Δήμος Σικυωνίων: Θωρακίζεται απέναντι στις πυρκαγιές με Ζώνες Πυροπροστασίας. Σε εξέλιξη βρίσκεται στον Δήμο Σικυωνίων το έργο ενίσχυσης της πυροπροστασίας, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.
Πρόκειται για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών σε κοινότητες του δήμου από τον Ταρσό έως το Κιάτο, που βρίσκονται σε άμεση επαφή με δάση, με στόχο την πρόληψη και την αποτροπή πυρκαγιών.
Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν καθαρισμούς, αποψιλώσεις και διαμορφώσεις εδάφους για διευκόλυνση της πρόσβασης των πυροσβεστικών δυνάμεων και αποτροπή εγκλωβισμού κατοίκων. Ήδη, έχουν ξεκινήσει εργασίες στο Σούλι και το Κλημέντι.
Επιτόπου βρέθηκε ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος με τους προέδρους Κλημεντίου Αναστάσιο Τρίμη και Σουλίου Νίκο Νικολάου, οι οποίοι τόνισαν σε δηλώσεις τουςτη σημασία της πρόληψης: «Προστατεύουμε ζωές, περιουσίες και τον φυσικό μας πλούτο», τόνισαν. Παράλληλα ο δήμαρχος είχε συνάντηση με κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που βρίσκεται την περιοχή και επιβεβαίωσε τον υψηλό βαθμό ετοιμότητάς τους, στην απευκταία περίπτωση πυρκαγιάς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου