Breaking


Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2025

Η Ρωσία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Γ.Κασπάροφ: «Είναι πράκτορας» Ζει πλέον στη Νέα Υόρκ

 

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σήμερα από το Περιφερειακό Δικαστήριο Ζαμοσκβορέτσκι της Μόσχας κατά του θρυλικού Ρώσου σκακιστή Γκάρι Κασπάροφ, κατηγορώντας τον ότι λειτουργεί ως ξένος πράκτορας και υποστηρίζει την τρομοκρατία, σύμφωνα με αναφορές του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS και ξένων μέσων.

Το ένταλμα θα τεθεί σε ισχύ στις 26 Δεκεμβρίου, ενώ ο Κασπάροφ, ο οποίος περιλαμβάνεται και στο μητρώο τρομοκρατών και εξτρεμιστών, ζει αυτοεξόριστος στη Νέα Υόρκη, καθιστώντας απίθανη οποιαδήποτε σύλληψή του σε ρωσικό έδαφος.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής σκακιού, γνωστός όχι μόνο για τις σκακιστικές του επιδόσεις αλλά και για την πολιτική του δράση, έχει κατά καιρούς επικρίνει ανοιχτά τη ρωσική κυβέρνηση, γεγονός που φαίνεται να έχει επιφέρει δραστικά αντίποινα από τις ρωσικές αρχές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου