Σοκ προκαλούν κυριολεκτικά τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από πυρκαγιά που ξέσπασε σε επιβατηγό πλοίο στην Ινδονησία, με τοπικούς αξιωματούχους να αναφέρουν ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Το πλοίο «KM Barcelona 5» έπλεε σήμερα (20/7) ανοικτά του νησιού Σουλαουέζι, στην Ινδονησία, όταν ξαφνικά ξέσπασε μεγάλη φωτιά, που ανάγκασε τους επιβάτες να φορέσουν σωσίβια και να πηδήξουν στην θάλασσα για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς ανέβασαν βίντεο, στα οποία αποτυπώνονται το μέγεθος της καταστροφής και οι σοκαριστικές προσπάθειες των επιβατών να σωθούν από το φλεγόμενο πλοίο, πηδώντας από αυτό.

Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο:

Περισσότεροι από 280 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με την συνδρομή τριών πολεμικών πλοίων.

Δυστυχώς, οι διασώστες ανέσυραν πέντε σορούς, συμπεριλαμβανομένης μιας εγκύου γυναίκας.

«Εξακολουθούμε να επικεντρωνόμαστε στις προσπάθειες εκκένωσης», δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι διερευνάται η αιτία της πυρκαγιάς.