Breaking

Τρίτη 18 Μαρτίου 2025

Προειδοποίηση από τον Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας: Προσοχή σε τηλεφωνικές απάτες

 


Σημαντική ενημέρωση προς όλα τα μέλη των Ιατρικών Συλλόγων της Ελλάδας εξέδωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, Chrysos Mellos, σχετικά με τηλεφωνικές απόπειρες εξαπάτησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από το τηλέφωνο 695587849 ή ενδεχομένως και από άλλους αριθμούς, άγνωστο άτομο επικοινωνεί με γιατρούς σε διάφορες περιοχές, προσποιούμενο ότι είναι κάποιος Παναγιώτης Αρσενίου.

Πώς δρα ο απατεώνας

Το άτομο αυτό ισχυρίζεται ότι ενεργεί εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου ή των μελών του και επιχειρεί να αποσπάσει τραπεζικούς κωδικούς, προφασιζόμενο:

  • ότι προέρχεται από την ΑΑΔΕ,
  • ότι σχετίζεται με το IRIS,
  • ότι εκπροσωπεί τραπεζικά ιδρύματα,
  • ή ακόμη ότι επικοινωνεί από τον οικείο Ιατρικό Σύλλογο.

Σαφής προειδοποίηση: Μην δίνετε προσωπικά στοιχεία!

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας τονίζει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για απάτη και καλεί τα μέλη του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά.

🔴 Σε καμία περίπτωση δεν δίνουμε προσωπικά στοιχεία, κωδικούς ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες!
🔴 Αν δεχτείτε τέτοιου είδους κλήσεις, ενημερώστε άμεσα τις αρχές!

Η απάτη αυτή φαίνεται να στοχεύει επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου και απαιτείται επαγρύπνηση από όλους, ώστε να αποφευχθούν περιστατικά οικονομικής εκμετάλλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου