
Με σφοδρή κριτική επανέρχεται στο προσκήνιο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πράσινη Πόλη», Δημήτρης Πρωτοπαπάς, καταγγέλλοντας σοβαρές ευθύνες της δημοτικής αρχής για το χρόνιο ζήτημα της υδροδότησης στο Κιάτο.
Το ιστορικό της συμφωνίας
Όπως υπενθυμίζει ο κ. Πρωτοπαπάς, το 2013–2014 υπογράφηκε συμφωνία με τον Δήμο Σικυωνίων για κοινή υδρομάστευση από τις πηγές της Στυμφαλίας, με ρητό όρο η παροχή νερού προς το Κιάτο να ισχύει μόνο για το διάστημα Νοέμβριος – Μάιος. Ωστόσο, όπως τονίζει, το Κιάτο αντλεί νερό όλο τον χρόνο, ακόμα και για άρδευση, παραβιάζοντας τη συμφωνία.
Ο Δημήτρης Πρωτοπαπάς αφήνει σαφείς αιχμές κατά του δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου και του Νίκου Σταυρέλη, κατηγορώντας τους για λάθος πολιτικές και απραξία. Μεταξύ άλλων σημειώνει:
Δεν υπήρξε ουσιαστική αντίδραση στη νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων από τον κ. Σταματόπουλο.
Ο Δήμος συναίνεσε στην αναβολή εκδίκασης στο ΣτΕ, χάνοντας μια σημαντική ευκαιρία δικαίωσης.
Δεν έγιναν νέες γεωτρήσεις και οι υπάρχουσες έχουν ληγμένες άδειες.
Ο επικεφαλής της «Πράσινης Πόλης» καταγγέλλει ότι η περιοχή των πηγών παραμένει χωρίς μόνιμη φύλαξη και χωρίς σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης (κάμερες, drones), γεγονός που επιτρέπει σε τρίτους να παρεμβαίνουν ανενόχλητοι, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ροή του νερού.
Τα ερωτήματα που θέτει
Ο κ. Πρωτοπαπάς ζητά απαντήσεις για το:
γιατί εγκαταλείφθηκε η αρχική συμφωνία,
γιατί δεν αξιοποιήθηκαν οι νομικές διαδικασίες,
γιατί δεν έγιναν νέες γεωτρήσεις,
και γιατί δεν υπάρχει σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης σε παρεμβάσεις τρίτων.
«Το νερό που τρέχει έχει ονοματεπώνυμο»
Κλείνοντας την ανακοίνωσή του, ο Δημήτρης Πρωτοπαπάς υποστηρίζει πως η σημερινή κατάσταση με την υδροδότηση του Κιάτου έχει «ονοματεπώνυμο»: Νίκος Σταυρέλης και Βασίλης Νανόπουλος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου