Breaking

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2025

250.000 ευρώ για καθαρισμό ρεμάτων σε Βέλο, Βόχα και Νεμέα – Υπεγράφη η σύμβαση


Με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 250.000 ευρώ, ξεκινά άμεσα το έργο του καθαρισμού ρεμάτων και χειμάρρων στις περιοχές Βέλου, Βόχας και Νεμέας, μετά την υπογραφή της σχετικής εργολαβικής σύμβασης στην Κόρινθο.

Ο καθαρισμός ρεμάτων δεν είναι ένα απλό “τεχνικό έργο”. Είναι ζήτημα ασφάλειας, πρόληψης και ουσιαστικής προστασίας για περιοχές που δοκιμάζονται όλο και συχνότερα από έντονα καιρικά φαινόμενα. Οι εικόνες από πλημμυρισμένα σπίτια και χωράφια παραμένουν νωπές στη μνήμη των κατοίκων, γι’ αυτό και τέτοιου είδους παρεμβάσεις είναι όχι απλώς χρήσιμες – είναι απαραίτητες.

Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και της αναδόχου εταιρείας ΟΔΟΓΕΝΕΣΙΣ ΙΚΕ, που εκπροσωπήθηκε από τη Δήμητρα Πιπίλου.

Το έργο αφορά στοχευμένες παρεμβάσεις σε ρέματα που παραδοσιακά δημιουργούν προβλήματα κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Από το σύνολο των 250.000 ευρώ:

  • 160.668,00 ευρώ καλύπτουν το φυσικό αντικείμενο (εργασίες, απρόβλεπτα, απολογιστικά),

  • 31.097,03 ευρώ αφορά τον Φ.Π.Α. (24%).

Η χρηματοδότηση προέρχεται από πόρους της Π.Ε. Κορινθίας (ΚΑΠ032022013), ενώ το έργο είχε εγκριθεί με την υπ’ αριθμ. 259/Πρακτικό 26/28-11-2022 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Γιατί έχει σημασία;
Ο καθαρισμός των ρεμάτων δεν είναι έργο “βιτρίνας”, δεν κόβει κορδέλες, αλλά σώζει ζωές και προλαμβάνει ζημιές. Σε μια εποχή που η κλιματική αλλαγή χτυπά όλο και πιο συχνά την πόρτα μας, η αντιπλημμυρική θωράκιση δεν είναι επιλογή – είναι ευθύνη.

Αναμένουμε τώρα την έναρξη των εργασιών και – φυσικά – την παρακολούθηση της εξέλιξής τους, για να διασφαλιστεί ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σωστά, στην ώρα του και με το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα για τις τοπικές κοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου