Η εντυπωσιακή πτώση των βαθμών στη Φυσική, τα Μαθηματικά και στην Ιστορία είναι η μία όψη του νομίσματος, των φετινών Πανελληνίων. Η άλλη όψη είναι ότι αρκετοί μαθητές, από όλη την Ελλάδα, από το ένα άκρο ως το άλλο, όχι μόνο πέρασαν στη σχολή των ονείρων τους αλλά άγγιξαν σχεδόν το απόλυτο, συμπληρώνοντας πάνω από 19.000 μόρια.

Eίναι οι μαθητές – νικητές που κέρδισαν με το σπαθί τους μια θέση στον ήλιο.

Ένας από τους πρώτους των πρώτων στην Αττική είναι ο Φίλιππος Ζαμπέτας Μουτάφης

Ο Φίλιππος Ζαμπέτας Μουτάφης από το 1ο ΓΕΛ Βριλησσίων με 19.050 μόρια και βαθμολογίες που έσπασαν ρεκόρ, με 2 εικοσάρια σε Βιολογία και Χημεία, 19.1 Φυσική και 17.1 Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, δικαίως συγκαταλέγεται στους άριστους των φετινών εξετάσεων.

Οι πρώτοι των πρώτων της Κοζάνης

Με την Ιατρική στο στόχαστρο εδώ και μήνες, κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποδώσουν τα πλείστα στα μαθήματά τους, έκαναν θυσίες, αλλά η δικαίωση ήρθε με το που είδαν τον βαθμολογικό πίνακα, όπως είπαν και στο kozanimedia.

Αναστασία Κοντού

Με 19.300 μόρια και 19.150 χωρίς συντελεστές, η Αναστασία Κοντού, από το 1ο ΓΕΛ Κοζάνης, είναι η πρώτη ανάμεσα σε όλους τους φετινούς υποψήφιους των Πανελληνίων σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

«Στόχος μου ήταν η Ιατρική στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία χρόνια προέκυψε, συγκεκριμένα πέρυσι. Όλος ο κόπος μου πλέον θεωρώ πως ανταμείφθηκε. Το π΄ρωτο πράγμα που ένιωσα ήταν ανακούφιση γιατί η χρονιά ήταν δύσκολη», είπε στο μέσο.

Πρόδρομος Παπαδόπουλος

Ο Πρόδρομος Παπαδόπουλος κατάφερε επίσης αξιέπαινη βαθμολογία, με 19.123 μόρια και 18.900 χωρίς συντελεστές, όντας στους κορυφαίους τρεις υποψήφιους σε όλη την Κοζάνη.

Μάλιστα κατάφερε να πιάσει το 19 στη Φυσική, αποδεικνύοντας πως ένας άνθρωπος της επιστήμης πρέπει να έχει…σφαιρική μόρφωση, ενώ εντυπωσιακό είναι και το 20 που κατάφερε στη Χημεία.

Οι πρώτοι των πρώτων της Λέσβου

Μαντώ Τζώρτζη

Η Μαντώ Τζωρτζή «βάζει πλώρη» για τις στρατιωτικές σχολές

Πρώτη στις Πανελλαδικές 2024 στη Λέσβο αναδείχθηκε η μαθήτρια του ΓΕΛ Παμφίλων Μαντώ Τζωρτζή, η οποία συγκέντρωσε 19.335 μόρια και περνάει στη σχολή της επιλογής της.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, με βαθμούς 20 στην Οικονομία, 19,9 στην Πληροφορική, 19,8 στα Μαθηματικά και 17 στην Έκθεση, η Μαντώ, που έδωσε για πρώτη φορά πανελλαδικές εξετάσεις, αρίστευσε και «βάζει πλώρη» για τις στρατιωτικές σχολές, όπου ήθελε από μικρή να σπουδάσει.

Το μυστικό της επιτυχίας της, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου, ήταν η μεγάλη προσπάθεια και η καλή ψυχολογία και πρόσθεσε «σ’ αυτό με βοήθησαν η οικογένειά μου, οι καθηγητές και οι φίλοι μου. Σε λίγες μέρες θα κάνω διακοπές για να χαλαρώσω και θα προετοιμαστώ για το φθινόπωρο και την νέα μου φοιτητική ζωή».

Νίκος Ευστρατίου

Δεύτερος σε επιτυχία στη Λέσβο ο μαθητής του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, Νίκος Ευστρατίου που συγκέντρωσε 19.220 μόρια και επιθυμεί να φοιτήσει στο Πολυτεχνείο, και συγκεκριμένα στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Οι πρώτοι των πρώτων στην Π.Ε. Τρικάλων

Χρήστος Φυσικόπουλος

Ο μαθητής του 3ο ΓΕΛ, κατάφερε σχεδόν 100στάρι στη Φυσική.

Ο Χρήστος Φυσικόπουλος είναι ο πρώτος των πρώτων στον νομό Τρικάλων από τα ΓΕΛ καταφέρνοντας να αγγίξει το 19,5. Στόχος του, όπως είπε, η Ιατρική Αθηνών, ενώ οπ ίδιος θέλειο να ασχοληθεί με τη Χειρουργική.

Το μήνυμά του προς στις επόμενες γενιές που θα καταβάλλουν την ίδια προσπάθεια, είναι ότι θα πρέπει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να ξέρουν ότι δεν είναι ακατόρθωτο.

Σωτήρης Μαντζανάς

Είναι μαθητής στο ΓΕΛ και με 19,2 εισάγεται στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης.

Στόχος του Σωτήρη ήταν η καλύτερη δυνατή επίδοση για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να βρεθεί στη σχολή της αρεσκείας του,που δεν ήταν άλλη από το Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης.

Βασιλική Τσίγκα

Μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ, με μέσο όρο 19,  έκανε το όνειρό της -που δεν ήταν άλλο από να εισαχθεί στη Νομική Σχολή- πραγματικότητα.

Η Βασιλική Τσίγκα, ήδη είναι έτοιμη να αρχίσει έναν νέο δρόμο αυτόν της φοιτήτριας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αθανασία Βακουφτσή

Η μαθήτρια του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας έσπασε κάθε κοντέρ στη βαθμολογία με 19,5.
Αν και μέχρι τώρα στόχευε στη Βιοιατρική, πλέον ανοίγει ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές της αφού οι βαθμοί της, της δίνουν τα φτερά να πετάξει σε όποια σχολή θέλει.

Οι αριστούχοι της Κρήτης

Γιάννης Αγάπης

Είναι μαθητής του 4ου Λυκείου Ηρακλείου. Θέλει να σπουδάσει στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αθήνα, καθώς τον ενδιαφέρει πολύ ο συγκεκριμένος τομέας. Με τα 18560 μόρια που συγκέντρωσε φαίνεται να έχει εξασφαλίσει μία θέση στα αμφιθέατρα του Τμήματος.

Χριστόφορος Χριστοφοράκης

Μαθητής του 2ου Λυκείουθ Ηρακλείου, συγκέντρωσε 18640 μόρια και θέλει να σπουδάσει στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο.

Ευαγγελία Αθανασίου

Μαθήτρια του 4ου Λυκείου Ηρακλείου, συγκέντρωσε 18320 μόρια και ονειρεύεται να σπουδάσει Ψυχολογία στην Αθήνα, «θέλω πολύ να βοηθήσω τους ανθρώπους» δήλωσε.

Θοδωρής Γενιτσαρίδης

Μαθητής του 2ου Λυκείου Ηρακλείου, «άγγιξε» τα 18.000 μόρια και θέλει να περάσει στο τμήμα Πληροφορικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.