Ένα ζευγάρι εγκατέλειψε το σπίτι και τη «βαρετή ζωή του» στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ζήσει στην Ελλάδα μέσα σε σκάφος. Η Laura, ο Ross Colledge και τα δυο τους παιδιά αποφάσισαν να σαλπάρουν γιατί ανησυχούσαν ότι η οικογένειά τους δεν είχε την ποιότητα  ζωής που ήθελαν. «Ο Ross δούλευε 50 ώρες την εβδομάδα και εμείς ήμασταν αποκομμένοι», δήλωσε η Laura στο What’s the Jam.

Το ζευγάρι ένιωθε πως τα χρόνια περνούσαν χάνοντας πολλά πράγματα από την καθημερινότητα τους. Οι γονείς ήθελαν να προσφέρουν «μια συναρπαστική, περιπετειώδη, μη καταναλωτική ζωή στα παιδιά τους για να τα κάνουν πιο κοσμοπολίτικα», ενώ παράλληλα ήθελαν να βρουν λύση για τις εκπαιδευτικές ανάγκες τους καθώς ο ένας από τους γιους τους έχει ΔΕΠΥ και είναι αυτιστικός με υψηλή λειτουργικότητα. Για να καταφέρει η οικογένεια να ζήσει το όνειρο στις ελληνικές θάλασσες έβαλε υποθήκη το  σπίτι της, αγόρασε ένα γιοτ και μετακόμισε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικογένεια ξεκίνησε το ταξίδι της από τη Μύκονο, έπλευσε στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και τελικά εγκαταστάθηκε στο Ιόνιο. «Λατρεύαμε και οι δυο τη θάλασσα, κάναμε σερφ και καγιάκ, οπότε ο ωκεανός πάντα μας τραβούσε», δήλωσε η Laura για την ζωή τους στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Οι Colledges περιπλανώνται στα ελληνικά νησιά εδώ και πέντε χρόνια και έχουν αγαπήσει τον τρόπο ζωής τους ως παραθεριστές – παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ζωή στη θάλασσα είναι πολύ ευμετάβλητη, οπότε η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι δύσκολη», παραδέχτηκε η Laura.

«Η διατήρηση οποιασδήποτε ρουτίνας αποτελεί πρόκληση. Πρέπει να είσαι σε θέση να “γίνεσαι χαμαιλέοντας” όταν ο καιρός ή άλλες περιστάσεις απαιτούν αλλαγή σχεδίου». Ο Noa διδάσκεται στο σκάφος και ο Joss παρακολουθεί διαδικτυακά τα μαθήματά του. Η οικογένεια έχει κάνει φίλους από όλο τον κόσμο. «Μόλις αποκτήσουμε άδεια παραμονής εδώ στην Ελλάδα, σκοπεύουμε να ανοίξουμε τα φτερά μας πιο μακριά», δήλωσε η Laura. Η οικογένεια σκοπεύει να αγοράσει ένα μεγαλύτερο σκάφος όταν τα αγόρια μεγαλώσουν. Προς το παρόν το υπάρχον σκάφος έχει όλες τις ανέσεις για να ζει η οικογένεια λειτουργικά και χωρίς λογαριασμούς που τρέχουν. Η Laura λέει πως η οικογένειά της είναι πιο κοντά από ποτέ και υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει τίποτα πιο καθηλωτικό από το να είσαι τόσο κοντά στη φύση».