονο. Μία το περασμένο Πάσχα και μία παλαιότερα, όπου σύμφωνα με τη σύντροφό του, μιλούσαν για «δουλειές»

Δεκάδες αρχεία με βιντεοληπτικό υλικό στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Από την εξονυχιστική ανάλυση του ογκώδους οπτικού υλικού που έχουν στα χέρια τους οι Διωκτικές Αρχές, έχει διαπιστωθεί ότι:

–  Το σκούτερ που χρησιμοποίησε ο δράστης για τη δολοφονία εντοπίζεται και τις δύο ημέρες να ξεκινά από τον υπόγειο χώρο στάθμευσης του συγκροτήματος διαμερισμάτων που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πάτμου 24 και Ηπείρου στο Μαρούσι.

Όμως, αυτές οι κινήσεις δεν ήταν οι μοναδικές. Από το συγκεκριμένο parking, στις 06:50 της 1/7 μπαίνει στο χώρο στάθμευσης ένα ανοιχτόχρωμο αυτοκίνητο, πιθανότατα μάρκας Peugeot 208. Στις 07:04, το σκούτερ εντοπίζεται να βγαίνει από τον υπόγειο χώρο στάθμευσης. Στις 08:50, το σκούτερ καταγράφεται να στρίβει από τη οδό Αποστόλου Παύλου στην οδό Ηπείρου, που βρίσκεται η είσοδος του χώρου στάθμευσης. Δεκατρία λεπτά αργότερα, στις 09:03, βγαίνει από το parking μια μηχανή μεγάλου κυβισμού μάρκας BMW R 1300 GS μαύρου χρώματος.

Την ημέρα της δολοφονίας, 2 Ιουλίου, στις 07:02, εντοπίζεται να εισέρχεται στο υπόγειο parking η ίδια μηχανή. Στις 07:14, καταγράφεται το σκούτερ να εξέρχεται από το parking. Μετά τη δολοφονία, η οποία έγινε στις 08:25, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης στο Νέο Ψυχικό, το σκούτερ επιστρέφει στον υπόγειο χώρο στάθμευσης στις 08:32.

 

Στις 09:05, βγαίνει από το parking η μαύρη BMW.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 3ης Ιουλίου και συγκεκριμένα στις 00:34 καταγράφεται να κατεβαίνει και να εισέρχεται στο parking το ίδιο ανοιχτόχρωμο αυτοκίνητο που εντοπίστηκε και την 1η Ιουλίου.

Το αυτοκίνητο αυτό αποχωρεί από το χώρο στάθμευσης μαζί με το σκούτερ στις 00:37. Όπως είναι φυσικό, οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι ο φερόμενος ως δολοφόνος του τοπογράφου δεν έδρασε μόνος του αλλά είχε και συνεργό ή ο άνθρωπος που οδηγούσε το ανοιχτόχρωμο Peugeot 208 πιθανόν είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας.

 

Ο δράστης μαζί με το συνεργό του έφυγαν από το parking για να εξαφανίσουν το μαύρο σκούτερ μάρκας SIM Joyright. Τα πιστόλια Γκλοκ, το κράνος, το μπουφάν και οτιδήποτε άλλο είχε χρησιμοποιηθεί στη δολοφονία του τοπογράφου. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να ερευνούν εξονυχιστικά τις κάμερες για να εντοπίσουν την πορεία του μαύρου σκούτερ.

Σημειώνεται ότι η εξεταζόμενη σύντροφος του Γ. Κατσαγάνη επιβεβαίωσε ότι τη μηχανή μάρκας BMW χρησιμοποιείτο από τον ίδιο, τονίζοντας μάλιστα ότι ο «ωραίος Τζωρτζ» και την 1η Ιουλίου και στις 2 Ιουλίου- την ημέρα της δολοφονίας- αποχώρησε νωρίς από το σπίτι. Μάλιστα, στις 2 Ιουλίου, ο Γ. Κατσαγάνης έφυγε από το σπίτι πριν από τις 08:00.

Κάποιος είχε αφαιρέσει το καταγραφικό των καμερών ασφαλείας

Στην προσπάθειά τους οι αστυνομικοί να συλλέξουν όσο περισσότερα στοιχεία για τις κινήσεις του δράστη αναζήτησαν οπτικό υλικό από τις κάμερες στην πολυκατοικία που βρίσκεται στην οδό Μπακοπούλου 4 στο Νέο Ψυχικό, διαμέρισμα της οποίας χρησιμοποιεί ο Γ. Κατσαγάνης και η σύντροφός του. Στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας βρίσκεται κατασκευαστική εταιρεία, στελέχη της οποίας ανέφεραν ότι στη θέση στάθμευσης του 44χρονου και της συντρόφου του είχαν δει εκτός από τη μαύρη BMW και μια ακόμη μικρότερη, την οποία περιέγραψαν ως σκούτερ.

Όταν αστυνομικός πήγε στο χώρο στάθμευσης για να πάρει υλικό από τις κάμερες, διαπίστωσε με έκπληξη ότι κάποιος είχε αφαιρέσει το καταγραφικό μηχάνημα των καμερών. Σύμφωνα με στελέχη του Ανθρωποκτονιών, αυτό έγινε από το δράστη, προκειμένου να εξαφανίσει τις κινήσεις του και ειδικότερα να μην υπάρχει εικόνα από το μαύρο σκούτερ που χρησιμοποίησε για τη δολοφονία του τοπογράφου στο υπόγειο parking της οικίας του.

Έκτοτε, άφαντο παραμένει και το περίφημο σκούτερ που χρησιμοποίησε ο δράστης με τους αστυνομικούς να θεωρούν πολύ πιθανό να κυκλοφορεί με την κανονική του πινακίδα στους δρόμους της Αθήνας.

Εξετάζουν πόντο-πόντο το μπουφάν του φερόμενου ως δολοφόνου

Πόντο πόντο το μπουφάν που βρέθηκε στο σπίτι όπου έμενε ο «ωραίος Γιώργος» με την φίλη του θα εξετάσουν οι αναλυτές των εγκληματολογικών εργαστηρίων προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν υπολείμματα πυρίτιδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη λεωφόρο Αθηνών, όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, υπάρχουν οι κατάλληλες τεχνικές ανάλυσης ώστε να καταγραφεί η πυρίτιδα ακόμα και αν έχουν περάσει αρκετές ημέρες, παρά το γεγονός ότι είναι ένα στοιχείο το οποίο δεν μπορεί να παραμείνει «ζωντανό» για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα αποτελέσματα της εξέτασης δεν αποκλείεται να υπάρξουν εντός της ημέρας.

«Φύλλο και φτερό» τα κινητά τηλέφωνα

Αυτό όμως που παραμένει… «φρέσκο» είναι το περιεχόμενο των κινητών τηλεφώνων τα οποία θα γίνουν «φύλλο και φτερό», όπως και οι κάρτες sim, προκειμένου να ανακληθούν όλα τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει ο 44χρονος με τις διάφορες επαφές του. «Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να βρεθεί ή ποιο στοιχείο μπορεί να συσχετισθεί με ένα μήνυμα» λέει αξιωματικός της Ασφάλειας. Αν μάλιστα προκύψει τέτοιου είδους εύρημα είναι πολύ πιθανό το κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών που είχε πάει στη Μύκονο και έφυγε, να ετοιμάσει και πάλι βαλίτσες ώστε να επιστρέψει στο «νησί των Ανέμων» χωρίς να αποκλείεται να βγάλουν εισιτήρια και για την Ίο όπου ο τοπογράφος Παναγιώτης Στάθης είχε αρχίσει να αναπτύσσει επαγγελματική δραστηριότητα.

Άνετος κατά την ανάκριση

Ο 44χρονος με το «βαρύ» ποινικό παρελθόν κατά την διάρκεια της κράτησης του στα γραφεία του Ανθρωποκτονιών έδειχνε να είναι άνετος και αντιμετώπιζε τους αστυνομικούς με χαλαρότητα χωρίς όμως να γνωρίζει τι στοιχεία υπήρχαν σε βάρος του. Η συμπεριφορά του άλλαξε έξω από το γραφείο του ανακριτή όταν έμαθε ότι στην κατ’ οίκον έρευνα είχαν εντοπιστεί σε μια κρύπτη τα τηλέφωνα του και η θήκη του όπλου με την πυρίτιδα.

Σημειώνεται ότι ο 44χρονος κρατείται και αναμένεται να απολογηθεί την προσεχή Πέμπτη.