Breaking

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2025

Εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας: «Merci Chef!» – Έλληνες και Γάλλοι Σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους !

korinthosTV

«Merci Chef!»:  Έλληνες και Γάλλοι Σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους !

Για δεύτερη χρονιά η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνουν μια εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας από τις 16 έως τις 21 Μαρτίου 2025 με σκοπό να αναδείξουν και να ενισχύσουν τους γαστρονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα.

Με τη συμμετοχή 9 βραβευμένων Σεφ από τη Γαλλία
Και 20  Ελλήνων και Γάλλων Σεφ που ζουν στην Ελλάδα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Κυριακή 16 Μαρτίου 2025

12:00 – 17:00Εστιατόριο Athénée 

BRUNCH Α ΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ Παρουσία του Γάλλου Σεφ Gauthier DENIS του εστιατορίου L’Ousteau de Baumanière -3 αστέρια Michelin και του Έλληνα Σεφ του Αρτοποιείου «Το Τρομερό Παιδί» Στέφανου ΛΙΒΑΝΙΟΥ.

📍 : Athénée, Βουκουρεστίου 9 & Πανεπιστημίου Αθήνα

Εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό  / Επί πληρωμή – κρατήσεις 210 3251430

Από τις 12:00 │ Symposio Festival Βαρβάκειος Αγορά 

ΓΙΟΡΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ « SYMPOSIO FESTIVAL »

Η Ελλάδα και η Γαλλία συναντιούνται συνδυάζοντας γαστρονομία και μουσική. 

16h30│Χαιρετισμός της Πρέσβειρας της Γαλλίας κας Laurence AUER, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Χάρη ΔΟΥΚΑ

Στρείδια από την Γαλλίδα Σεφ βραβευμένη MOF στον τομέα της αλιείας Eulalie RUS και από τον Σεφ του εστιατορίου «Nyx– Académias Hotel» Δημήτρη ΚΟΤΣΑΛΗ

Μπουγιαμπέσα από τον Γάλλο Σεφ του εστιατορίου «Pourquoi pas»  Julien HENNOTE και την Σεφ του εστιατορίου «Annie Fine Cooking»  Κωνσταντίνα ΚΑΣΠΑΡΙΔΟΥ

Ταρτάρ – Carpaccio : μαρινάδες από τον Γάλλο Σεφ Stéphane JAKIC (Σχολή Ferrandi), και τον Σεφ του « Elounda beach » Albert HAZMA 

Ψάρια και Λαχανικά στο μπάρμπεκιου από τον Γάλλο Σεφ του εστιατορίου « L’Auberge Ostape » John ARGAUD και τον Σεφ του εστιατορίου « Hervé » – 1 αστέρι Michelin Γρηγόρη ΚΙΚΗ.

Κρέπες από τον Sous-chef της Πρεσβείας της Γαλλίας Τάσο ΒΛΑΧΙΩΤΗ

Croissant Bar από την Délifrance: Φτιάξε το δικό σου κρουασάν

Μακαρόν με υπογραφή των Σεφ Στέλιου ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ, Ophélie BARES, Alain CHARTIER, Gauthier DENISArnaud LARHERGilles MARCHAL. Την παρασκευή των μακαρόν επιμελείται ο Σεφ Δημήτρης ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ.

📍:  Βαρβάκειος Αγορά, οδός Αθηνάς

Εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό / Είσοδος ελεύθερη, κατανάλωση επί πληρωμή

Κρατήσεις : Hasapika Central Market (216 0707026)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου